Μean Machine: Φύλακες εναντίον κατάδικων!

Η ταινία Μean Machine είναι μία πολύ ωραία ταινία και ο υποφαινόμενος αποφάσισε να αφιερώσει ένα άρθρο για αυτή. Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει η πλοκή καθώς η κριτική που έχει δεν είναι και η καλύτερη ως κωμωδία. Ωστόσο αξίζει να της δώσετε μία ευκαιρία και να την παρακολουθήσετε. Πρόκειται για μία ταινία που ανήκει στις κατηγορίες Κωμωδία, Έγκλημα και Δράμα. Για πρώτη φορά στην Κύπρο κυκλοφόρησε στις 10 Μαΐου 2002.

Η ιστορία είναι απλή. Ένας πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής καταδικάζεται στην φυλακή μετά από επίθεση σε αστυνομικό μετά από αρκετή κατανάλωση αλκοόλης. Ο διευθυντής της φυλακής προσφέρει στον Danny Meehan (Vinnie Jones) να προπονήσει την ομάδα αστυφυλάκων που έχει. Μόνο που ο  Danny έκανε την αντιπρόταση να βρει την δική του ομάδα από κατάδικους και να αναμετρηθούν σε ένα αγώνα ποδοσφαίρου. Το να κάνεις όμως ομάδα από κατάδικους δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Έτσι ο Danny προσπαθεί με νύχια και με δόντια να βρει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές για να κερδίσει το αγώνα της χρονιάς.

M8DMEMA EC010

Οι ηθοποιοί της συγκεκριμένης σειράς είναι αρκετά καλοί. Ο Danny Meehan (Vinnie Jones) έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και γενικά είναι η πιο κατάλληλη ταινία για αυτόν καθώς φαίνεται να αγαπά το ποδόσφαιρο. Πρωταγωνιστούν και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί όπως ο Jason Statham στη θέση του Monk. Υπάρχουν και αρκετοί δευτερεύοντες χαρακτήρες. Γενικά οι πρωταγωνιστές γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθούν αναλόγως των καταστάσεων που επικρατούν στην ταινία. Μπαίνουν στο κλίμα μία φυλακής και πως μπορούν  να σου συμπεριφερθούν σε αυτή. Ακόμα και όταν πουλήσεις την ομάδα σου, η αντίδραση τους ήταν ανάλογη.

Αυτό που άρεσε περισσότερο στον υποφαινόμενο είναι ο συνδυασμός του ποδοσφαίρου σε μία ταινία. Η αλήθεια είναι ότι την εποχή που βγήκε (2001) δεν υπήρχαν και πολλές τέτοιες ταινίες, έτσι ήταν αρκετά συναρπαστική. Από την άλλη δεν μένει σε ένα σοβαρό στιλ που απλά θα υπάρχουν οι κανόνες του ποδοσφαίρου και μία πλοκή. Υπάρχουν αστεία και μάλιστα αρκετά επιτυχημένα. Αυτό όμως που μου άρεσε περισσότερο είναι η όλη επιρροή που είχε ο Monk στην ομάδα. Ο Monk είναι κατά συρροή δολοφόνος και στην ταινία την «είδε» ως ο επόμενος Buffon.

ebe2cd59f945735294050b9444488ed0

Η ταινία όσο και να την βλέπεις ξανά και ξανά θα καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι όλοι δικαιούνται μία δεύτερη ευκαιρία, όσο μεγάλα και να είναι τα αδικήματα που κάνουν. Οι κατάδικοι είναι σε μία φυλακή, αλλά για μία στιγμή ένιωσαν ελεύθεροι, έπαιξαν ποδόσφαιρο και αυτό τους έδωσε μία νότα ελευθερίας. Ήθελαν μία δεύτερη ευκαιρία για να αποδείξουν ότι αξίζουν κάτι καλύτερο από μία θέση στη φυλακή και να τους συμπεριφέρονται σαν σκουπίδια.

Η ταινία Μean Machine είναι μία ιστορία η οποία περιπλέκει τόσο τα κωμικά στοιχεία αλλά και τα δραματικά. Όχι δεν πρόκειται για ταινία που θα δεις μαζί με την κοπέλα σου μία ρομαντική νύκτα, αλλά για μία ταινία με ποδόσφαιρο και με αστεία φτιαγμένα από αυτά. Απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες 12 ετών και πάνω. Είναι μία πολύ ωραία ταινία που κάθε άντρας πρέπει να έχει ήδη παρακολουθήσει ή να την βάλει στα πλάνα του.

Geek Cultura Rating

Η ταινία μου άρεσε αρκετά. Συνδυάζει δύο πράγματα που αγαπώ πάρα πολύ. Τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, και τον κινηματογράφο. Σίγουρα δεν είναι τέλεια η ταινία, έχει τα προβλήματα της. Όμως αυτά είναι πολύ λίγα. Άμα σας αρέσουν οι αθλητικές ταινίες, τότε θα περάσετε καλά παρακολουθώντας το Mean Machine. Η δική μου βαθμολογία: 4/5

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s