Πώς να παίζω στις Android συσκευές παιχνίδια του Game Boy Advance

Αγαπητοί αναγνώστες του Geek Cyprus, σας έχουμε ευχάριστα νέα καθώς υπάρχει εύκολος τρόπος (τουλάχιστον για Android συσκευές) να απολαύσετε ξανά στιγμές που νοσταλγήσατε, όπου περνούσατε αμέτρητες ώρες με την κονσόλα στο χέρι και σε αυτό το άρθρο θα σας αναλύσουμε πώς μπορείτε να παίζετε Game Boy Advance παιχνίδια στην Android συσκευή σας εύκολα και δωρεάν.

Μέρος Ά:

Κατ’ αρχάς αφού συνδεθείτε στο Wi-Fi με την Android συσκευή σας θα μπείτε στο Play Store.  Στο Search Google Play που βρίσκεται στην κορυφή του προγράμματος χρησιμοποιήστε τις λέξεις κλειδιά game boy advance ή gba (συντομογραφία του Game Boy Advance). Στα αποτελέσματα θα σας βγάλει αρκετά Emulators, όπου ουσιαστικά είναι τα προγράμματα που τρέχουν τα παιχνίδια, λες και είναι το Game Boy χωρίς τις κασέτες ένα πράγμα.

Υπάρχουν αρκετές δωρεάν επιλογές στα αποτελέσματα για να διαβάσετε αξιολογήσεις και να δοκιμάσετε ποιο Emulator προτιμάτε. Συνιστάται το Emulator να βαθμολογείται με 4.0/5 αστέρια και πάνω, καθώς και να είναι ολοκληρωμένο το πρόγραμμα και όχι κάποια lite έκδοση γιατί θα έχει περιορισμένες δυνατότητες. Επίσης για μεγαλύτερη ασφάλεια να κάνετε install applications που προέρχονται μόνο από το official Play Store και όχι από άλλες ιστοσελίδες.

Αφού κατεβάσετε το Emulator που επιλέξατε και έχει γίνει install, προχωρήστε στο ΄Β και τελευταίο μέρος για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια.

Μέρος ΄Β:

Το μόνο που σας έχει απομείνει είναι να κατεβάσετε τα παιχνίδια που επιθυμείτε να τρέχει το Game Boy Advance Emulator σας. Ουσιαστικά τα κατεβάζετε μια φορά και τα τοποθετείτε στον κατάλληλο φάκελο για να τα τρέξει το Emulator της συσκευής σας. Για μεγαλύτερη σας ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο PC ή Laptop για το ΄Β μέρος, να κατεβάσετε τα παιχνίδια που επιθυμείτε και ακολούθως να τα μεταφέρετε στην Android συσκευή σας.  Πάμε να ξεκινήσουμε για το ΄Β μέρος λοιπόν.

Αρχικά η ορολογία που χρησιμοποιείται για τα παιχνίδια αυτά είναι roms και αποτελούν ουσιαστικά την κασέτα μετατρεμμένη σε ένα αρχείο ελάχιστων MB σε μορφή που θα μπορεί να διαβαστεί από το Emulator. Εμείς λόγω του ότι θα αναζητήσουμε roms του Game Boy Advance θα ανοίξουμε το browser μας και θα αναζητήσουμε στο Google ή σε άλλη μηχανή αναζήτησης τις λέξεις κλειδιά gba roms. Υπάρχουν και πάλι αρκετές δωρεάν επιλογές διαθέσιμες για εμάς.  Ανοίγετε την ιστοσελίδα που επιθυμείτε (τα πρώτα αποτελέσματα αποτελούν συνήθως δοκιμασμένες γνωστές σελίδες), βρίσκετε το παιχνίδι που θέλετε, ελέγχετε το αρχείο που θα κατεβάσετε ότι είναι όντως το παιχνίδι, το κάνετε download και αφού βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει κακόβουλο υλικό προχωράτε.

Ακολούθως, αν κατεβάσατε τα roms από PC ή Laptop, τα μεταφέρετε στην Android συσκευή σας, αλλιώς αν τα κατεβάσατε από την συσκευή τότε είστε έτοιμοι για παιχνίδι.  Για δική σας ευκολία μπορείτε να δημιουργήσετε κάποιο φάκελο στη συσκευή και να βάζετε όλα τα roms μέσα για να μην είναι σκορπισμένα.

Τέλος μπαίνετε στο Game Boy Advance Emulator από το Android σας, όπου αν δεν έχει την επιλογή scan της συσκευής για αυτόματη αναζήτηση των roms, τα κάνετε load από την τοποθεσία όπου τα αποθηκεύσατε.

tumblr_inline_nqdf3yD1wK1qhh1nj_500.png

Happy Gaming! 🙂 Αν έχετε οποιανδήποτε απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μας για να σας βοηθήσουμε!

gif

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s