Εσύ είδες την τελευταία ταινία του Daniel Radcliffe;

https://i0.wp.com/screenprism.com/assets/img/article/Swiss-Army-Man-2016-Comedy-movie.jpg

Ο Daniel Radcliffe, έχει συνδέσει πλέον το όνομά του με αυτό του Harry Potter. Απόλυτα φυσιολογικό, αφού μιλάμε πλέον για 8 ολόκληρες ταινίες, μέσα από της οποίες τον γνωρίσαμε σαν ένα παιδάκι (12 ετών τότε) τον είδαμε να μεγαλώνει, να ωριμάζει σαν ηθοποιός, και καταλήξαμε στο μέρος Β’ του Harry Potter and the Deathly Hallows 10 χρόνια μετά  να βλέπουμε έναν ενήλικα Harry Potter/ Daniel Radcliffe.

Το 2016, 5 χρόνια μετά το τέλος  του Harry Potter, προσπαθεί ακόμα να διαχωρίσει τον εαυτό του από αυτόν τον ρόλο.  Και κάπου εδώ είναι που μπαίνει το Swiss Army Man.

Στην ταινία μας λοιπόν, ο Hank, ναυαγός σε ένα ερημικό νησί –για αρκετό καιρό απ’ ότι φαίνεται- και ενώ είναι έτοιμος να βάλει τέλος στην ζωή του, βλέπει ένα πτώμα το οποίο μόλις έχει ξεβράσει η θάλασσα. Ο Hank ανακαλύπτει ότι το πτώμα αυτό έχει κάποιες υπερφυσικές ιδιότητες, τις οποίες σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για να καταφέρει να επιστρέψει στο σπίτι του. Ακούγετε καμένο; Είναι. Και μάλιστα πολύ!

Παρόλο το καμένο σενάριο, το Swiss Army Man έχει κάτι που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες καμένες ταινίες, και να την κατατάσσει ανάμεσα στις ελάχιστες του είδους που είναι  -παραδόξως- αξιόλογη. Καλογυρισμένες σκηνές,  μουσική που σε συνεπαίρνει (με το soundtrack του Jurassic Park κλάψαμε), και ηθοποιία εξαιρετική! Καθ’ όλη την διάρκεια της ταινίας, το μόνο που διερωτάσαι, είναι το πώς θα τελειώσει μια τέτοια ταινία. Ε λοιπόν αυτό είναι ένα από τα μεγάλα ατού της ταινίας, και σίγουρα δεν θα σας το αποκαλύψουμε!

Συνήθως το ερώτημα με τις «καμένες» ταινίες είναι: αξίζει να την δώ; Και φυσικά συνήθως η απάντηση είναι μεταξύ του «μπα.. μια απ’ τα ίδια» και «οκ, δες την». Για την συγκεκριμένη θα έλεγα δώστε της μια ευκαιρία. Προσωπικά, βλέποντας την, όχι μόνο πέρασα ένα υπέρ-διασκεδαστικό δίωρο, αλλά έφυγε και  κάθε εικόνα του Daniel Radcliffe ως Harry Potter από το μυαλό μου!

Δείτε το τρέιλερ πιο κάτω:

Save

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s