10 λόγοι για τους οποίους οσοι βλέπουν Anime είναι χαρούμενοι

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τόσοι πολλοί ενήλικες βρίσκουν ελκυστικές αυτές τις περίεργες ιαπωνικές κινούμενες εικόνες; Δεν είστε οι μόνοι. Οι “φυσιολογικοί” ενήλικες στην Ιαπωνία πιστεύουν ότι είναι και περίεργο. Ωστόσο, οι otaku anime (άνθρωποι που έχουν εμμονή με κάτι – σε αυτή την περίπτωση τα anime) τείνουν να είναι πολύ πιο ικανοποιημένοι με την ζωή τους. Και παρακάτω βλέπουμε τους 10 βασικούς λόγους:

1. Βυθίζονται τακτικά σε εικόνες γεμάτες με ζωντανά χρώματα

Πολλά anime έχουν ξεχωριστά στυλ τέχνης που ενσωματώνουν χρώματα με όμορφους και ζωντανούς τρόπους. Η έκθεση σε όλα αυτά τα χρώματα μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διάθεσή σας, ή ίσως ακόμη και να σας βοηθήσει να δώσετε προσοχή στα ζωντανά χρώματα γύρω σας στην καθημερινή σας ζωή. Είναι αλήθεια ότι δεν έχουν όλα τα anime λαμπρά, ζωντανά χρώματα. Ορισμένα anime προορίζονται να είναι σκοτεινά και καταθλιπτικά. Αλλά ανεξάρτητα από το τι ακριβώς είναι το χρωματικό στυλ, μπορείτε να υπολογίζετε ότι θα βυθιστείτε σε οποιονδήποτε κόσμο χρωμάτων που οι καλλιτέχνες έχουν επιλέξει.

2. Μαθαίνουν συχνά νέα πράγματα

Ενώ υπάρχουν κινεζικές και κορεατικές εκπομπές που μοιάζουν με anime, ένα τυπικό anime είναι ιαπωνικό. Οι θαυμαστές των Anime προέρχονται από όλες τις γωνιές του πλανήτη, οπότε για όσους δεν είναι Ιάπωνες, το anime μπορεί να είναι μάλλον εκπαιδευτικό. Μπορείτε να μάθετε για την ιαπωνική κουλτούρα ανεξάρτητα από το τι anime παρακολουθείτε και αν παρακολουθείτε τις εκδόσεις του anime στα ιαπωνικά με αγγλικούς υπότιτλους, μπορείτε επίσης να μάθετε φράσεις και μεμονωμένες λέξεις στα ιαπωνικά.

3. Εξασκούν τη φαντασία τους

 naruto naruto uzumaki uzumaki kurama chakra GIF

Κάποιος πρέπει να έχει μια φαντασία για να δει anime. Οι περισσότερες σειρές έχουν πραγματικά τρελές έννοιες και εναλλασσόμενα σύμπαντα που απλά δεν μπορείτε να δείτε ρεαλιστικά. Για παράδειγμα, μερικά από τα πιο δημοφιλή anime τώρα περιλαμβάνουν το Naruto Shippuden, το οποίο παρουσιάζει έναν έφηβο ninja που χρησιμοποιεί την ενέργεια ζωής από τον γιγαντιαίο δαίμονα αλεπού που ζει μέσα του για να γίνει ισχυρότερος. Ένα άλλο πολύ δημοφιλές είναι το Attack on Titan (ή Shingeki no Kyojin), το οποίο έχει μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν από τους γιγαντιαίους, γυμνούς κανίβαλους που μπαίνουν στην πόλη και προσπαθούν να τους φάνε όλους. Οι anime nerds έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους πιο συχνά από ό, τι ο μέσος άνθρωπος. Ως αποτέλεσμα, είναι γενικά πολύ πιο δημιουργικοί και ανοιχτοί από άλλους.

4. Αναλύουν τακτικά σημαντικές έννοιες

 anime ouran highschool host club tamaki suoh haruhi fujioka GIF

Παρά τη μάλλον μη ρεαλιστική φύση των περισσότερων anime, πολλά διδάσκουν τους θεατές ή διερευνούν τουλάχιστον ένα σημαντικό θέμα θεμελιώδους σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη. Για παράδειγμα, το Full Metal Alchemist Brotherhood διερευνά τα θέματα της συγγένειας, του θανάτου και της διαφθοράς. Το Sword Art Online διερευνά πώς κατασκευάζουμε τις αντιλήψεις μας για την πραγματικότητα και τι κάνει την πραγματικότητα ως έχει.

5. Δίνουν μεγάλη αξία στην φιλία

Από τις βασικές έννοιες που συζητήθηκαν στα anime, η φιλία είναι συχνά μία από αυτές. Πολλά δίνουν έμφαση στο πόσο σπάνιο είναι ένας πραγματικά καλός φίλος, και αυτό κάνει πολλούς anime nerds να εκτιμούν πραγματικά τους καλούς φίλους που έχουν.

6. Έχουν πάντα την τέλεια θεραπεία για μια κακή μέρα

 cowboy bebop spike spiegel GIF

Νομίζω ότι σχεδόν όλοι έχουμε περάσει μια δύσκολη μέρα. Μια από εκείνες τις ημέρες, όταν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις με κάποιον ή με κάτι. Τα Anime είναι τέλεια για αυτές τις μέρες. Ανεξάρτητα από το τι θα ήθελες να βλέπεις, υπάρχει κάτι που να ταιριάζει με τον τρόπο που αισθάνεσαι. Τα Anime έχουν πολλά είδη, μερικά από τα οποία είναι πιο φανταστικά, sci-fi ή σοβαρά από άλλα. Μπορείτε εύκολα να βρείτε κάτι που θα σας εμπνεύσει με ελπίδα, ή κάτι για να καλύψετε την κακή σας διάθεση.

7. Ξέρουν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο

Το καλύτερο που υπάρχει στα anime είναι το πόσο συχνά μπορούν να σας εκπλήξουν. Μερικές φορές προς το καλύτερο. Μερικές φορές για το χειρότερο. Αλλά αν οι anime nerds γνωρίζουν ένα πράγμα καλά, είναι ότι οτιδήποτε είναι δυνατό.

8. Μπορούν εύκολα να κάνουν νέους φίλους

 anime mugen samurai champloo fuu GIF

Όχι μόνο είναι αρκετά εύκολο για τους anime nerds να είναι ανοιχτοί στο να κάνουν νέους φίλους (βλέπε σημείο # 5), αλλά η κοινότητα των anime fanatics είναι στην πραγματικότητα αρκετά μεγάλη, ακόμη και στις ΗΠΑ. Αυτό κάνει πολύ εύκολο το να βρείτε νέους ανθρώπους να που έχετε πολλά κοινά μαζί τους.

9. Είναι άνετοι με το να είναι “παράξενοι”

 reaction snk attack on titan shingeki no kyojin aot GIF

Αν δεν παρακολουθείτε anime, πιθανότατα να πιστεύετε ότι τα anime είναι λίγο περίεργο. Αυτό είναι λογικό γιατί πολύ λίγοι από μας γεννήθηκαν βλέποντας anime. Οι περισσότεροι από εμάς επίσης σκέφτηκαν ότι ήταν παράξενα σε ένα σημείο ή σε άλλο έτσι, κατά κάποιο τρόπο, σας συμπαθούμε. Οι Anime nerds έχουν συνηθίσει να ονομάζονται παράξενοι και πολλοί από εμάς είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο άνετοι με τον εαυτό τους εξαιτίας αυτού.

10. Καταλήγουν στο cosplay

Ένας τελευταίος λόγος που οι anime nerds είναι πολύ ικανοποιημένοι στη ζωή είναι το cosplay. Cosplaying είναι όταν ντύνομαι σαν ένα χαρακτήρα από ένα anime, κόμικς, κινηματογράφο ή ακόμα και μια τηλεοπτική εκπομπή. Είναι σαν να μεταμφιέζεσαι για αποκριές, αλλά μπορείς να το κάνεις όποτε σου αρέσει. Το Cosplaying μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ικανοποίηση, επειδή συνήθως γίνεται με άλλους ανθρώπους με ίδιες απόψεις σε μεγάλα conventions. Όχι μόνο αυτό διευκολύνει την αίσθηση της συντροφικότητας και της κοινότητας, αλλά είναι επίσης ένας τρόπος διασκέδασης. (Και ελπίζω σύντομα να το καταφέρω και εγω)

Συνεχίστε να βλέπετε anime, λοιπόν. Κάνει καλό!

Διαβάστε περισσότερα:

gif04

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s