Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ζωντανεύει μέσα από το “Fury”

Σας αρέσουν οι ταινίες δράσης και συγκεκριμένα αυτές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Το Geek Cultura έχει να σας προτείνει μία εξαιρετική ταινία την οποία πιστεύουμε πως θα πρέπει να δείτε οπωσδήποτε. Αυτή ονομάζεται “Fury” και είναι ανεπιφύλακτα μία από τις πιο ωραίες πολεμικές και ιστορικές ταινίες που έχουν βγει στην μεγάλη οθόνη.

Η ιστορία της ταινίας, μας οδηγεί στην Ναζιστική Γερμανία και συγκεκριμένα το 1945, όταν οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν εισχωρήσει στις εκτάσεις των Ναζί και βρίσκονται ένα βήμα πριν να μπουν στο Βερολίνο. Η αντίσταση που αντικρίζουν είναι πάρα πολύ καθώς οι Ναζί δεν το βάζουν με τίποτα κάτω και έχουν βάλει στο μάτι στα άρματα μάχης. Οι ήρωες μας είναι το πλήρωμα ενός άρματος μάχης. Το συγκεκριμένο άρμα έχει χάσει ένα μέλος του πληρώματος του και ο νεαρός  Boyd ‘Bible’ Swan (Shia LaBeouf)  παίρνει την θέση του. Ο νεαρός δεν έχει στην αρχή μέσα του, την σπίθα που θα τον κάνει να σκοτώσει αλλά στην πορεία αυτό θα αλλάξει.

sel-fury-650

Ο πιο γνωστός ηθοποιός στην ιστορία είναι ο Brad Pitt  και υποδύεται τον ρόλο του Don ‘Wardaddy’ Collier. Είναι ο αρχηγός του πληρώματος και ο άντρας ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει το πλήρωμα του ζωντανό με κάθε κόστος. Το πλήρωμα του άρματος είναι ο Shia LaBeouf  που υποδύεται τον ρόλο του Boyd ‘Bible’ Swan, ο Logan Lerman το ρόλο του Norman Ellison, ο Michael Peña τον ρόλο του Trini ‘Gordo’ Garcia, ο Jon Bernthal αυτόν του Grady ‘Coon-Ass’ Travis και ο Jim Parrack τον ρόλο του Λοχία Binkowski. Γενικά όλοι οι ηθοποιοί έχουν το δικό τους ρόλο στην περιπέτεια μας. Από την μία θα βρεις τον «κακό» της παρέας, ενώ από την άλλη υπάρχει και αυτός που θα συμπαρασταθεί στον πρωταγωνιστή. Σκοπός τους είναι ένας να επιβιώσουν όσο περισσότερες μάχες μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος. Υπάρχουν και άλλοι ρόλοι στην ταινία, αλλά αυτοί είναι δευτερεύοντες.

Brad Pitt;Shia LaBeouf;Logan Lerman;Michael Pena;Jon Bernthal

Η ταινία παρουσιάζει την κατάσταση που επικρατούσε στην τότε Γερμανία. Ο πόλεμος έχει αλλοιώσει το μυαλό του ανθρώπου και γενικά επικρατεί ο πανικός. Το πλήρωμα σε όλη αυτή την κατάσταση πρέπει να εκτελέσει τις διαταγές που του δίνονται και άλλοτε να προστατεύσει ή να προωθήσει τους στρατιώτες πιο μπροστά στην μάχη. Ωστόσο δεν βλέπουμε μονάχα σκοτωμούς αλλά υπάρχει και το ρομάντζο ο πρωταγωνιστής μαζί με τον Brad Pitt  σε μία εισβολή που κάνουν σε μία πόλη, έρχονται αντιμέτωποι με μία γυναίκα και την κόρη της. Ο Boyd κάνει έρωτα με την κοπέλα ενώ ο Brad Pitt  προσπαθεί να δείξει σεβασμό στους συμπολεμιστές του, απέναντι στην γυναίκα. Μπορεί να βρίσκονται σε πόλεμο αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε άνθρωποι. Ακόμη η τελευταία σκηνή στη οποία ο Brad Pitt  κάνει την τελευταία του αντίσταση είναι όλα τα λεφτά. Είναι η σκηνή που απλά δεν θες να τελειώσει. Ο ήρωας μας σκοτώνει τους Ναζί χωρίς έλεος, έχοντας την συμπαράσταση των συμπολεμιστών, οι οποίοι ένας μετά τον άλλο χάνουν την ζωή τους. Λίγο πριν το τέλος ο Brad Pitt  διατάζει τον Boyd να τον αφήσει για να σωθεί, έτσι έκανε την υπέρτατη θυσία.

Brad Pitt;Logan Lerman

Το πιο σημαντικό από αυτή την ιστορία είναι το γεγονός ότι παρόλο τον πόλεμο, τους σκοτωμούς, την βιαιότητα και την κακία, πάντα υπάρχει το καλό σε μία υπόθεση. Είμαστε άνθρωποι και πρέπει να συμπεριφερόμαστε έτσι. Δεν είμαστε ζώα και πρέπει να σεβόμαστε τους άλλους. Εννοείτε ότι το να σκοτώσεις κάποιον εν ψυχρό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα και φυσικά είναι πολύ λάθος. Είναι όμως διαφορετικά να βρίσκεσαι όμως σε μία μάχη και απλά πρέπει να επιβιώσεις. Εκεί είναι απλές οι επιλογές σκοτώνεις ή σκοτώνεσαι. Έτσι και ο Boyd όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή έκανε και τον πρώτο του σκοτωμό.

Η συγκεκριμένη ταινία θα έλεγα ότι απευθύνεται κυρίως σε παιδιά άνω των 15 ετών. Υπάρχουν αρκετοί σκοτωμοί και δεν θα είναι ότι καλύτερο για ένα παιδί να τους παρακολουθήσει. Έχει αρκετή δράση, ένταση και η περιπέτεια δεν λέει να τελειώσει. Ο σκηνοθέτης προσπαθεί να μας μυήσει στην τότε εποχή και αυτή η κίνηση του είναι άκρως επιτυχημένη. Είναι μία ταινία την οποία μπορείτε να μαζευτείτε με την παρέα σας και να την δείτε.

Geek Cultura Rating

Ο υποφαινόμενος θα έδινε στην συγκεκριμένη ταινία 4/5.

maxresdefault2

gif03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s