Το Athens Open Air Festival δίνει άλλο χρώμα στην Αθήνα

Κατ’ αρχάς μου άρεσε η ιδέα, του να μεταμορφώνεις πολυσύχναστα σημεία της πόλης σε θερινό σινεμά. Πλατείες, άλση και τουριστικά σημεία της Αθήνας μεταμορφώνονται για το φιλοθεάμον κοινό που από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβρη, έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει κινηματογραφικές στιγμές με θέμα το σινεμά και την τέχνη. Επειδή ήθελα μια συνολική εικόνα, παρευρέθηκα incognito στην προβολή του Stop Making Sense και το αποτέλεσμα με δικαίωσε απόλυτα. Όπως και το πάρτυ μετά στο Sober.

Προσωπικά, δεν περίμενα να πάω σινεμά για να δω πλάνα από συναυλίες. Για αυτό το σκοπό είχα το Youtube. Ωστόσο, η δουλειά του σκηνοθέτη Jonathan Demme, είναι χαρακτηριστική και δεν μπορούσες να αποστρέψεις το βλέμμα από την οθόνη. Περισσότερο ένιωθες πως παρακολουθούσες σόου με τον Ντέιβιντ Μπερν να κινείται και να τραγουδά μαγνητικά, και όχι συναυλία αφού η κάμερα δεν περιείχε αντιδράσεις του κοινού, παρά μόνο στο φινάλε.

Ο Demme έχει φιλμάρει ξανά μουσικούς σε μουσικά ντοκιμαντέρ όπως τον Neil Young και τον Bruce Springsteen στο μουσικό βιντεοκλίπ Streets of Philadelphia. Και όλοι οι συνεργάτες του τον τίμησαν με ειδική μνεία πριν από μερικές εβδομάδες όταν ο σκηνοθέτης έφυγε από τη ζωή από καρκίνο. Ήταν καλός λόγος για να παρακολουθήσει το κοινό και κάποια άλλου είδους φιλμογραφία του σκηνοθέτη πέρα από την οσκαρική του δουλειά στη Σιωπή των Αμνών, που είναι λίγο πολύ, γνωστή.

Όσο για το φεστιβάλ, ποικίλουν οι επιλογές. Τι και αν θέλεις να δεις κάτι από κλασσικό βρετανικό σινεμά; Ή την original εκδοχή του Mad Max στον Λυκαβηττό; Ή τον φόρο τιμής που απονέμεται στον Κρίστοφερ Λι με δυο ταινίες που εντάσσονται στο πρόγραμμα; Το φεστιβάλ προσφέρει πολλές κινηματογραφικές παραλλαγές, σε μια διοργάνωση. Και δωρεάν. Βρήκα την διοργάνωση πλήρως εναρμονισμένη με το στόχο του φεστιβάλ, να ξαναγνωρίσουμε την πόλη αλλιώς με καλλιτεχνικά θεάματα.

Εάν θέλετε μπορείτε να πατήσετε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ για τον Ιούλιο για να  μην χάσετε καμία από τις προβολές.

Διαβάστε ακόμα:

gif03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s