Dark Knight III: Το επικό τέλος που περιμέναμε ή όχι;

«A good death? There’s no such thing». Αυτές είναι οι λέξεις, με τις οποίες ξεκινάει και τελειώνει το 1ο τεύχος, μιας σειράς από εννέα τεύχη -ήταν να βγουν οκτώ αλλά τελικά αποφασίστηκε να γίνουν εννέα- των Frank Miller & Brian Azzarello, σε σχέδιο Adam Kubert. Ως μεγάλος φαν του Batman, καθώς και του Frank Miller, γνωστού στον κόσμο των κόμικς για τις εξαιρετικές δουλειές του όπως το «The Dark Knight Returns», τους «300», το «Batman: Year One», το «Sin City» και άλλα πολλά, δεν ετίθετο θέμα για το εάν θα γραφτώ συνδρομητής για να αποκτήσω όλη την σειρά, κι έτσι τον Νοέμβριο του 2015, έπιασα στα χέρια μου το 1ο τεύχος και αμέσως έπιασα δουλειά!

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι είμαι κατά του να διαβάζεις ένα-ένα τα τεύχη όταν πρόκειται για μία σύντομη ιστορία (limited series story), εκτός όμως του 1ου τεύχους, ώστε να πάρεις μια ιδέα του τι θα δεις. Οπότε το εν λόγω άρθρο αναφέρεται στις πρώτες εντυπώσεις διαβάζοντας το 1ο τεύχος. Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι λάτρεις του Batman δεν ανάμεναν πως θα κυκλοφορήσει το τρίτο κεφάλαιο (και μάλλον το τελευταίο), μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο «The Dark Knight Returns» (1986) και το σαφώς πιο… μέτριο, «Dark Knight Strikes Again» (2001-2002).

Η ιστορία του The Dark Knight III

Χρονικά τοποθετούμαστε τρία χρόνια μετά το «The Dark Knight Strikes Again», όταν στην bat-cave κάποιος σπάει τον γυάλινο σωλήνα, που είχε μέσα την στολή του Batman και γεννάται το ερώτημα: «ποιος το έκανε»; Φυσικά έχοντας στο μυαλό μας την πρώτη πρόταση που διαβάζουμε με το που ανοίγουμε το τεύχος, καταλαβαίνουμε ότι το κυρίως θέμα θα είναι η αναγέννηση της ιδέας του Batman, πράγμα που επιβεβαιώνεται από την εικόνα της commissioner Ellen Yindel, να πίνει από ένα φλασκί κοιτώντας το γνωστό σε όλους bat-signal, το οποίο είναι ένα ερείπιο, και ταυτόχρονα αναρωτιέται «πως είναι δυνατόν και καταλήξαμε έτσι»; Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Ταυτόχρονα, μεταφερόμαστε σε μια καταδίωξη ενός κακοποιού από την αστυνομία της Gotham, την οποία διακόπτει ο Batman επιτιθέμενος στα οχήματα της αστυνομίας. Τελικά βρίσκεται περικυκλωμένος από την αστυνομία και αναγκάζεται να εγκαταλείψει την μηχανή του. Μετά από μεγάλη αντίσταση, και αφού καταλήγει βαριά τραυματισμένος, συλλαμβάνεται και οδηγείται στην commissioner Yindel, η οποία αφαιρεί τη μάσκα και…

Όχι δεν θα προχωρήσω σε Spoilers

Από την άλλη έχουμε την Wonder Woman, η οποία μάχεται με έναν μινώταυρο, έχοντας στην πλάτη της, μέσα σε μάρσιπο ένα μωρό το οποίο λέγεται Τζόναθαν. Επιστρέφοντας μαθαίνει ότι η κόρη της, η Λάρα, έχει φύγει για να δει τον πατέρα της, και σύζυγο της Wonder Woman, τον Superman, ο οποίος είναι καθισμένος στο θρόνο του στο αναδομημένο Fortress of Solitude. H Λάρα, καθώς του μιλάει για τα Κρυπτονιανά υπολείμματα, παρατηρεί στην κλεισμένη σε γυάλα πόλη της Κάντορ κάτι το οποίο μοιάζει με σήμα κινδύνου.

Μικρές ιστορίες που δένουν το «Dark Knight III»

Επίσης στην 3η κατά σειρά εννεαλογία του Σκοτεινού Ιππότη, περιλαμβάνονται τα λεγόμενα «tie in one shot» τεύχη, τα οποία δένουν την ιστορία με παράπλευρους ήρωες και χαρακτήρες – και τα οποία, προς μεγάλη μου έκπληξη, τα δίνει δωρεάν η DC μέσα στα τεύχη του DKIII- ξεκινώντας με μια ιστορία του Atom. Τέλος να τονίσω το πολύ καλό δώρο από μέρους της DC, το οποίο θα δοθεί όταν ολοκληρωθεί η σειρά, θα είναι δύο Sleeve αποθήκευσης των κόμικς, τόσο για τα TF Edition αλλά και για τα «one- shot tie in» τευχάκια.

Ο επίλογος που πάντα περιμέναμε;

Σε όλο του το σύνολο το Comic αποδεικνύει για άλλη μια φορά, το –και ας  μου επιτραπεί η έκφραση– μεγαλείο των Miller & Azzarello, καθώς και το εξαιρετικό σχέδιο του Adam Kubert, το οποίο πάντα σε συνδυασμό με τον Miller, δίνει ακριβώς αυτό που θέλουμε να δούμε.

Από την αρχή με τράβηξαν οι πρώτες λέξεις που είδα «A good death? There’s no such thing» κι αυτό γιατί ακριβώς μου θύμισε Miller, καθώς επίσης o χαρακτηριστικός τρόπος που βάζει ο Azzarello την μια ιστορία να εξελίσσεται μέσα στην άλλη και το σχέδιο το οποίο με πήγε σε εποχές μεταξύ «Sin city», «Spirit» και «The Dark Knight Returns».

Σκοτεινό, μυστήριο και μπερδεμένο, ακριβώς σαν τον… Batman! Μια πολύ καλή αρχή η οποία πιστεύω θα μας ανταμείψει και θα μας δώσει το τέλος (;) που όλοι περιμένουμε τόσο καιρό.

Μπείτε στον διαγωνισμό και κερδίστε μία από τις πέντε τσάντες γεμάτες με κόμικς! Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για τον διαγωνισμό.

gif01

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα κείμενα για τον Μπάτμαν

Είστε λάτρης των κόμικς; Βρείτε περισσότερα κείμενα για κόμικς πατώντας εδώ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s