Οι καλύτερες ιαπωνικές ταινίες!

Ο κινηματογράφος της Ιαπωνίας είναι γνωστό πως έχει μια ιστορία που εκτείνεται πάνω από 100 χρόνια. Η Ιαπωνία έχει μια από τις αρχαιότερες και μεγαλύτερες κινηματογραφικές βιομηχανίες στον κόσμο και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη χώρα σε αριθμό ταινιών μεγάλου μήκους. Η Ιαπωνία έχει κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας τέσσερις φορές, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ασιατική χώρα. Η ομάδα του Geek Cultura παρακολούθησε μερικές ταινίες και σας παρουσιάζει κάποιες απο τις καλύτερες ιαπωνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων.

The Twilight Samurai (2002)

Το Twilight Samurai, ακολουθεί τη ζωή του Seibei Iguchi, ενός χαμηλής κατάταξης σαμουράι που εργάζεται ως γραφειοκράτης. Παρόλο που είναι φτωχός καταφέρνει να προσφέρει μια ευτυχισμένη ζωή στις κόρες του και στη μητέρα του, που πάσχει απο άνοια. Μέσα από μια ατυχή σειρά γεγονότων, θα υπάρξουν πολλές συνωμοσίες που θα του δυσκολέψουν την ζωή.

Still Walking (2008)

Ένα οικογενειακό δράμα που βασίζεται σε κάποια παιδιά που επισκέπτονται τους ηλικιωμένους γονείς τους, μία καλοκαιρινή μέρα. Οι γονείς έχουν ζήσει στο σπίτι της οικογένειας για δεκαετίες. Τα παιδιά τους επιστρέφουν για μια σπάνια οικογενειακή επανένωση, φέρνοντας τις δικές τους οικογένειές μαζί τους. Έχουν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τον τραγικό θάνατο του μεγαλύτερου γιου, που πνίγηκε σε ένα ατύχημα πριν από δεκαπέντε χρόνια. Ο καθένας τους όμως μετά απο τόσα χρόνια έχει πλέον αλλάξει.

Confessions (2010)

Ένα ψυχολογικό θρίλερ που αφορά μια μητέρα η οποία πενθεί και αποφασίζει να γίνει ψυχρός εκδικητής. Με το ιδιαίτερο της μυαλό κατασκευάζει ένα σχέδιο έτσι ώστε να πληρώσουν όλοι εκείνοι που ήταν υπεύθυνοι για το θάνατο της κόρης της.

Departures (2008)

Αποτέλεσμα εικόνας

Η ταίνια αφορά κάποιον που χάνει τη δουλειά του απο την ορχήστρα επειδή αυτή διαλύεται και έτσι φεύγει για τη μικρή πόλη στην οποία μεγάλωσε, με τη γυναίκα του ώστε να ζήσουν πιο οικονομικά. Η καινούργια του όμως δουλειά δεν θεωρείται κοινωνικά αποδεκτή εφόσον μέλημά του είναι να φροντίζει και να κάνει όμορφους τους νεκρούς πριν από την κηδεία τους. Οι φίλοι του κι η γυναίκα του του λένε να παρατήσει αυτή τη δουλειά, αλλά αυτός βρίσκει νόημα σε αυτό που κάνει.

Ran (1985)

Στη μεσαιωνική Ιαπωνία, ένας ηλικιωμένος πολέμαρχος συνταξιοδοτείται, παραδίδοντας την αυτοκρατορία στους τρεις γιους του. Ωστόσο, ο ίδιος υποτιμά τη νεοαποκτηθείσα δύναμη θέλησης η οποία θα τους αναγκάσει να στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου, αλλά και εναντίον του ίδιου τους του πατέρα.

Kwaidan (1964)

Kwaidan είναι μια ταινία τρόμου του 1965 σε σκηνοθεσία του Masaki Kobayashi. Το Kwaidan είναι μια αρχαϊκή μεταγραφή του Kaidan, που σημαίνει «ιστορία φαντασμάτων». Κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο 1965 στο Φεστιβάλ των Καννών και έλαβε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Nobody Knows (2004)

Η ταινία Nobody Knows αφηγείται την ιστορία τεσσάρων παιδιών που είναι ηλικίας μεταξύ πέντε και δώδεκα ετών. Δεν είναι εξ’αίματος αδέλφια, γιατί το καθένα από αυτά έχει διαφορετικούς πατέρες. Επειδή τα τρία από τα παιδιά είναι παράνομα, δεν μπορούν να κυκλοφορούν έξω και δεν πηγαίνουν στο σχολείο. Η μητέρα τους, τα αφήνει μόνα για εβδομάδες ολόκληρες και τελικά δεν επιστρέφει ποτέ. Αναγκαστηκά λοιπόν αναλαμβάνουν να μεγαλώσουν μόνα και με τη πάροδο του χρόνου, αρχίζουν να στηρίζονται ο ένας στον άλλο για να αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές προκλήσεις που βρίσκουν μπροστά τους.

Διαβάστε ακόμα:

gif-02

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s