Home COMICS Οι καλύτερες ιστορίες του Wolverine – Μέρος Β'

Οι καλύτερες ιστορίες του Wolverine – Μέρος Β'

0

Ο Wolverine είναι ένας από τους πιο δημοφιλής χαρακτήρες από τα κόμικς της Marvel, και έχει κερδίσει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλη του την πορεία. Το ξεκίνημα της κληρονομιάς του Logan έγινε δεκαετίες πίσω, με τη πρώτη του εμφάνιση στο τεύχος 180 του “The Incredible Hulk” το 1974, ενώ πιο γνωστός έγινε με την ένταξη του στους X-ΜΕΝ το 1975. Φυσικά, η τεράστια απήχηση του στο κόσμο των κόμικς οδήγησε στη δική του σειρά με τίτλο: “Wolverine” σε συγγραφή του Chris Claremont το 1982 (που αργότερα μεταφέρθηκε στο κινηματογράφο με τίτλο The Wolverine, το 2013). Μέχρι σήμερα ο ήρωας μετρά πάνω από 323 τεύχη και 11 ετήσιες ιστορίες.
Με αφορμή λοιπόν την ταινία “Logan”, που σημάνει και το κλείσιμο της ιστορίας του Wolverine στο κινηματογραφικό σύμπαν των X-men, αυτές είναι οι ιστορίες από τα κόμικς που κανένας φαν του αδαμάντινου ήρωα δε πρέπει να χάσει. Αυτό είναι το δεύτερο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://static4.comicvine.com/uploads/scale_small/0/4/22671-3348-25290-1-kitty-pryde-and-wolv.jpg
Kitty Pride and Wolverine, miniseries
Από τον Chris Claremont η μίνι-σειρά του 1984-1985 σε μια ιστορία που παίζει ακόμα σημαντικό ρόλο στην βιογραφία και των δύο χαρακτήρων. Εδώ, παρουσιάζεται ο χαρακτήρας του Wolverine ως πιο επιρρεπής στις σχέσεις του με κάποιο άτομο και δείχνει μια άλλη πλευρά του ήρωα. Το καλύτερο μέρος της ιστορίας αυτής είναι ο δεσμός μέντορα και μαθητευόμενου που αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο ήρωες και πως ισορροπεί με το γενικό στόρι. Αυτό είναι που κρατά την δυναμικότητα και το δέσιμο της σχέσης τους σε όλο το σύμπαν των X-men.
 
 
 
 
 
 
 
http://static1.comicvine.com/uploads/scale_large/0/1013/82573-7258-105520-1-ultimate-x-men.jpg
New Mutants Part 2 απότο Ultimate X-Men- τεύχος #41
Από τον Brian Michael Bendis στη συγγραφή και στο σχέδιο του David Finch, η ιστορία του 2004 παρουσιάζει την αγαπημένη μας μορφή του Wolverine που είναι αυτή του πιο θυμωμένου και ευέξαπτου που είναι έτοιμος να βγάλει τα αδαμάντινα νύχια του σε κάθε στιγμή.
Σε αυτό το τεύχος των UltimateX-Men, ο Logan αναλαμβάνει μια αποστολή: να αντιμετωπίσει ένα μεταλλαγμένο παιδί που ικανότητα του είναι να σκοτώνει χωρίς να το θέλει όποιον τον πλησιάζει. Μια ιστορία με αρκετό συναίσθημα και αρκετή κορύφωση που ακόμα θεωρείται ως μια από τις πιο καλές του ήρωα.
 
 
 
 
 
http://vignette4.wikia.nocookie.net/marveldatabase/images/7/72/Wolverine_Vol_3_20_Full.jpg
Enemy of the State απότο Wolverine Vol.3- τεύχος #20-#31
Αυτό το arcμε 11 τεύχη από το 2004-2005 με συγγραφέα τον Mark Millar και σχέδιο του John Romita Jr έφερε τον Wolverine πίσω σε γνώριμα εδάφη μετά από αρκετές ιστορίες.
Ο ήρωας έχει υποστεί μια πλύση εγκεφάλου από τη HYDRA και τον The Hand με στόχο να σκοτώσει τους υπόλοιπους υπερήρωες. Σχεδόν αμέσως ο Wolverine επιδεικνύει  τις τεράστιες ικανότητες που διαθέτει απέναντι σε κάποιους από τους πιο δυνατούς ήρωες της Marvel και γίνεται πιο τρομακτικός από ποτέ.
 
 
 
http://static3.comicvine.com/uploads/scale_large/8/84205/2764696-f0f9c6a0_52a1_47f3_b3ca_9da0f3642655.jpg
Wolverine Alone απότο X-Men- τεύχος #133
Για ακόμα μια φορά ο Chris Claremont καταφέρνει να δείξει πόσο καλά γνωρίζει τον χαρακτήρα του Wolverine και πως μπορεί να κάνει μια εκπληκτική ιστορία με εκείνον πρωταγωνιστή.
Το Wolverine Alone είναι ένα arc που κάνει τον Wolverineνα φαίνεται παντοδύναμος σε μία προσπάθεια του να λύσει μια αποστολή διάσωσης των υπόλοιπων X-Men που έχουν αιχμαλωτιστεί από το Hellfire Club. Μια φανταστική ιστορία διάσωσης που ήταν από τις πρώτες που φανέρωσαν τις ικανότητες του ήρωα.
 
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/a2/Marvel_Comics_Presents_79.jpg
Weapon X, Marvel Comics Presents Vol.1- τεύχη: #72-#84
Με συγγραφή και σχέδιο από τον Barry-Windson Smith, το Weapon X εκδόθηκε το 1991 θεωρείται ένα από τα πιο ουσιώδης κομμάτια στη συλλογή κάθε φαν του Wolverine.
Μια από τις πιο βαθιές αναζητήσεις στη διαδικασία στην οποία ο Loganμεταμορφώθηκε σε Wolverine κατά το πρόγραμμα του Weapon X. Εστιάζει στην εξέλιξη του ανθρώπου σε μια μηχανή που σκοτώνει και εκτός από την πλευρά του Wolverine παρουσιάζει και τις οπτικές γωνίες αυτών που τον δημιούργησαν όπως τον Professor Thornton.
Διαβάστε ακόμα:
Movie Review: Logan (No Spoilers)
Οι καλύτερες ιστορίες του Wolverine – Μέρος Α’
Χ-23: Η κλώνος του Wolverine
Το μυστικό πίσω από το «αντίο» του Hugh Jackman σαν Wolverine
10 κρυμμένες πληροφορίες για τον Γούλβεριν
Αυτά που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν για τον Hugh Jackman
X-MEN: Η ταινία που έχτισε το franchise
10 πράγματα που δεν ξέρατε για την πρώτη ταινία X-Men
gif-02

Custom Text

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here