“Your Name”: Μία must-see anime ταινία

Το αριστούργημα του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Shinkai Makoto με τίτλο «Your Name» (Kimi no Na wa), κατόρθωσε να αποτελέσει μία από τις πιο σαγηνευτικές και must-see παραγωγές anime. Η ταινία παρουσιάζει άψογα ένα ισχυρό ανθρώπινο συναίσθημα που υπερβαίνει τα όρια του χώρου και του χρόνου. Επειδή μας αρέσουν οι ασυνήθιστες και υποσχόμενες ταινίες, σήμερα στο Geek Cultura θα σας μιλήσουμε για την εν λόγω ταινία, την οποία φυσικά συστήνουμε ανεπιφύλακτα για να την παρακολουθήσετε.

To «Your Name» μας φέρνει την ιστορία της Mitsuha Miyamizu και του Taki Tachibana. H Mitsuha είναι μια μαθήτρια λυκείου η οποία ζει σε μια μικρή συνηθισμένη βαρετή πόλη στην εξοχή, από την οποία θέλει να δραπετεύσει και να γνωρίσει νέα μέρη. Ο Taki μένει στη μεγαλούπολη του Τόκιο και προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του σχολείου αλλά και της δουλειάς του σε ένα ιταλικό εστιατόριο.

Το ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι καθώς οι ήρωες κοιμούνται, ορισμένες φορές την εβδομάδα ξυπνούν ο ένας στο σώμα του άλλου! Ενώ προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα αυτή κατάσταση ανταλλάσσουν συμβουλές και χρήσιμες συμβουλές, έτσι ώστε να μην φέρουν τα πάνω-κάτω στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή του καθενός. Εν τέλει οι δύο χαρακτήρες αναπτύσσουν έναν δυνατό δεσμό και την επιθυμία να συναντηθούν από κοντά…

Ο Shinkai Makoto έχει ξεπεράσει μακράν τα πρότυπα μιας  απλής ρομαντικής ταινίας και έχει δώσει μια διαφορετική και πιο γλυκιά νότα. Δεν έχουμε την τυπική συνάντηση του αγοριού και του κοριτσιού που ερωτεύονται και στο τέλος ζουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Ο έρωτας τους ξεδιπλώνεται με μια διαφορετική και πιο προσωπική προσέγγιση. Με το να ανταλλάσουν σώματα, η Mitsuha και ο Taki έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο σε βαθμό που κανένας άλλος στον κόσμο δεν θα μπορούσε να το κάνει. Γίνονται οικείοι με τις συνήθειες ο ένας του άλλου, παρατηρούν με πρώτο μάτι τον κόσμο στο οποίο ζει ο καθένας και εξοικειώνονται με διαφορετικές καθημερινές πρακτικές.

Οι ιδιαιτερότητες όμως του έργου δεν τελειώνουν εκεί. Καθώς η πλοκή εξελίσσεται, η ιστορία αποκτάει όλο και μεγαλύτερο βάθος και η ατμόσφαιρα μυστηρίου φουντώνει με τους δύο πρωταγωνιστές να έρχονται αντιμέτωποι με την μοίρα και με μεγάλες ανατροπές. Η ταινία κατορθώνει να προκαλέσει στον θεατή έντονα συναισθήματα συγκίνησης και αγωνίας. Τα ζωντανά χρώματα μαζί με την ακρίβεια και την περιπλοκότητα του σχεδίου, επιτρέπουν στο μάτι να ταξιδεύει στα μαγευτικά ρεαλιστικά τοπία. Η χρήση της κίνησης και τα φανταστικά time lapses συνθέτουν ένα πραγματικό καλλιτεχνικό δημιούργημα.

Επομένως, το «Your Name» δεν είναι τυχαία να συγκαταλέγεται στις δημοφιλέστερες ταινίες anime όλων των εποχών, με τα έσοδα της να ανέρχονται στα 331 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Αποτελεί μια ξεχωριστή και μαγευτική αφήγηση που ακόμα και κάποιος που είναι οικείος με τον κόσμο των anime μπορεί να την αγαπήσει και να την εκτιμήσει βαθύτατα. Είναι λίγες ταινίες κινουμένων σχεδίων που έχουν κατορθώσει να παρουσιάσουν τέτοιο πανέμορφο και μαγικό τελικό αποτέλεσμα. Αξίζει με το παραπάνω να το παρακολουθήσετε! Περιμένουμε τα δικά σας σχόλια και σκέψεις για την ταινία και ελπίζουμε να την απολαύσετε όσο εμείς!

Διαβάστε περισσότερα:

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s