Μια γνωριμία με την Star Wars Hellenic Academy

Έαν επισκεφθεί κάποιος την σελίδα του Star Wars Hellenic Academy στο Facebook θα διαβάσει τα παρακάτω:

“Το “Star Wars Hellenic Academy” είναι ένα Σωματείο φίλων του Star Wars, το πρώτο με αναγνωρισμένη νομική υπόσταση στην Ελλάδα.  Κύριος σκοπός του Σωματείου είναι η διάδοση της ιστορίας, του πνεύματος και της αγάπης για το Star Wars. Το Σωματείο εντός των δραστηριοτήτων του, συμμετέχει στη διεκπεραίωση και διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων που έχουν το Star Wars ως κύριο θέμα ή συμπεριλαμβάνεται ως κομμάτι ενός μεγαλύτερου “event”.

Θεωρούμε ως Σωματείο σημαντικότατο έργο την εκπλήρωση των φιλανθρωπικών ηθικών καθηκόντων, τα όποια μέσω συνεργασιών με διαφόρους οργανισμούς, γίνονται πραγματικότητα με πλήρη ευχαρίστηση.  Βοηθάμε τους συνανθρώπους μας κάνοντας κάτι που αγαπάμε πολύ.

Οι κύριες ασχολίες του συλλόγου είναι :

  1.  Πολιτιστικές εκδηλώσεις (συζητήσεις , κινηματογραφικές προβολές , ημερίδες , εκθέσεις , συνέδρια , φεστιβάλ και λοιπές δραστηριότητες)
  2.  Η ανάπτυξη και προώθηση του καλλιτεχνικού έργου που αφορά το Star wars , σε όλη την Ελλάδα.
  3.  Η εκπροσώπηση της Ελλάδας σε οργανισμούς και σχετικές εκδηλώσεις του εξωτερικού, τοπικού ή διεθνούς χαρακτήρα.
  4.  Περαιτέρω ασχολίες περιλαμβάνουν: συλλογές, βιβλία, board games, εθελοντισμός, φιλανθρωπία, cosplay.

Image may contain: 6 people, indoor

Εμείς στο Geek Cultura επικοινωνήσαμε με τον προέδρο του  Star Wars Hellenic Academy, κ. Χρήστο Οικονόμου, σχετικά με την Ακαδημία αλλά και το σύμπαν του  Star Wars. 

Πότε συνειδητοποίησες τον Sith που κρύβεις μέσα σου;

“Όταν έβλεπα για πρώτη φορά Star Wars το 1999 στο “The Phantom Menace”. Την στιγμή που ανοίγει η πόρτα και βλέπουμε τον Darth Maul, τότε κατάλαβα ότι είμαι και εγώ Sith”.

Πως ξεκίνησε το “Star Wars Hellenic Academy”;

“Ξεκίνησε στην AthensCon 2015 όταν ήμασταν ακόμα μια ομάδα 5 ατόμων που γνωριστήκαμε στο ίδιο event. Αργότερα η ιδέα ήταν να συγκεντρωθούμε όλοι οι φίλοι του Star Wars σε ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό του να είναι η διάδοση της ιστορίας, του πνεύματος και της αγάπης για το Star Wars”.

Οι δράσεις σας είναι και φιλανθρωπικου χαρακτηρα;

“Φυσικά! Θεωρούμε ως Σωματείο σημαντικότατο έργο την εκπλήρωση των φιλανθρωπιών, τις όποια μέσω συνεργασιών με διαφόρους οργανισμούς, γίνονται πραγματικότητα , βοηθώντας τους συνανθρώπους μας κάνοντας κάτι που αγαπάμε πολύ. Έχουμε συνεργαστεί μέχρι στιγμής με το make a wish για την ευχή ενός παιδιού, μια από τις καλύτερες εμπειρίες και ήδη και άλλες κινήσεις είναι στα στάδια προγραμματισμού”.

Πόσο δεκτικό ειναι το ελληνικό κοινο στο LARP;

“Αρκετά, αλλά δεν είναι τόσο διαδεδομένο αν και έχουμε καλές ομάδες . Πιστεύω πως θέλει χρόνο”.

(σημειωση: Ένα παιχνίδι ρόλων με ζωντανή δράση (LARP) είναι μια μορφή παιχνιδιού ρόλων όπου οι συμμετέχοντες κάνουν κανονικά τις ενέργειες των χαρακτήρων τους. Οι παίκτες επιδιώκουν στόχους εντός ενός φανταστικού περιβάλλοντος που αντιπροσωπεύεται από τον πραγματικό κόσμο ενώ αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με τον χαρακτήρα που “παίζουν”. Το αποτέλεσμα των ενεργειών των παικτών μπορεί να διαμεσολαβείται από κανόνες παιχνιδιού ή να καθορίζεται με συναίνεση μεταξύ των παικτών. Οι διοργανωτές που ονομάζονται gamemasters αποφασίζουν για τη ρύθμιση και τους κανόνες που πρέπει να χρησιμοποιούνται και διευκολύνουν το παιχνίδι. )

Πόσο geek πιστεύεις πως είναι οι Έλληνες;

“Η άποψη μου είναι ότι είμαστε πολύ, αλλά όχι όσο θα μπορούσαμε. Η Ελλάδα είναι εκτός χάρτη σε πολλά δρώμενα που θα μπορούσαν να γίνουν εδώ για το ενισχύσουν”.

Image may contain: 1 person
Athenscon 2016

Η χειρότερη και η καλύτερη στιγμή στα Star Wars movies ;

“Για μένα η καλύτερη στιγμή είναι εκεί που ο Darth Sidious διηγείται στον Anakin την ιστορία του Darth Plagueis. Χειρότερη ήταν η εξαφάνιση των Sith .Το είπα είμαι Sith”.

Πως βλέπεις τους χειρισμούς της Disney στο Star Wars Universe μέχρι στιγμής;

“Το βλέπω σαν ένα νέο ξεκίνημα και προσπάθεια για κάτι διαφορετικό και θα το δούμε με την ολοκλήρωση της νέας τριλογίας, εγώ αυτό που ελπίζω είναι να χρησιμοποιήσουν παραπάνω πράγματα από το Legend”.

Έχεις την δυνατότητα να παίξεις στην επόμενη ταινια Star Wars . Τι θα επέλεγες να είσαι;

“Sith φυσικά! Κάποιος μυστικός μαθητής ο όποιος θα επαναφέρει τους Sith στο προσκήνιο”.

Μελλοντικά σχέδια του “Star Wars Hellenic Academy’’;

“Για αρχή κάποια event στην βάση μας, προετοιμασία για το Fantasticon και στην συνεχεία προγραμματισμός για τα event που ακολουθούν (Athenscon, πρεμιέρα The Last Jedi) “.

Πως γίνεται κάποιος μέλος και αν χρειάζεται να μένει στην Αθήνα;

“Έρχεται από την βάση του σωματείου (Quinta Essentia Αγίας Βαρβάρας 70 Δάφνη) συμπληρώνει μια αίτηση με τα στοιχεία του, δίνει το ποσό εγράφης που είναι 10 ευρώ. Η ετήσια συνδρομή είναι στα 30 ευρώ και η εξαμηνιαία 20 ευρώ. Όσοι βρίσκονται εκτός Αθηνών μπορούν να στείλουν μήνυμα στην σελίδα μας στο Facebook”.

Image may contain: 1 person, on stage, dancing, standing and shoes
Athenscon 2016

And may the Force be with you . . . Always . . .

Διαβάστε ακόμα:

gif-02

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s