Το gadget που θα αλλάξει την ζωή του κάθε ποδηλάτη!

Έχετε ποτέ ευχηθεί να μπορούσατε να έχετε τη δική σας λωρίδα ενώ βρίσκεστε επάνω στο ποδήλατο; Το νέο σύστημα φωτισμού “laser tail light bicycle lane” έχει φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2012 και έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η ομάδα του Geek Cultura σας το παρουσιάζει.

Τι μπορεί να κάνει 

280-3.jpg

Σας επιτρέπει να προβάλλετε τη δική σας προσωπική “λωρίδα” στην επιφάνεια του δρόμου, με το μοναδικό μειονέκτημα πως λειτουργεί μόνο στο σκοτάδι. Η κύρια ιδέα αυτού του gadget είναι να κάνει τους ποδηλάτες να φαίνονται το βράδυ, έτσι ώστε να μπορούν να είναι ορατοί απο τους οδηγούς. Παρόλο που στην Κύπρο, η χρήση ποδηλάτου δεν είναι τόσο διαδεδομένη, σε περισσότερες από 20 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν ήδη νόμους που απαιτούν απο τους οδηγούς να δώσουν στους ποδηλάτες ένα περιθώριο τουλάχιστον τρία πόδια του δρόμου, έτσι ώστε να προσπερνούν.

Το XFire BikeLane λειτουργεί με την προβολή δύο κόκκινων ακτίνων λέιζερ πάνω στο έδαφος, για κάθε πλευρά του ποδηλάτου. Το πλάτος της “λωρίδας” είναι εύκολο να προσαρμοστεί απο τον ίδιο τον χρήστη ανάμεσα στα δύο έως τέσσερα πόδια ανάλογα. Επιπρόσθετα, οι ακτίνες λείζερ έχουν την δυνατότητα να αναβοσβήνουν, με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Δήλωση του Διευθυντή του XFire, Alex Choi

Ο Διευθυντής του XFire, Alex Choi, είπε ότι το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από τους κινδύνους της ποδηλασίας στο Λος Άντζελες, όπου ζει:

“Έχω μετατρέψει το ποδήλατο έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται τις περισσότερες ημέρες, γιατί η ασφάλεια είναι ένα σοβαρό ζήτημα εδώ. Ακούς για τουλάχιστον ένα ατύχημα κάθε μέρα, και η πόλη έχει περάσει πρόσφατα έναν νόμο που καθιστά υποχρεωτικό για τους οδηγούς να δώσουν στους ποδηλάτες τουλάχιστον τρία πόδια του χώρου .”

Το νέο σύστημα φωτισμού “laser tail light bicycle lane”, είναι μια ευκαιρία για να γίνεται μια πιο συχνή χρήση του ποδηλάτου, όπως επίσης και να γίνουν κατανοητά τα δικαιώματα του κάθε ποδηλάτη απο τους οδηγούς.

Διαβάστε ακόμα:

gif01

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s