Obi-Wan Kenobi: Οι μεγαλύτερες στιγμές του στο σύμπαν του Star Wars

Ποιος είναι ο Obi-Wan; Γιατί όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Star Wars το 1977, ήταν το απόλυτο μυστήριο; Πώς ένας βετεράνος του πολέμου των κλώνων κατάντησε να ζεί σε έναν έρημο πλανήτη και να ακολουθεί αυτή τη μοναχική ζωή; Ήταν όντος μεγάλος jedi; Και τι έγινε με τον Άνακιν; Ήταν ένα ζωντανό αίνιγμα!  Με τις επόμενες ταινίες όμως και με την εξέλιξη του σύμπαντος (αλλά και του merchandise) του Star Wars, το μυστήριο σιγά σιγά λύθηκε. Πάμε λοιπόν να δούμε το «ταξίδι» του λατρεμένου αυτού χαρακτήρα.

 

 • Star Wars: Η αόρατη απειλή – Η πρώτη φορά που συναντούμε τον Obi-Wan Kenobi (χρονολογικά). Είναι ακόμα εκπαιδευόμενος ιππότης jedi (padawan) και θα μάθει τα μυστικά από τον Qui-Gon Jinn.
  tumblr_nsgt83z3XZ1uvim24o1_1280.png
 • Obi-Wan and Anakin της Marvel – Λίγο μετά τα γεγονότα της «αόρατης απειλής» αυτή η σειρά κόμικς μας παρουσιάζει ουσιαστικά τις προκλήσεις του Obi-Wan κατά την προσπάθεια του να εκπαιδεύσει τον Άνακιν (που όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολος χαρακτήρας είναι!) – και όλα αυτά όμορφα τοποθετημένα σε μια εξαιρετική ιστορία!
  anakin_obi_wan_tpb
 • Star Wars: Η επίθεση των κλώνων – Εδώ βλέπουμε για ακόμα μια φορά πόσο περίπλοκη είναι η σχέση του με τον Άνακιν, αλλά και το πόσο δυνατός είναι ο δεσμός των δύο. Πέρα από την σχέση του με τον Άνακιν, τον βλέπουμε το μεγαλείο του σαν jedi όταν ανακαλύπτει τον στρατό τον κλώνων, στο πώς διαχειρίζεται την υπόθεση και στη μάχη του με τον Jango Fett.
  Obiwan_em_kamino.jpg
 • Star Wars: The Clone Wars –“The Mandalore Plot” (σεζόν 2, επεισόδιο 12), “Voyage of Temptation” (σεζόν 2, επεισόδιο 13), “Duchess of Mandalore” (σεζόν 2, επεισόδιο 14) – Ο Obi Wan είναι γνωστός για το ότι κρατά μυστικά για το παρελθόν του. Στα συγκεκριμένα επεισόδια μερικά από αυτά τα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια και απ’ ότι φαίνεται αυτός και ο Άνακιν έχουν περισσότερα κοινά απ’ όσα νομίζαμε.
  obi-wan-clone-wars-obi-wan-kenobi-23728468-443-272
 • Star Wars: The Clone Wars – “Deception” (Season 4, Episode 15), “Friends and Enemies,”(σεζόν 4, επεισόδιο 16),“The Box,” (σεζόν 4, επεισόδιο 17), “Crisis on Naboo”  (σεζόν 4, επεισόδιο 18) – Όταν μαθαίνει για ένα σχέδιο απαγωγής του καγκελάριου, αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες αποστολές του, μεταμφιεσμένος ως Rako Hardeen (κυνηγός επικηρυγμένων)
  hardeen_kenobi_nanotechnology
 • Star Wars: The Clone Wars –“Shades of Reason” (σεζόν 5, επεισόδιο 15), “The Lawless” (σεζόν 5, επεισόδιο 16) – Ο Darth Maul, ο Σίθ που ο Obi Wan νόμιζε ότι σκότωσε στον πλανήτη Ναμπού, επιστρέφει και ζητά εκδίκηση. Και την παίρνει με τον πιο απαίσιο τρόπο.
  Darth_maul_clone_wars.jpg
 • Star Wars:Revenge of the Sith – Εδώ είναι που συμβαίνει το πιο τραγικό. Η ζωή του Obi Wan – αλλά και ολόκληρου του γαλαξία – θα αλλάξει για πάντα.
  star-wars-revenge-of-the-sith-ewan-mcgregor-obi-wan-kenobi.jpg
 • Star Wars: From the Journals of old Ben Kenobi (σειρά Marvel) – Κατά την «εξορία» του στον Τατούιν, ο Obi Wan κρατά ένα ημερολόγιο. Μεταξύ άλλων, μας μεταφέρει την ζωή του στον πλανήτη προσέχοντας τον Λούκ Σκάιγουόκερ.
  Star_Wars_7_Final_Cover.jpg
 • Star Wars Rebels: Spark of Rebellion – Η σύντομη του εμφάνιση του εδώ, έρχεται να προσθέσει στα όσα ξέρουμε από το Revenge of the Sith σχετικά με το πόσο άσχημε είναι τα πράγματα στον γαλαξία εκείνη την χρονική περίοδο. Για ακόμα μια φορά όμως, μας δίνει ένα μήνυμα ελπίδας.
  star-wars-rebels-extended-trailer-obi-wan-kenobi-holocron.png
 • Star Wars:A New Hope – Η «εξορία» του φτάνει στο τέλος της, αφού πρέπει να εκπαιδεύσει τον Λούκ και αναγκάζεται να μπείξανά στην ενεργό δράση
  Obi-Wan-Kenobi-in-Star-Wars.jpg
 • Star Wars: The Empire Strikes Back – Ο Obi Wan γίνεται ένα με τη δύναμη. Παρ΄ όλα αυτά, εξακολουθεί να έχει μια σύνδεση με τον Λούκ μέσω της Δύναμης
  900x900px-ll-611fe84e_74-obi-wan-kenobi-ben-kenobi-force-jedi-ghost-spirit-dagobah
 • Star Wars: The Force Awakens – Όταν η Ρέι πιάνει στα χέρια της το φωτόσπαθο του Λούκ, τον ακούμε να της ψιθυρίζει – αφού είναι και θα είναι για πάντα ένα με τη δύναμη
  chi53ftw4aalqtrAνυπομονούμε λοιπόν να δούμε περισσότερο ObiWan σe μέλλοντικές παραγωγές Star Wars!Διαβάστε ακόμα:

  Ένας νέος, διαφορετικός και ελληνικός κόσμος του Star Wars

  «Καυτά» αναπάντητα ερωτήματα για το Επεισόδιο 8«Καυτά» αναπάντητα ερωτήματα για το Επεισόδιο 8

  10+1 κακοί του Star Wars (Part 1)

  10+1 κακοί του Star Wars (Part 2)

  10 σπουδαία αποφθέγματα από το Star Wars

  Rogue One: Ο CGI χαρακτήρας του Grand Moff Tarkin

  Δεν είναι αστείο, οι Jedi είναι θρησκεία!

  Με Princess Leia το Επεισόδιο 9 ή όχι;

  gif-02

One thought on “Obi-Wan Kenobi: Οι μεγαλύτερες στιγμές του στο σύμπαν του Star Wars

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s