Kylo Ren: Tο ιδιαίτερο lightsaber και η μάσκα ενός χαρακτήρα in the making

Την παρθενική του εμφάνιση έκανε το συγκεκριμένο lightsaber στο πρώτο teaser του The Force Awakens και σύσσωμο το internet έμεινε με το στόμα ανοικτό! Όπως ήταν αναμενόμενο δεν άργησε και πολύ να γνωστοποιηθεί η προέλευσή του.

Το μοναδικό αυτό crossguard lightsaber έχει δύο εξόδους αμφοτερόπλευρα της βάσης της λεπίδας λόγω της ελαττωματικής του κατασκευής. Για τη δημιουργία του, ο Kylo Ren βασίστηκε σε έναν αρχαίο σχεδιασμό που χρονολογείται χιλιετίες πίσω, κατά την μεγάλη μάχη του Malachor. Ο κρύσταλλος που χρησιμοποίησε όμως ήταν ραγισμένος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελέγξει την ισχύ του όπλου και να χρειάζεται τις δύο χαρακτηριστικές πλάγιες εξόδους για να απομακρύνεται η περίσσεια ενέργεια. Αυτό όμως κατέστησε το lightsaber ασταθές, εξού και η ανώμαλη όψη του που τρεμοπαίζει.

*πρόταση για Drinking Game: Shot κάθε φορά που διαβάζετε lightsaber.

Αυτή ακριβώς η ωμή και ακατέργαστη κατασκευή του όπλου του αλλά και της μάσκας του είναι που αντικατοπτρίζουν και το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο Ben Solo κατά τη διάρκεια των συμβάντων του The Force Awakens. Έχουμε έναν ακατέργαστο ακόμη χαρακτήρα με μεγάλο potential και ακόμη μεγαλύτερες ανησυχίες. Όχι αν θα καταφέρει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, αλλά αν θα καταφέρει ποτέ να ακουμπήσει το θρυλικό μεγαλείο του παππού του, Darth Vader.

H εμμονή του Kylo Ren με τον Vader στάζει από κάθε τρύπα και πουθενά δεν είναι πιο φανερό αυτό από την μάσκα του. Ο Kylo κατασκεύασε αυτή την μάσκα από άχρηστα εξαρτήματα σε μια προσπάθειά του να αναπαράγει τον τρόμο και το δέος που προκαλούσε η μάσκα του εμβληματικού Sith Lord. Τα χαρακτηριστικά του Vader που έχουν ενσωματωθεί στον νεαρό Kylo όμως δεν σταματάνε εκεί. Από την σύντομη αναμέτρησή του εναντίων του Finn και της Rey, φαίνεται να προσεγγίζει τις μάχες του χρησιμοποιώντας το Lightsaber Combat Form V, το οποίο ήταν επίσης το κύριο (συνδύαζε περισσότερα από ένα) στυλ μάχης του Darth Vader.

Είναι φανερό λοιπόν από την αρχή της ταινίας ότι έχουμε έναν ήρωα ο οποίος αμφιταλαντεύεται ακόμα ως προς τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει. Είναι ακόμα ένα fanboy. Ο χαρακτήρας του αποτελεί περισσότερο ένα συνονθύλευμα των επιρροών του (του Luke και του Vader) παρά έναν αυτούσιο, συνειδητοποιημένο ήρωα.  Με αποκορύφωμα φυσικά την “συνομιλία” του με την μάσκα του Darth Vader, όπου ζητάει να του δείξει ξανά την δύναμη του σκότους αφού τελευταία νιώθει μια έλξη προς το φως. Αυτή η ασταθής συμπεριφορά του συνεχίζει με εκρήξεις θυμού και παρορμητικές αντιδράσεις μέχρι το τέλος σχεδόν της ταινίας όπου συναντάμε το κομβικό σημείο του χαρακτήρα. Ο Kylo Ren ηρεμεί, ανασυντάσσει το σκόρπιο μυαλό του και αφού σκοτώσει τον πατέρα του εν ψυχρώ, αγκαλιάζει οριστικά και πλήρως συνειδητοποιημένα το Dark Side.

Αυτό μας φέρνει κατευθείαν στο κλείσιμο της ταινίας. Λίγο πριν το τέλος και την καταστροφή του Starkiller Base, βρίσκουμε τον Kylo Ren πληγωμένο και αφοπλισμένο μετά την ήττα του από την Rey. Κάτι που προσωπικά θεωρώ πολύ θετικό αφού ανοίγει πολλές πόρτες για την εξέλιξη του χαρακτήρα. Αναμένουμε τον Δεκέμβρη πως και πως για να δούμε στο The Last Jedi έναν Kylo Ren πλήρως ανανεωμένο. Mε καινούρια εμφάνιση, χωρίς μάσκα και ένα refined lightsaber (το teaser μας διαψεύδει προς το παρόν αλλά ακόμα υπάρχει ελπίδα). Έναν Kylo Ren συνειδητοποιημένο και αποφασισμένο, υπό την καθοδήγηση του Supreme Leader Snoke να επιβάλει τον εαυτό του και την βούληση του Πρώτου Τάγματος.

crossguard-lightsaber
[Το κόνσεπτ του crossguard lightsaber εισήχθηκε πρώτη φορά στο τεύχος 61 (Dead Ends) της σειράς Star Wars: Republic από το Star Wars Legends. Σ΄αυτό το τεύχος εμφανίζεται ο Jedi Master και General, Roblio Darté να χρησιμοποιεί ένα μπλε lightsaber με 2 λεπίδες. Μια μεγάλη (την κύρια) και μια μικρή στη βάση της μεγάλης η οποία βρισκόταν σε κλίση 45ο προς τα πάνω.
Διαβάστε ακόμα:

gif-02

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s