Είδαμε από κοντά το 8ο κεφάλαιο του Harry Potter και σας μεταφέρουμε τα όσα ζήσαμε

Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί είναι η 8η ιστορία του μικρού μάγου που αγαπήσαμε τόσα χρόνια μέσα από τα βιβλία και τις μεταφορές τους στον κινηματογράφο τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια.

Η ανακοίνωση αυτής της ιδιαίτερης προσπάθειας για συνέχεια του μάγου ενθουσίασε τους λάτρεις σε όλο τον κόσμο αφού πιστεύαμε πως μετά τους Κλήρους του Θανάτου, πως στα αλήθεια ήρθε το τέλος. Η ιδιαιτερότητα αυτής της ιστορίας είναι πως πρόκειται για την θεατρική αναπαράσταση της νέας ιστορίας με ένα τρόπο που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.

Η εμπειρία του να παρακολουθήσεις τη θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τον κόσμο του Χάρι Πότερ, ακούγεται παράξενη αφού κανείς δεν ξέρει πως θα καταφέρει η παραγωγή να παρουσιάσει μαγικά επί σκηνής. Και μάλιστα τα μαγικά που έχουμε ήδη δει τόσο υπέροχα γυρισμένα στις ταινίες που αγαπήσαμε. Η παραγωγή είχε αναλάβει ένα πραγματικά τρομακτικό έργο όμως τα κατάφερε επάξια και με το παραπάνω.

Είναι πραγματικά μια από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες να παρακολουθήσεις από κοντά τα μαγικά που σε ενθουσίαζαν μικρό και πραγματικά να μην πιστεύεις στα μάτια σου. Η αλήθεια είναι πως είχα διαβάσει reviews που έγραφαν το ίδιο πράγμα, άλλα πηγαίνοντας στο θέατρο είχαμε όλοι τους ενδοιασμούς μας πως αποκλείεται να είναι το ίδιο με το CGI των ταινιών, όμως όλοι εκπλαγήκαμε γιατί αυτά τα δύο δεν έχουν σύγκριση, το κάθε ένα είναι μοναδικό.

Την ιστορία του θεάτρου την διαβάσαμε πριν από ένα χρόνο περίπου όπου δημοσιεύτηκε σε βιβλίο το σενάριο του και ο κάθε ένας περίμενε ήδη την εξέλιξη των γεγονότων. Αυτό που σε παραξενεύει λίγο είναι οι τρομεροί ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τους αγαπημένους ήρωες με ένα δικό τους τρόπο όμως πολύ λίγη σχέση έχουν με τις ερμηνείες των ηθοποιών από τις ταινίες. Φυσικά, η διάρκεια και των δύο part μαζί είναι αρκετά μεγάλη όμως δεν μπορείς να αφαιρεθείς από τη σκηνή αφού παρακολουθείς κάτι που μόνο μια φορά μπορείς να το ζήσεις.

Για όλους τους φίλους που δεν ενθουσιάστηκαν με την 8η ιστορία του μικρού μάγου, αφού υπήρξαν άτομα που διαβάζοντας το βιβλίο δεν συμφώνησαν με την τροπή της ιστορίας και δεν τους άρεσε η συνέχεια, σας προτείνω ανεπιφύλακτα αν έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παράσταση γιατί η ιστορία γενικά ξεδιπλώνεται και έχει ένα άλλο ρυθμό στη σκηνή. Δυστυχώς, είναι μια εμπειρία για λίγους αφού είναι στο θέατρο όμως είναι μια που θα σου μείνει στο μυαλό για πάντα και ελπίζω όλοι σας να καταφέρετε να το παρακολουθήσετε από κοντά!

Διαβάστε ακόμα:

gif01

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s