Ένα κυπριακό mobile game που θα σας κερδίσει!

Στην αγορά βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ένα διαφορετικό παιχνίδι, το οποίο κατασκευάστηκε από Κύπριους. Ο λόγος για το Stick Vault Hero, ένα εξαιρετικό και αρκετά εθιστικό παιχνίδι το οποίο το έχουμε δοκιμάσει και έχει αποσπάσει τα πιο θετικά σχόλια από την ομάδα του Geek Cultura. Το παιχνίδι κυκλοφορεί για συσκευές android ενώ σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία του και σε ios. Εμείς μιλήσαμε με τον Νικ Λουκά, εκ των δημιουργών του Stick Vault Hero (μαζί με τον Κωνσταντίνο Δεληγιάννη) ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις μας, σχετικά με την δημιουργία του παιχνιδιού.

Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης σας για την δημιουργία του παιχνιδιού;

«Το παιχνίδι έγινε σε μια φάση που είχαν πάρει τα πάνω τους τα casual games. Συγκεκριμένα η ιδέα γεννήθηκε μετά από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το flappy bird (ένα single touch game με ρετρό 8bit γραφικά) το οποίο δημιουργήθηκε από ένα και μόνο Βιετναμεζο προγραμματιστή. Σύντομα ακολούθησαν πολλοί κλώνοι του προαναφερθέντος παιχνιδιού αλλά και άλλα με διαφορετικα mechanics, τα οποία σημείωσαν επίσης μεγάλη επιτυχία».

Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου μέχρι στιγμής στο παιχνίδι;

«Ο κόσμος των gamers ειναι πολύχρωμος. Πολλοί το λάτρεψαν και “κόλλησαν” για αρκετό καιρό. Άλλοι πάλι μας κατηγόρησαν πως ειναι ακόμη ένας κλώνος παρότι από άποψη mechanics και όγκου γραφικών ειναι μοναδικό στο είδος του».

Ετοιμάζεται κάποιο άλλο project για το μέλλον; Μήπως κάποιο νέο app;

«Προς το παρόν δεν έχουμε κάποια πλάνα. Το Stick Vault Hero για μας, σαν Indalma Interactive, ήταν ένα πείραμα το οποίο μας βοήθησε σαν game developers να αποκτήσουμε μεγάλη εμπειρία, τόσο στο θέμα developing όσο και στον τομέα του marketing για mobile games. Προς το παρόν το Stick Vault Hero είναι κάπως “παγωμένο” από θέμα developing αλλά το μεγάλο θετικό είναι ότι κυπριακή εταιρία παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών έχει δείξει ενδιαφέρον για να επενδύσει χρήματα στο παιχνίδι μας, κυρίως για την προώθηση του στα διάφορα app stores».

Αν σας πούμε να απευθυνθείτε στον κόσμο, για να τον πείσετε να δοκιμάσει το παιχνίδι σας, τι θα του λέγατε;

«Θα λέγαμε στον κόσμο να το δοκιμάσει διότι είναι πρώτα απ’όλα ένα ευχάριστο, διασκεδαστικό και με ψηλο βαθμο πρόκλησης παιχνιδι. Επειτα ειναι απο τα πολύ λίγα android games εξολοκλήρου κατασκευασμένο από κυπριακή ομάδα developers. Τέλος, δε χάνει κάτι κάποιος να το κατεβάσει και να το παίξει, αφου διατίθεται δωρεάν στο google play . Πολλοί beta testers πάντως δήλωσαν πως το παιχνίδι αυτό είναι εθιστικό».

Λίγα λόγια για το Indalma Interactive

Το Indalma Interactive (εμπνευσμένο από το ελληνικό «Ίνδαλμα») είναι μια ομάδα παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών και εφαρμογών για κινητές συσκευές. Ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή πολυμέσων Νικ Λουκά και τον προγραμματιστή Κωνσταντίνο Δεληγιάννη και οι δύο κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος στον Σχεδιασμό Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών και Πολυμεσικών Τεχνολογιών από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η ιστορία των δύο δημιουργών του Stick Vault Hero

Ο Νικ προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο. Πήρε το πρώτο του πτυχίο (Bacherlor of Arts) απο το πανεπιστήμιο Cogswell της Καλιφόρνια στον τομέα της Υπολογιστικής και Βίντεο Απεικόνισης. Έχει τη δική του εταιρία για αρκετά χρόνια, και πλέον εργάζεται σε εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών παιχνιδιών που εδρεύει στην Λευκωσία ως Senior UI Designer. Το 2015 συμμετείχε στο διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft και με την ομάδα του κέρδισαν το εθνικό βραβείο Σχεδιασμού Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών. Ο Νικ ήταν υπεύθυνος για τα γραφικά, κίνηση και σχεδιασμό διεπιφάνειας του παιχνιδιού.

Ο Κωνσταντίνος είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Reading της Αγγλίας στον τομέα της Μηχανικής Υπολογιστών. Σήμερα εργάζεται σε μια εταιρία ως προγραμματιστής λογισμικού. Στο παρελθόν κυκλοφόρησε μερικές εφαρμογές στο Google Play Store.

To 2013 και οι δύο αποφάσισαν να ενταχθούν στο σχετικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τοπικού πανεπιστημίου. Εκεί γνωρίστηκαν και συνεργάστηκαν σε διάφορα ακαδημαϊκά έργα όπου κι αντιλήφθηκαν πως θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την δική τους ομάδα δημιουργίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το παιχνίδι σε android

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s