Πώς μπορείς να κατασκευάσεις ένα αληθινό Death Star;

19229_1_other_wallpapers_dual_monitor_dual_screen_death_star_death_star

Φανταστείτε να υπήρχε ένας σκοτεινός άρχοντας όπως τον Darth Vader στην πραγματικότητα και να κυβερνούσε το σύμπαν μαζί με έναν παρανοϊκά κακό αυτοκράτορα. Ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκαναν; Μα φυσικά θα κατασκεύαζαν ένα τεράστιο διαστημικό σταθμό μαζικής καταστροφής. Ένα Death Star!

giphy

Είναι όμως αυτό εφικτό;  Πώς κτίζεις ένα διαστημικό σταθμό ακτίνας 60 χιλιομέτρων, το οποίο αντιστοιχεί σε 900000 τετραγωνικών χιλιομέτρων; Σύμφωνα με τον Brian Muirhead, τον επικεφαλή του εργαστηρίου αεριωθούμενων της NASA (Jet Propulsion Laboratory) , ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις, είναι να βρεις ένα μεσαίου μεγέθους αστεροειδή, ο οποίος βρίσκετε ήδη σε κάποια τροχειά. Οι αστεροειδείς είναι πλούσιοι σε σίδηρο, άνθρακα, νερό και πέτρα, όλα τα υλικά που χρειάζεσαι για να κατασκευάσεις το Death Star σου.

Η εναλλάκτική επιλογή, θα ήταν να  στείλουμε τα υλικά από τη Γή. Το κόστος όμως για να στέιλεις ο,τιδήποτε στο διάστημα είναι εξωφρενικό. Στοιχίζει $20000 (€18000) το κιλό! Αυτό σημαίνει ότι για την ολοκλήρωση ενός τέτοιου έργου θα χρειάζονταν $40000 δισεκατομύρια (€37000 δις!!), το οποίο είναι ένα δισεκατομύριο φορές περισσότερα από όλες τις οικονομίες της Γής μαζί(!). και όπως καταλαβαίνετε αυτή η επιλογή είναι εκτός συζήτησης!

Βέβαια, πέρα από την κατασκευή του Death Star ως διαστημικού σταθμού, παραμένουν κάποια άλυτα θέματα, όπως αυτό του του πόσιμου νερού και της τροφής αυτών που θα ζούν και θα εργάζονται εκεί, το της βαρύτητας και φυσικά το κυριότερο απ’ όλα, το τεράστιο λέιζερ που καταστρέφει πλανήτες. Εδώ σε θέλω NASA!

source

Όπως καταλαβαίνετε, ένα πραγματικό Death Star, θα απέχει πολύ από το σύμβολο του τρόμου της αυτοκρατορίας  που λατρεύουμε να βλέπουμε στα Star Wars, όμως το γεγονός ότι μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο στην πραγματικότητα είναι αρκετά cool από μόνο του!

Κάπου εδώ να αναφέρουμε ότι ο Brian Muirhead, είναι επικεφαλής του Asteroid Redirect Mission, μια αποστολή που ήδη εργάζεται στην κατασκευή ενός τέτοιου έργου, όχι όμως για να καταστρέφουν πλανήτες, αλλά για να καταστεί εφικτή μια επανδρωμένη αποστολή  στον Άρη. Ποιος ξέρει όμως; Ίσως αυτό να είναι η αρχή μιας αυτοκρατορίας, η οποία θα κυβερνά το σύμπαν καταστρέφοντας πλανήτες με όπλα μαζικής καταστροφής!

gif

Save

One thought on “Πώς μπορείς να κατασκευάσεις ένα αληθινό Death Star;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s