Family guy, μία… όχι και τόσο κατάλληλη σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά

Αισχρό, σεξιστικό, ρατσιστικό και αηδιαστικό. Αυτά είναι μερικά από τα σχόλια που μπορείτε να ακούσετε για το “Family Guy”. Αληθεύουν όλα!

Η ομάδα του «Geek Cultura» αποφάσισε για σήμερα να ασχοληθεί με την σειρά “Family Guy”. Είναι μία σειρά η οποία έχει πολλές αμφιλεγόμενες απόψεις. Από την μία μπορείς να ακούσεις τα πιο πάνω σχόλια, ενώ από την άλλη θα ακούσεις «Είναι γαμάτη».  Το “Family Guy” στην ουσία δεν έχει μία συνοχή στην ιστορία του, αλλά είναι οι περιπέτειες του Peter Griffin, της οικογένειας και της παρέας του. Μαζί ζούνε σε μία περιοχή,  στην οποία εάν ζούσε κάποιος από εμάς τότε είτε θα ήταν νεκρός ή απλά θα μετανάστευε στον Καναδά.

129133adq010-l442

Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 14 σεζόν, ενώ βρισκόμαστε στην 15η.  Ο πρώτος κύκλος βγήκε το 1999 και περιείχε 7 επεισόδια καθώς ήταν και ο δοκιμαστικός, στη συνέχεια τα επεισόδια κυμαίνονταν από 12 μέχρι 30 ανά κύκλο, ανάλογα με τους συγγραφείς. Πρόκειται για μία σειρά Κινουμένων Σχεδίων και Κωμωδίας.

Spoiler Alert

Αν και το “Family Guy” δεν έχει κάποια συνεχόμενη πλοκή θα ήταν καλό για όσους δεν έχουν δει την σειρά και θέλουν να την δουν, να μην προχωρήσουν πιο κάτω καθώς θα ακολουθήσει μία ανάλυση των χαρακτήρων της σειράς και ενδεχομένως να υπάρχουν spoilers.

family-guy

Peter Griffin (Seth MacFarlane)

O Peter Griffin είναι ο κύριος πρωταγωνιστής της σειράς μας. Είναι ο πιο ηλίθιος άνθρωπος στον πλανήτη και μπορεί να κάνει πραγματικά ότι μπορεί να σκεφτεί το ανθρώπινο μυαλό. Έχει μία ιδιαίτερη αγάπη για την γυναίκα του, (αν και αρκετές φορές δεν την σκέφτεται καθόλου και κάνει του κεφαλιού του). Είναι ρατσιστής ενώ απλά γουστάρει να βγαίνει με την παρέα του και να πίνει μπύρες μέχρι να μεθύσει. Αφού μεθύσει τότε αρχίζουν τα χειρότερα…

987

Lois Griffin (Αlex Borstein)

Η Lois Griffin είναι η γυναίκαι του Peter και η μητέρα τριών παιδιών. Προσπαθεί να διορθώσει τις βλακείες που κάνει ο άντρας της. Έχει ζήσει αρκετά με τον Peter ενώ όπως και αυτός αρκετές φορές ξεφεύγει από τον καλό της εαυτό. Η σειρά μας την παρουσιάζει ως την νοικοκυρά που βρίσκεται σπίτι, καθαρίζει και μαγειρεύει ενώ στην πραγματικότητα είναι η φωνή της αλήθειας και αυτή που κρατάει τον Peter στον ίσιο δρόμο.

hqdefault

Chris Griffin (Seth Green)

Ο Chris Griffin είναι ο μεγάλος γιος της οικογένειας και του αρέσει απλά να… αυτοϊκανοποιείται. Έχει προβλήματα κοινωνικοποίησης καθώς δεν είναι και το πιο συμπαθητικό παιδί. Ωστόσο αυτό δεν τον αποτρέπει από το να βρει ωραίες φιλενάδες. Μπορεί στη σειρά να μας παρουσιάζεται ως ηλίθιος αλλά αρκετές φορές έχει την λύση σε προβλήματα. Μάλιστα σε κάποια επεισόδια τον είδαμε να χαμουρεύεται με την ίδια του την αδερφή. Όπως και ο πατέρας του, έχει την δική του δόση τρέλας και αρκετές φορές τον βλέπουμε να κάνει τα δικά του, όπως να ροκάρει, να είναι πειρατής και άλλα πολλά.

family-guy-wallpaper-9

Meg Griffin (Mila Kunis)

Η Meg Griffin είναι η κόρη της οικογένειας. Είναι άσχημη και γενικά δεν ανήκει στην κατηγορία των δημοφιλών παιδιών στο σχολείο. Γνωρίζει τον ρατσισμό και στο σπίτι καθώς ο πατέρας της, αρέσκεται στο να αερίζεται στο πρόσωπο της. Θέλει να ερωτευτεί ένα ωραίο άντρα, έτσι σε κάποιο επεισόδιο παρολίγο να χάσει την παρθενιά της από τον Glenn. Έχει τον δικό της ρόλο στην σειρά αλλά γενικά δεν έχει και τόσο ενεργό ρόλο.

150122-news-family-guy

Cleveland Brown (Mike Henry)

Ο Cleveland Brown είναι φίλος και κολλητός του Peter. Είναι ένας χαρακτήρας ο οποίος οι συγγραφείς τον είχα αφαιρέσει για να φτιάξει την δική του σειρά «The Cleveland Show» αλλά στην συνέχεια τον επανέφεραν. Είναι ο τύπος της παρέας του οποίου αρέσουν τα κάπως κοριτσίστικα θέματα, ενώ υπακούει την γυναίκα του. Όταν είναι όμως με την παρέα, το παίζει άντρακλας και προσπαθεί να συμμετάσχει στα θέματα.

cleveland-family-guy-350x350

Joe Swanson (Patrick Warburton)

Ο Joe Swanson είναι ο άλλος φίλος του Peter είναι ένας ανάπηρος αστυνομικός ο οποίος είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του. Προσπαθεί πάντα να κάνει το καλό, αλλά έχει προβλήματα με την γυναίκα του λόγο της αναπηρίας του. Οι συγγραφείς αρκετές φορές κάνουν «μαύρα» αστεία με θέμα την αναπηρία του. Είναι αρκετά καλός χαρακτήρας και δίνει το δικό του στίγμα στην παρέα.

a96d61164c292cfe8845c4ab274f8687

Glenn Quagmire (Seth MacFarlane)

Είναι ο τέταρτος της παρέας. Ο Glenn Quagmire είναι ένας πρώην πεζοναύτης και τώρα είναι πιλότος. Αρέσκετε στο να κάνει σεξ… κάθε είδους σεξ από βίαιο μέχρι με ελέφαντα. Έχει κρυφό πόθο την γυναίκα του καλύτερου του φίλου. Ο πατέρας του είναι τραβεστί και έτσι προσπαθεί να ζήσει με την ιδέα. Ο Glenn Quagmire είναι ο φίλος που θα σε ακολουθήσει σε ότι βλακεία και να κάνεις, είναι ο φίλος που θα κάνει χειρότερες βλακείες από αυτές που θα κάνεις.

6176646_orig

Brian Griffin ( Seth MacFarlane)

Ο Brian Griffin είναι ο σκύλος του Peter. Στην ιστορία παρουσιάζεται ως ο φιλόσοφος και αυτός που θέλει να γράψει το δικό του μυθιστόρημα. Αν και σκύλος του αρέσκει να βρίσκεται να γυναίκες και αρκετές φορές τον βλέπουμε να έχει ερωτικές σχέσεις! Ωστόσο ο Brian Griffin έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τον Stewie Griffin. Μαζί ταξιδεύουν σε διάφορες εποχές μαζί με την μηχανή του χρόνου. Σε κάποιο επεισόδιο ο Brian είχε πεθάνει αλλά ευτυχώς οι συγγραφείς τον επανέφεραν πίσω.

family-guys-brian-griffin-family-guy-facebook

Stewie Griffin (Seth MacFarlane)

Ο Stewie Griffin είναι ο πιο διαβόητος από όλους. Στην αρχή της σειράς ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο αλλά στη συνέχεια τον βλέπουμε να αλλάζει σχέδια. Είναι μοχθηρός και αρκετές φορές μιλάει στον αρκούδο του, Rubert. Έφτιαξε την μηχανή του χρόνου, με την οποία ταξιδεύει σε διάφορες εποχές. Έχει μία εξίσου μοχθηρή κοπέλα, την οποία αν και έχουν χωρίσει την γουστάρει. Ο Stewie Griffin μπορεί να είναι παιδί αλλά μπορεί να κάνει πράγματα που ούτε οι γονείς του δεν μπορούν.

family-guy-6-big

Σχόλιο Geek Cultura

Ο υποφαινόμενος είναι θαυμαστής της σειράς και σας την προτείνει να την δείτε. Είναι μεν μία κάφρικη σειρά και αρκετά ρατσιστική αρκετές φορές, αλλά θα σας χαρίζει άφθονο γέλιο και στιγμές χαλάρωσης. Δεν θα έλεγα ότι απευθύνεται για μικρά παιδιά, παρόλο που είναι κινούμενα σχέδια. Θα ήταν καλό όσοι την παρακολουθούν να ήταν άνω των 15 ετών, καθώς τα στοιχεία που εμπεριέχονται δεν είναι και τα καλύτερα. Η σειρά έχει ως σκοπό να σατιρίσει όλα τα κακώς κείμενα, τόσο της Αμερικής αλλά και του κόσμου.

gif2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s