Rogue One: Movie Review (Χωρίς Spoilers)

Τρεις συντάκτες του Geek Cyprus έχουν παρακολουθήσει το Rogue One: A Star Wars Story και σας γράφουν τις απόψεις τους για την ταινία. Αν δεν έχετε παρακολουθήσει ακόμα την ταινία τότε μην φοβάστε. Στο παρών άρθρο δεν θα βρείτε Spoilers για το Rogue One.

«Εξαιρετική! Μία εμβόλιμη ταινία στο σύμπαν» – Γράφει ο Master Yoda

Το Rogue One ήταν για εμένα η ταινία που περίμενα με μεγαλύτερη αγωνία μέσα στο 2016, και επιτέλους έφθασε και μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι μία εξαιρετική ταινία δράσης η οποία διαδραματίζεται στο σύμπαν του Star Wars, με τα γεγονότα να λαμβάνουν μέρος λίγο πριν το “A New Hope”. Θα μπορούσε με λίγα λόγια να είχε ονομαστεί ως το Επεισόδιο 3.5. Κάποια πράγματα στο Rogue One θα μπορούσαν όμως να ήταν ακόμα καλύτερα.

Τα υπέρ:

Σίγουρα τα υπέρ της ταινίας είναι πάρα πολύ περισσότερα από τα κατά. Η ερμηνεία της Felicity Jones στον ρόλο της Jyn Erso ήταν εκπληκτική, κάνοντας τους θεατές να έρθουν κοντά στην ηρωίδα του έργου. Εξαιρετικός ήταν επίσης ο K-2SO, που με το χιούμορ του έδινε μία άλλη νότα στην ταινία. Μου άρεσε επίσης η ερμηνεία του Donnie Yen, ως Chirrut Imwe. Επίσης η ταινία περιλάμβανε μερικές εξαιρετικές σκηνές δράσης, εφέ ήταν εκπληκτικά όπως επίσης και τα CGI. Και φυσικά, όπως γνωρίζετε ήδη από τα τρέιλερ, η παρουσία του Darth Vader!

Τα κατά:

Προσωπικά ήθελα να δω λίγο περισσότερο Darth Vader στην ταινία. Η παρουσία του έδινε μία διαφορετική ομορφιά στο Rogue One, όμως θα ήθελα να δω κάτι περισσότερο. Όταν σου δίνεται η ευκαιρία να έχεις τον Lord Vader στην ταινία σου, η άποψη μου είναι να του δίνεις λίγο περισσότερο χρόνο. Επίσης στα πρώτα στάδια της ταινίας είχαμε την παρουσίαση αρκετών χαρακτήρων, χωρίς όμως να μας δίδεται το απαραίτητο back-story για να νοιαστούμε για αυτούς.

Κλείνοντας:

Δεν θέλω να κουράσω, και θα αφήσω μέχρι εδώ τα όσα έχω να πω. Κλείνοντας θέλω να αναφέρω πως τα αρνητικά της ταινίας είναι πάρα πολύ λίγα. Ίσως να επανέλθουμε σε νέα αρθρογραφία για την ταινία, με περισσότερες λεπτομέρειες και συζήτηση που θα εμπεριέχει spoilers, σε κάποια φάση αργότερα. Σε γενικές γραμμές θεωρώ πως το “Rogue One: A Star Wars Story” είναι μία εξαιρετική ταινία, με πολύ καλές ερμηνείες η οποία ήταν αρκετά καλογραμμένη. Είναι επίσης και η πρώτη ταινία του «Star Wars Anthology», που δηλαδή δεν ασχολείται με την οικογένεια Skywalker, και γενικά τα επεισόδια 1-7. Είτε είστε fan των ταινιών Star Wars, είτε όχι, είμαι σίγουρος πως θα περάσετε όμορφα παρακολουθώντας την ταινία αυτή.

rogue-one-cast-star-wars

«Μια διαφορετική όψη της ιστορίας» – Γράφει η Super Nanoua

Μια ταινία που οι λάτρεις του Star Wars ανυπομονούσαν να δουν με μεγάλη αγωνία.  Η κατάσταση του γαλαξία είναι αμφίβολη. Οι Jedi έχουν τραπεί σε φυγή μετά από τα γεγονότα της τρίτης ταινίας Revenge of the Sith αλλά η ελπίδα δεν έχει ακόμη χαθεί. Η επανάσταση συνεχίζεται έναντι της αυτοκρατορίας, με τους νέους ήρωες που μας συστήνονται μέσα από το Rogue One.

Τα υπέρ:

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Felicity Jones (Jyn Erso) ήταν αρκετά καλή στον ρόλο της. Ο συμπρωταγωνιστής Diego Luna (Cassian Andor) ήταν συγκλονιστικός, όπως επίσης και ο Alan Tudyk (K-2SO). Η μοναδική ερμηνεία του Forest Whitaker (Saw Gerrera), προσέφερε μια ιδιαίτερη δράση μέσα στην πλοκή της ιστορίας. Ο φανταστικός κόσμος του Star Wars ζωντανεύει με στιγμές νοσταλγίας αλλά και από τα απίθανα ειδικά εφέ. Θεωρώ πως ο τρόπος που διαδραματίστηκαν όλα τα γεγονότα διατήρησαν το ενδιαφέρον του κοινού, μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Τα κατά:

Η ταινία είχε κάποια σημεία που θα χρειάζονταν βελτίωση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρέασαν την όλη πλοκή. Σε γενικότερες γραμμές θα ήταν καλό εάν δινόταν περισσότερη έμφαση στους χαρακτήρες λόγω του ότι η προβολή τους ήταν περιορισμένη σε χρόνο. Επιπρόσθετα η παρουσίαση των πλανητών ήταν αρκετά σύντομη. Ακόμη, όσοι είδαν το τρέιλερ της ταινίας θα παρατήρησαν πως αρκετές σκηνές δεν παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της ταινίας. Αναμένουμε όμως να δούμε σε Blu Ray, ένα extended edition της ταινίας με ακόμα περισσότερο υλικό!rogue-one-star-wars-c

«Καταπληκτική» – Γράφει ο AngelosL

Ήτανε σίγουρα μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2016 και σε καμία περίπτωση δεν μας απογοήτευσε! Το Rogue One είναι αντάξιο της βαριάς κληρονομιάς που κουβαλάει το Star Wars.

Τα υπέρ:

Ένα πολύ διαφορετικό τέλος απ’ αυτό που θα περίμενες από μια τέτοια ταινία. Είναι ανεξάρτητη και ταυτόχρονα δένει υπέροχα με το μακρινό αγαπημένο μας σύμπαν. Όπως ακριβώς θα έπρεπε να ήταν μια Star Wars ταινία. Παράξενα πλάσματα, πετυχημένα  CGI, γνώριμα  πρόσωπα (και φωνές),  χιούμορ και ταυτόχρονα  καθηλωτική δράση! Το Rogue One μας συστήνει επίσης σε νέους χαρακτήρες,  οι οποίοι έπαιξαν  ένα πολύ σημαντικό ρόλο στον γαλαξία και στην γνωστή ιστορία από την original τριλογία, για τους οποίος δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη τους μέχρι τώρα.

Τα κατά:

Κάποιοι χαρακτήρες  – κατά την δική μου άποψη πάντα- δεν ήταν ολοκληρωμένοι. Από πρωταγωνιστικούς ρόλους θα περίμενε κανείς ότι θα είχαν ένα πιο ξεκάθαρο backstory, ένα καλύτερο λόγο αν θέλετε για να δικαιολογήσουν κάποιες πράξεις τους, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την πλοκή. Ωστόσο λόγω έλλειψης χρόνου, δεν δόθηκαν πολλές λεπτομέρειες στις ζωές των ηρώων αυτών.

Κλείνοντας:

Το Rogue One είναι μια ταινία που ήρθε για να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που βλέπαμε τα Star Wars μέχρι τώρα. Όσοι το έχουν παρακολουθήσει ήδη καταλαβαίνουν  γιατί. Οι υπόλοιποι θα καταλάβουν μόλις το δουν. Μια ταινία που σίγουρα  αξίζει να δεις, η οποία δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό στους λάτρεις της σειράς και που μπορεί πολύ άξια να έχει ένα τόσο βαρύ όνομα στον τίτλο της: A Star Wars story.

 gif3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s