Ο υπέρτατος μάγος Doctor Strange

Ο Dr. Strange έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο πριν μερικές ημέρες, με την ταινία να ενθουσιάζει ήδη αρκετό κόσμο που την έχει παρακολουθήσει. Ενόψει λοιπόν της μεταφοράς ενός ακόμα ήρωα της Marvel στην μεγάλη οθόνη, το Geek Cyprus σας μεταφέρει το αρχικό origin story του Doctor Strange.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες εκδοχές της ιστορίας, ο Dr. Stephen Strange ήταν ένας εξαιρετικά επιτυχημένος γιατρός, χειρούργος, ο οποίος ήταν και αρκετά αλαζόνας. Μάλιστα από πολλούς θεωρήθηκε ως ο κορυφαίος χειρούργος του κόσμου. Η καριέρα του ως ιατρός διακόπηκε απότομα από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όπου του άφησε μία νευρωνική βλάβη, η οποία τον εμπόδιζε να κρατά το νυστέρι αρκετά σταθερά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χειρουργεί.

Ο Dr. Strange έκανε τα πάντα για να βρει θεραπεία, ξοδεύοντας όλη του την περιουσία. Μάταια όμως, αφού κατέληξε άστεγος και αλκοολικός. Σε μία προσπάθεια του να ξεπεράσει το πρόβλημα του ταξίδεψε στο Θιβέτ για να συναντήσει ένα θεραπευτή, γνωστό ως Ancient One. Αρχικά ο Dr. Strange, επειδή ήταν άνθρωπος της επιστήμης, αρνήθηκε να πιστέψει ότι υπήρχαν μαγικές δυνάμεις, τις οποίες ισχυριζόταν ο Ancient One ότι κατείχε.

Ο Ancient One είχε ένα μαθητή, ο οποίος ονομαζόταν Boron Mordo. O Dr. Strange ανακάλυψε πως ο Mordo είχε σκοπό να δολοφονήσει τον δάσκαλο του, τον Ancient One. Τότε ο Dr. Strange ήθελε να προειδοποιήσει τον Ancient One, όμως ο Boron Mordo χρησιμοποίησε μάγια που τον έκαναν ανήμπορο να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα, όμως μπορούσε να μιλήσει για οτιδήποτε άλλο.

Τότε ήταν που ο Strange κατάλαβε πως η μαγεία είναι αληθινή. Ο Ancient One αποκάλυψε στον Strange πως γνώριζε τα πλάνα δολοφονίας του, με τον δεύτερο να ζητάει από τον πρώτο να γίνει μαθητής του. Έτσι και έγινε λοιπόν, με τον Ancient One να εκπαιδεύει τον Doctor Strange.

Από μαθητής, σε υπέρτατος μάγος

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του ο Dr. Strange εγκαταστάθηκε στο Greenwich Village στην Νέα Υόρκη. Ο περισσότερος κόσμος της περιοχής που διέμενε δεν πίστεψε στην μαγεία, θεωρώντας τον Strange ως ένα εκκεντρικό τύπο, ειδικό στον αποκρυφισμό.

Έτσι ο κόσμος αγνόησε πως ο Doctor Strange είχε αφιερώσει την ζωή του στην προστασία της ανθρωπότητας από υπερφυσικές απειλές. Κύριοι εχθροί του ήταν οι Mordo, Nightmare και Dormammu.

Μετά τον θάνατο του Ancient One, o Doctor Strange ανέλαβε τον ρόλο του Υπέρτατου Μάγου της Γης. Ο Strange συμμάχησε ανά διαστήματα με άλλους μεγάλους ήρωες του Marvel Universe, ενώ ίδρυσε τους Defenders, μέλη των οποίων αποτέλεσαν και οι Hulk και Namor.

Δείτε πιο κάτω τα δύο τρέιλερ της ταινίας του Dr. Strange:


2 thoughts on “Ο υπέρτατος μάγος Doctor Strange

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s