Γνωρίστε τον Λούκυ Λουκ

Είναι ένας μοναχικός καουμπόι μακριά από το σπίτι του. Για ποιον αναφερόμαστε; Μα φυσικά για τον άνθρωπο που είναι πιο γρήγορος από την σκιά του, τον Λούκυ Λουκ. Σχεδόν όλοι μας έχουμε διαβάσει κόμιξ του εκπληκτικού αυτού ήρωα. Η ομάδα του «Geek Cultura» αποφάσισε όπως σας κάνει μία παρουσίαση των κύριων ηρώων των περιπετειών του Λούκυ Λουκ.

Ο Λούκυ Λουκ έχει βγει τόσο σε σειρά κινουμένων σχεδίων, αλλά και σε ταινίες και σε κόμιξ. Έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες ανά τον κόσμο. Ανάμεσα τους και στα Ελληνικά. Η σειρά κόμιξ έχει αρκετές ιστορίες καθώς είναι και η πιο μεγάλη. Έχουν βγει μέχρι σήμερα, συνολικά 82 διαφορετικά τεύχη. Ας προχωρήσουμε όμως και να μάθουμε τους κυριότερους χαρακτήρες της σειράς μας.

lucky_luke_by_aberu_chan

Λούκυ Λουκ

Ο Λούκυ Λουκ είναι ο κύριος πρωταγωνιστής της ιστορίας. ταξιδεύει πάντα με το άλογο του, την Ντόλυ και προσπαθεί να βοηθήσει τον κόσμο και τους αβοήθητους από τους κακούς της εποχής. Ο Λουκ είναι αρκετά ταχύς με το πιστόλι του, τόσο πολύ που αρκετοί λένε ότι πυροβολεί πιο γρήγορα και από τον ίσκιο του. Τα έχει βάλει με διάφορους κακοποιούς αλλά πάντοτε βγαίνει νικητής. Αρκετές φορές χρησιμοποιεί το μυαλό του και την εξυπνάδα του για να σκαρφιστεί λύσεις.

luckyluke_keyvisual.indd

Ντόλυ

Η Ντόλυ είναι το άλογο του Λούκυ Λουκ. Είναι ακούραστη και αχώριστη με τον καουμπόι της. Αρκετές φορές την έχουμε δει να τον βγάζει από την δύσκολη θέση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις γνωρίζει τις κινήσεις του Λουκ και τον περιμένει στο πιο κατάλληλο μέρος για να τον βοηθήσει. Είναι  ο καλύτερος φίλος του Λουκ ενώ έχει μία περίεργη αντιπάθεια για τον Ραντανπλάν.

jollyjumper

Ραντανπλάν

Είναι ο σκύλος της φυλακής που ο Λούκυ Λουκ παραδίδει τους αδερφούς Ντάλτον. Ενδέχεται να είναι ο πιο χαζός σκύλος που υπάρχει στον κόσμο. Έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία με τον μικρό αδερφό τον Ντάλτον τον, Τζο. Σε κάθε ιστορία που πρωταγωνιστεί ο Λούκυ Λουκ θα προσπαθεί να τον σώσει από δυσάρεστες καταστάσεις. Είναι όμως πολύ καλή παρέα και ένας αστείος χαρακτήρας στις ιστορίες.

clip-art-lucky-luke-379917

Τα αδέρφια Ντάλτον

Η συμμορία των Ντάλτον ήταν διαβόητη εγκληματική ομάδα που έδρασε στην Αμερικανική Δύση από το 1890 μέχρι το 1892. Στο διάστημα αυτό τα μέλη της, μεταξύ των οποίων τα αδέρφια Γκράτον (Γκρατ) (γεν. 1861), Γουίλιαμ (1866–1894), Μπομπ (γεν. 1869) και Έμετ (γεν.1871), διέπραξαν πολλές ληστείες σε τρένα και τράπεζες. Είχαν συγγένεια με τους αδερφούς Γιάνγκερ, οι οποίοι με τη σειρά τους συνεργάζονταν με τον Τζέσε Τζέιμς. Στη ιστορία μας τα αδέρφια Ντάλτον είναι ο Τζο, ο Ουίλιαμ, ο Τζακ και ο Άβερελ. Για τους σκοπούς του κόμιξ, ο συγγραφέας, έκανε τον Τζο ως τον πιο περιβόητο και τον πιο επικίνδυνο, ενώ ο Άβερελ είναι ο πιο χαζός της ιστορίας.

clip-art-lucky-luke-516955

 Διευθυντής της φυλακής

Ο διευθυντής της φυλακής είναι ο πιο άσχετος άνθρωπος με την δουλειά του. Η ασφάλεια που παρέχεται δεν υπάρχει ούτε σε νηπιαγωγείο. Όλοι σχεδόν οι κρατούμενοι στις περιπέτειες, έχουν δραπετεύσει αρκετές φορές. Ο Λούκυ Λουκ προσπαθεί να συλλάβει τους Ντάλτον, ενώ αυτοί με το παραμικρό απλά το σκάνε.

9c1d1c50-42e1-0130-e4c1-00505694738d

Μπίλι ο τρομερός

Ο  Μπίλι ο τρομερός είναι ένας από τους πολλούς κακοποιούς της ιστορίας μας. Μπορεί να είναι μικρός στο μπόι αλλά είναι διαβόητος και η κακία του είναι σε όλο της το μεγαλείο. Ο Λούκυ Λουκ τα έχει βάλει αρκετές φορές μαζί του. Είναι στην ουσία ένα κακομαθημένο μικρό, στο οποίο πρέπει να του δοθεί ένα καλό μάθημα. Του αρέσουν πάρα πολύ τα γλυκά, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στο να ληστέψει μία τράπεζα.

billy-the-kid-2

Σχόλιο Geek Cultura

Υπάρχουν και άλλοι χαρακτήρες στις περιπέτειες μας αλλά αυτοί έχουν δευτερεύον ρόλο ή μπορεί απλά να πρωταγωνιστούν σε μία ή δύο ιστορίες. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι περιπέτειες του Λούκυ Λουκ απευθύνονται σε ολόκληρη την οικογένεια και διαβάζοντας τες μπορείς να μάθεις αρκετά στοιχεία και γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την εποχή, καθώς εμπεριέχονται ιστορικά γεγονότα. Ο υποφαινόμενος σας συνιστά να αποκτήσετε όλα τα τεύχη καθώς είναι μία πολύ ωραία σειρά από ιστορίες και οι οποίες θα σας ψυχαγωγήσουν στις ελεύθερες σας ώρες.

gif3

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s