Star Wars : Οι 10 μεγαλύτερες στιγμές τους

Star Wars: Ένα φαινόμενο που κατέκτησε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων και συνεχίζει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα franchises, από το 1977 μέχρι και σήμερα. Φτάνοντας λοιπόν στην ημέρα αφιερωμένη στο Star Wars, σας παρουσιάζουμε τις 10 μεγαλύτερες στιγμές, που ακόμα μας κάνουν να ανατριχιάζουμε.

10. Star Wars: A New Hope (1977) – Opening Scene

Η επική πρώτη σκηνή που παρακολουθούμε, αμέσως μόλις ανοίγει η πρώτη ουσιαστικά ταινία, στην οποία ο θεατής καταλαβαίνει πως δεν πρόκειται για μια απλή sci-fi ταινία, αλλά κάτι μεγαλύτερο. Η ταινία ξεκινά με ένα τεράστιο star destroyer να πολιορκεί τους επαναστάτες, ενώ έχουμε και την πρώτη εμφάνιση του Darth Vader που ακόμα φέρνει ανατριχίλα.

9. Star Wars: The Phantom Menace (1999) – Η επίθεση του Darth Maul

Είναι γνωστό μεταξύ των φαν πως η prequel trilogy είναι γενικά πιο αδύναμη από την original και πως το Episode 1: The Phantom Menace ήταν απογοήτευση. Όμως, υπάρχουν φυσικά και στιγμές που δεν παύουν να είναι τεράστιες για το franchise, όπως η τριπλή μονομαχία με τον Darth Maul στο τέλος της ταινίας. Εκεί βλέπουμε τον Obi-Wan Kenobi και το δάσκαλο του Qui-Gon Jinn ενάντια στον μαθητή του Darth Sidius, που έχει ως αποστολή να απαγάγει την Amidala. Γενικά, όλοι συμφωνούμε, πως στο Phantom Menace οι μικρές εμφανίσεις του Darth Maul ήταν οι καλύτερες και αυτός ο μεγάλος αγώνας με lightsabers ήταν δυνατός.

8. Star Wars: A New Hope (1977) – Η καταστροφή του Άλντεραν

Μια από τις πιο μεγάλες στιγμές απόδειξης της δύναμης της Empire στο επεισόδιο 4, αφού, χωρίς ενδοιασμούς καταστρέφουν το Alderan για να δείξουν στην Leia τι μπορούν να κάνουν. Η πιο δυνατή στιγμή είναι η αντίδραση του Obi-Wan νιώθοντας τη μεγάλη αναταραχή στο force.

7. Star Wars: Revenge of the Sith (2005) – Obi-Wan vs. Anakin

Η κορύφωση του τρίτου επεισοδίου γίνεται με μια αναμενόμενη μάχη που περιμέναμε πολλά χρόνια και αυτή ήταν του Obi-Wan εναντίον του Anakin.  Ο δάσκαλος και ο μαθητής που είχαν αρκετές διαφωνίες για το σωστό και λάθος χειρισμό των υποθέσεων τους, φτάνουν στο σημείο να μάχονται για τη ζωή τους, αφού ο Obi-Wan αντιμετωπίζει τον Anakin για το κακό που έκανε. Βλέπουμε μια αρκετά συγκινητική στιγμή μεταξύ τους, ενώ καταλαβαίνουμε πόσο έχει χαθεί ο Anakin.

6. Star Wars: Revenge of the Sith (2005) – Order 66

Ακόμα μια τεράστια στιγμή που έλαβε μέρος στην prequel τριλογία του franchise και θεωρείται η αρχή της σκοτεινής εποχής στην οποία κυριαρχούσε η Empire. Στο Επεισόδιο 3, λοιπόν, βλέπουμε πως ο Papadin καταφέρνει να εξοντώσει σχεδόν ολοσχερώς τους Jedi, καθώς και πως ο Yoda αποφασίζει να εξαφανιστεί και καταφέρνει να γλιτώσει από την επίθεση. Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές αφού βλέπουμε αρκετούς Jedi να σκοτώνονται.

5. Star Wars: Empire Strikes Back (1980) – Η μάχη στο Hoth

Μια από τις καλύτερες μάχες σε όλο το franchise είναι η επίθεση της Empire στους επαναστάτες στο επεισόδιο 5. Αυτή η μάχη αποδεικνύει και δικαιολογεί ακριβώς τον τίτλο της ταινίας: η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται και είναι ακόμα δυνατή.  Αφού οι επαναστάτες είχαν πάρει τη νίκη απέναντι στο Death Star, τώρα καταλαβαίνουν πως αυτός ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει και πως πρέπει να πολεμήσουν ενάντια σε μεγάλες δυνάμεις.

4. Star Wars: A New Hope (1977) – The Trench Run

Η επική τελική μάχη στο Επεισόδιο 4 του franchise, όπου παρακολουθούμε για πρώτη φορά τον Luke Skywalker να «επικοινωνεί» με το πνεύμα του Obi-Wan Kenobi και αυτός να τον βοηθά για να βρει τον τρόπο να καταστρέψει το Death Star. Μια από τις πιο δυνατές στιγμές στη μάχη η εμφάνιση του Han Solo, για να σώσει τον Luke από το χτύπημα της Empire.

3. Star Wars: Return of the Jedi (1983) – Luke vs. Darth Vader

Η τελευταία μάχη που έδωσε ο Luke με τον πατέρα του, καθοδηγούμενος από τον Αυτοκράτορα και τα λόγια που ανταλλάζουν κατά τη διάρκεια αυτής, έχουν φέρει ανατριχίλα σε όλους τους φαν του Star Wars και είναι από τα πιο μεγάλα σημεία που καθορίζουν την ιστορία των δύο χαρακτήρων για πάντα. Ο Vader κάνει ακόμα προσπάθειες να στρέψει τον Luke στη σκοτεινή πλευρά και εκείνος αρχίζει να νιώθει το θυμό να τον κατακλύζει, όμως όταν έρχεται η τελική αναμέτρηση παίρνει την απόφαση να μείνει στο φως.

2. Star Wars: Return of the Jedi (1983) – Το τέλος

Ίσως η πιο συγκινητική σκηνή στις ταινίες όταν οι πρωταγωνιστές μας καταφέρνουν να φέρουν την ειρήνη στο γαλαξία και τους βλέπουμε όλους μαζί ευτυχισμένους. Δίπλα τους ο Luke βλέπει τα πνεύματα του Yoda, Obi-Wan και Anakin και καταλαβαίνει πως βρίσκονται πλέον σε Ειρήνη. Αυτό ήταν το κλείσιμο των ταινιών και του franchise μέχρι που ανακοινώθηκε το Force Awakens και έμεινε στις καρδιές μας για πάντα.

1. Star Wars: The Empire Strikes Back(1980) – “I am your father”

Η πιο συγκλονιστική στιγμή για όλους τους φαν ήταν η αποκάλυψη πως ο πιο σκοτεινός εχθρός των πρωταγωνιστών μας είναι ο πατέρας του Luke. Η φράση του Darth Vader εκείνη τη στιγμή έχει μείνει για πάντα στην ιστορία του κινηματογράφου και έδωσε τη μεγαλύτερη ανατροπή που θα μπορούσε να γίνει.

Φυσικά κανένας μας δε μπορεί να συλλέξει όλες τις μεγάλες στιγμές του φαινομένου Star Wars σε μόνο 10, αλλά αυτές για εμάς είναι εκείνες που ξεχώρισαν περισσότερο και το σημαντικό είναι πως αναμένουμε πολλές ακόμα και ελπίζουμε να μας τις δώσει η καινούργια τριλογία. May the force be with you!

Διαβάστε ακόμα:

gif-02

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s