Cartoon τηλεοπτικές σειρές μόνο για ενήλικες!

Cartoon. Ένας παρεξηγημένος όρος που τουλάχιστον πλέον έχει ξεφύγει από τα «Μικυμάου», αλλά παραμένει στο μυαλό πολλών ως κάτι το παιδικό. Κι όμως, υπάρχουν animated σειρές οι οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις ταινίες με πραγματικούς ηθοποιούς και μάλιστα, λόγω ακριβώς αυτής της «μη πραγματικής» υπόστασης τους, έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες. Οι σειρές που θα παρουσιάσουμε στο παρόν άρθρο απευθύνονται κυρίως σε πιο ενήλικο κοινό, καθώς τόσο το χιούμορ τους όσο και οι τυχόν αναφορές αφορούν ενήλικες, με μερικές από αυτές μάλιστα να μην είναι ό, τι καλύτερο για παιδιά, λόγω των σκηνών animated βίας. Σειρές με anime ή superhero προσανατολισμό και περιεχόμενο, καθώς και παλιότερες σειρές που έχουμε αγαπήσει (Thundercats, Silver Hawks κλπ) έμειναν εσκεμμένα εκτός, καθώς αξίζουν και θα έχουν ξεχωριστό αφιέρωμα.

Beavis and Butt-head

Σειρά, ταινία, comic, video games και 8 σαιζόν γεμάτες καφρίλες, ρεψίματα, ένα μάλλον περιορισμένο λεξιλόγιο (“cool”, “sucks”) και μια υπερβολική απεικόνιση της γενιάς του ’90. Η σειρά αφορούσε 2 έφηβους, οι οποίοι έκαναν ό, τι μπορούσαν για να αποβληθούν από το σχολείο (ποτέ), να βρουν κοπέλες (πιο πιθανό να έβρισκα εγώ ως έφηβος) και να βλέπουν ατελείωτες ώρες μουσικά video στο MTV. Ο Beavis και ο Butt-head με το χαρακτηριστικό γέλιο τους έμπλεκαν σε (τουλάχιστον) ηλίθιες περιπέτειες, με πινελιές από αηδία, βία και αρκετό γέλιο.

Σύμφωνα με τους δύο πρωταγωνιστές, τα πάντα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: cool ή sucks, με τον διαχωρισμό να είναι αρκετά εύκολος και προβλέψιμος. Αγαπημένες στιγμές, οι κριτικές που έκαναν σε μουσικά video της εποχής, με επίσης εύκολη πρόβλεψη: ό, τι είχε hard rock και γυναίκες ήταν cool. Το 2011 έγινε μια προσπάθεια επαναφοράς της σειράς με CPR και τεχνητή αναπνοή, αλλά ο ασθενής δεν άντεξε πάνω από μια σαιζόν.

Πριν από κάθε επεισόδιο υπήρχε η, μάλλον περιττή για τους περισσότερους, επισήμανση ότι οι δύο πρωταγωνιστές είναι cartoon οπότε ό, τι κι αν κάνουν δεν έχει συνέπειες, οπότε μάλλον δεν πρέπει να τους ακολουθήσουν οι θεατές στην πραγματική ζωή, αλλά παντού υπάρχει ένας μύθος κι ένας ηλίθιος. Μετά από διάφορα συμβάντα, στα οποία διάφοροι ηλίθιοι έκαναν πράξη τα αστεία των δύο ηρώων και ένα που έβαλε τη σπίθα κυριολεκτικά, απαγορεύτηκε στον Beavis να χρησιμοποιεί την αγαπημένη του λέξη “Fire”.

South Park

Όταν μιλάμε για carton σειρές με ενήλικο χιούμορ, το South Park στρογγυλοκάθεται στην κορυφή και κοιτάει τους άλλους αφ’ υψηλού και με αυτό το βλέμμα ειρωνείας και καθόλου politically correct χιούμορ που το διακατέχει. Με την 21η σαιζόν να ξεκινάει περίπου σε ένα μήνα, το South Park μπορεί να περηφανευτεί ότι είναι επιτυχημένο. 4 παιδιά από το Colorado Kyle Broflovski, Eric Cartman, Stan Marsh and Kenny McCormick μπλέκουν σε αστείες, σουρεάλ, πολλές φορές αηδιαστικές περιπέτειες, που αρκετές φορές παίζουν με τα όρια του καθωσπρεπισμού και του τι μπορεί να προβληθεί στην τηλεόραση.

Αυτό που ξεκίνησε σαν μια σειρά με εφηβικά αστεία για κλανιές και νεκρά μωρά και τον Kenny να πεθαίνει σε κάθε επεισόδιο, μετατράπηκε σε ενήλικο χιούμορ με σαφείς πολιτικές και κοινωνικές αιχμές, που στηλιτεύει τα κακώς κείμενα με όπλο του τη σάτιρα και την υπερβολή. Από τις σειρές που θα αγαπήσεις ή θα μισήσεις, χωρίς να επιτρέπει μεσοβέζικες λύσεις και «ε καλό είναι». Θρησκεία, celebrities, μόδες εφήμερες και μη, πολιτικοί, ρατσισμός και οποιοδήποτε μεγάλο γεγονός μπαίνουν στο στόχαστρο των δημιουργών του (Trey Parker και Matt Stone) με χιούμορ, καφρίλα και κρυμμένα νοήματα πίσω από ένα φαινομενικά «χαζό» αστείο.

Παρά τους αμφιλεγόμενους τρόπους που το κάνει, την ενόχληση που προκαλεί σε θρησκόληπτους, «πατριώτες» κλπ και τις διαμαρτυρίες που ξεσηκώνει (5000 email διαμαρτυρίας για τη χρήση της λέξης “shit” 162 φορές σε ένα μόνο επεισόδιο), η σειρά κατορθώνει και περνάει «καλά» μηνύματα, κάτι που επιβεβαιώνουν κατά καιρούς διάφορες ομάδες με αναφορά τους στη σειρά.

Παραδείγματος χάριν, η ομάδα προάσπισης των δικαιωμάτων των έγχρωμων, που εκθείασε επεισόδιο της σειράς παρ’ όλη τη χρήση διαφόρων «αμφιλεγόμενων» λέξεων. Όποιος δεν το έχει δει (πιθανότατα κάποιος Ιάπωνας που κρυμμένος ακόμα σε κάποιο νησί πιστεύει ότι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν έχει τελειώσει), ξεκινάει άμεσα, βλέποντας σε fast forward τις πρώτες σαιζόν που η σειρά ακόμα έψαχνε τον εαυτό της.

BoJack Horseman

Το Bojack Horseman είναι μια σειρά για ένα άλογο που τη δεκαετία του ’90 είχε τη δική του σειρά και σήμερα είναι ξεχασμένο, καταθλιπτικό και αυτοκαταστροφικό. Ο Ra Bob-Waksberg είναι ο δημιουργός της σειράς, ενώ η Lisa Hanawalt είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό των χαρακτήρων, που μπορεί να είναι είτε άνθρωποι είτε ανθρωπόμορφα ζώα. Μέσα από το κυνικό, πικρό χιούμορ της σειράς και την «μαυρίλα» που βγάζει σατιρίζεται η εφήμερη δόξα, η μανία για αποδοχή και δημοφιλία και όλος ο σύγχρονος κόσμος των media και της τηλεόρασης.

Ο Bojack είναι αλκοολικός, πικρόχολος και έχει τις αντιδράσεις που θα περίμενες να έχει ένας άνθρωπος ξεχασμένος, που έχει δεχτεί απορρίψεις. Δεν είναι ακριβώς εύκολη σειρά, δεν είναι κωμική που βγάζει γέλιο, παρά μόνο χαμόγελο που προκαλεί η συνειδητοποίηση κάποιων καταστάσεων. Έχουν προβληθεί 3 σαιζόν, αναμένεται η τέταρτη, ενώ έχουν κάνει πέρασμα αρκετοί ηθοποιοί και κωμικοί, όπως οι: Lisa Kudrow, Stephen Colbert, Patton Oswalt, Amy Sedaris, Amy Schumer, J. K. Simmons κλπ. Προτείνεται στις περιπτώσεις που θες να δεις μια ενήλικη σειρά cartoon, γεμάτη μαυρίλα, πικρό χιούμορ και δύσκολες, ανθρώπινες καταστάσεις.

Gravity Falls

Μια σειρά που δεν είναι πολύ γνωστή, αλλά αξίζει να την παρακολουθήσεις. Ιστορίες μυστηρίου σε cartoon με χιούμορ, περιπέτεια και έξπνη πλοκή και ατάκες. Η σειρά βγάζει μια γλυκιά νοσταλγία και περιγράφει τις περιπέτειες του Dipper και της Mabel Pines. Τα δύο δίδυμα αδερφάκια πηγαίνουν στο Gravity Falls για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με τον προ-θείο τους Stan Pines, ο οποίος έχει ένα κατάστημα με σουβενίρ από περίεργα πλάσματα και μυστήρια, ιδανικό για να τραβάει αφελείς τουρίστες.

Αυτό που κάνει τη σειρά να ξεχωρίζει είναι οι χαρακτήρες, η αίσθηση μυστηρίου που επικρατεί σε πολλά επεισόδια, το σενάριο, τα όμορφα σχέδια, οι αναφορές σε Twin Peaks και τα κρυμμένα easter eggs του δημιουργού της σειράς, Alex Hirsch. Υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες αφιερωμένες στο να εξετάζουν γιατί είπε αυτό ο Dipper ή τι έγραφε η μπλούζα της Mabel, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι η σειρά έχει πάρει ένα cult status και όχι άδικα. Προφανώς δεν χρειάζεται να βλέπεις τη σειρά με τα μάτια καρφωμένα στην οθόνη μήπως σου έχει ξεφύγει κάποια αναφορά, αλλά σίγουρα προσθέτει κι άλλο ενδιαφέρον σε μία ήδη πάρα πολύ καλή σειρά.

Ο αριθμός 618 (τα γενέθλια του Alex Hirsch 16/8) εμφανίζονται σε πολλές περιπτώσεις, το ίδιο και το γράμμα “H”, ενώ είναι τέτοια η επιρροή της σειράς που μια κούπα που εξαφανίστηκε μέσα σε portal του επεισοδίου “Society of the Blind Eye”, εμφανίστηκε σε portal στο Rick And Morty, αλλά και πολλά ακόμα που αξίζει να ανακαλύψεις. Με μια μικρή δόση υπερβολής, όση το ποτό που σου βάζει ο barman με μεζούρα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτή η σειρά σου αφήνει το ίδιο αίσθημα νοσταλγίας, ρομαντισμού και «ας ξαναβάλουμε να δούμε το Goonies!» που σου άφησε το “Stranger Things”, απλώς σε μορφή cartoon. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Bob’s Burgers

Η σειρά καταπιάνεται με την οικογένεια Belcher, η οποία διατηρεί εστιατόριο με burgers. Ο μπαμπάς Bob, η μαμά Linda και τα τρία παιδιά τους Tina, Louise και Gene έχουν να αντιμετωπίσουν, καθημερινά και μη, προβλήματα με αστεία κατάληξη. Ο κάθε ένας από τους χαρακτήρες είναι ενδιαφέρων και προσφέρει με τον τρόπο του κάτι στη σειρά.

Η ονειροπόλα Linda, ο Bob που τσακώνεται με τον ιδιοκτήτη της απέναντι πιτσαρίας Jimmy Pesto, η Tina που προκαλεί αμηχανία με το φανταστικό της, όχι φίλο, αλλά άλογο και τις πρώτες της ρομαντικές αναζητήσεις και σκιρτήματα, o Gene που βγάζει πάντα γέλιο και χαρά, η πιτσιρίκα και σκανταλιάρα Louise και όλοι οι υπόλοιποι που εμφανίζονται, όπως ο Mort που έχει γραφείο τελετών, ο Teddy κλπ.

Φωτιές, επιδρομές τρωκτικών, ανταγωνισμός με άλλα φαγάδικα, η προσπάθεια του Bob να κάνει τους πελάτες του να τρώνε υγιεινά, φαντάσματα και άλλα πολλά βάζουν εμπόδια στην οικογένεια, αλλά προσφέρουν γέλιο και σε κάνουν να περνάς καλά. Αμήχανες στιγμές, περίεργα βλέμματα και άλλα πολλά αποτυπώνονται έξυπνα σε σχέδια και με μικρά αστεία και λογοπαίγνια κρυμμένα σε κάθε επεισόδιο, όπως πχ το διαφορετικό σε κάθε επεισόδιο κτίριο δίπλα στο μπεργκεράδικο στους τίτλους αρχής ή τα ονόματα των burgers σε κάθε επεισόδιο. Βλέπεται ευχάριστα σαν αεράκι που βγαίνει από το air-condition μια ζεστή μέρα του Ιουλίου.

Rick and Morty


Το Rick and Morty είναι μια σειρά που ξεκίνησε ως παρωδία του “Back to the Future”, αλλά οι δημιουργοί της ( Dan Harmon (Community) και Justin Roiland) αντιλαμβανόμενοι τη δυναμική της, την εξέλιξαν σε κάτι άλλο, βελτιωμένο και πιο αυτόνομο. Ο Rick Sanchez εκτός από πανέξυπνος επιστήμονας είναι και αλκοολικός, κυνικός, μάλλον τρελή ιδιοφυΐα και στυγνός εκμεταλλευτής, ο οποίος μαζί με τον φοβιτσιάρη εγγονό του, Morty Smith, εξερευνούν τα θαύματα του διαστήματος και του χρόνου.

Ο Rick, μετά από απουσία 20 ετών χτυπάει το κουδούνι της κόρης του Beth, για να εγκατασταθεί μαζί της και με την οικογένεια της. Το υπόγειο του σπιτιού μετατρέπεται σε εργαστήριο και οι περιπέτειες για τον Morty και την αδερφή του μόλις ξεκίνησαν. Η σειρά αν και cartoon είναι ένα εξαιρετικό δείγμα sci-fi, το οποίο θέτει ακόμα και υπαρξιακά και ηθικά διλήμματα, υπό το πρίσμα του χιούμορ της σειράς. Ένα δείγμα του ιδιαίτερου χιούμορ της σειράς είναι ότι οι δύο πρωταγωνιστές μπορεί να γυρίσουν το μισό σύμπαν και να αντιμετωπίσουν πολλά εμπόδια, αλλά θα πρέπει να είναι πίσω την ώρα του βραδινού, για να φάνε με τους γονείς του Morty και την αδερφή του.

Το κάθε επεισόδιο βρίθει αναφορών, αστείων που δεν γίνονται αντιληπτά με την πρώτη ή εκείνη τη στιγμή, αλλά αποκτούν νόημα αργότερα και ακόμα και οι guest star που εμφανίζονται είναι ιδιαίτεροι: Mr. Meeseeks, Mr. Poopybutthole, Squanchy, Birdperson κλπ. Τα επεισόδια βλέπονται και μόνα τους και ως συνέχεια, είναι πανέξυπνα, αναλύουν συμπαντικές αλήθειες μέσα σε 25 λεπτά και σε κάνουν να σκέφτεσαι «τι είναι αυτό που μόλις είδα». Έχουν προβληθεί δύο σαιζόν με την τρίτη να ξεκινάει σύντομα. Χρειάζονται μόνο 2-3 επεισόδια για να κολλήσεις με τη σειρά και η αμέριστη προσοχή σου, για να καταλάβεις όλα τα αστεία που κρύβονται σε ένα επεισόδιο. Προτείνεται χωρίς καμία επιφύλαξη. Extra κάψιμο: ο δημιουργός Justin Roiland κάνει τις φωνές και των δύο πρωταγωνιστών.

The Simpsons

Η σειρά που καταπιάνεται με τη ζωή της οικογένειας Simpsons, αλλά και άλλων κατοίκων του Springfield ξεκίνησε το μακρινό 1989 και συνεχίζει μέχρι σήμερα γεμάτη έξυπνα αστεία, κριτική και μια ρεαλιστική παρουσίαση της πραγματικότητας ή του μέλλοντος μέσα από σχέδια. Η κίτρινη και κάπως δυσλειτουργική οικογένεια του Homer και Marge και των παιδιών τους Bart, Lisa και Maggie έχει εδραιωθεί τόσο πολύ στις τηλεοράσεις και τις καρδιές του κοινού, που η αγαπημένη φράση του Homer “D’ oh” προστέθηκε στα λεξικό.

Ο Matt Groening δημιούργησε τη σειρά στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ως ένα σκετς για το “The Tracey Ullman Show” και μετά την πρώτη του προβολή τον Δεκέμβρη του 1989, είδε να μαζεύονται 30 βραβεία Emmy και αρκετοί ηθοποιοί, κωμικοί, τραγουδιστές κλπ για να δανείσουν τις φωνές τους σε guest star περάσματα και η σειρά να γίνεται comic, ταινία, video games και άλλα. Τόσο οι βασικοί πρωταγωνιστές όσο και οι υπόλοιποι είναι ενδιαφέροντες, αστείοι και μερικοί δεν φημίζονται και για την εξυπνάδα τους.

Το κάθε επεισόδιο, εκτός από τη βασική ιστορία και περιπέτεια στην οποία έχουν μπλέξει οι πρωταγωνιστές, περιέχει και πάρα πολλά μικρά αστεία ή αναφορές σε ταινίες, ειδήσεις, μουσική, λογοτεχνία κλπ κρυμμένα σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, τίτλων που περνάνε από την οθόνη, διαφημίσεων και πολλών άλλων. Πολλά από αυτά είναι τόσο καλά «κρυμμένα», που διακρίνονται μόνο αν πατήσεις το pause ή είσαι υποψιασμένος και έχουν ως στόχο είτε το ίδιο το κανάλι προβολής τους το Fox είτε πολιτικούς, μεγάλα γεγονότα κλπ.

Η σειρά δημιούργησε την απαραίτητη «φασαρία» στα media, με τον χαρακτήρα του «τζαναμπέτη» και «φασαριόζου» Bart να κατηγορείται ότι διαφθείρει την αμερικάνικη νεολαία, την οικογένεια Simpsons να χρησιμοποιείται ως παράδειγμα προς αποφυγή από τον George Bush, το χιούμορ της σειράς έκανε τους υπεύθυνους τουρισμού της Βραζιλίας να διαμαρτυρηθεί και να απειλήσει με νομικές κυρώσεις και πολλά άλλα. Η σειρά έχει απαγορευθεί στην Κίνα και τη Βενεζουέλα. Μπορεί σήμερα να έχει χάσει λίγη από την αίγλη της και τη σπιρτάδα της, αλλά παραμένει μια σειρά που βλέπεται άνετα, χωρίς ψυχαναγκασμούς του στυλ «τώρα την ξεκίνησα, θα την τελειώσω».

Futurama

Το Futurama είναι άλλη μια σειρά που δημιούργησε ο Matt Groening και ενώ, φαινομενικά, οι δύο σειρές (Simpsons και Futurama) μοιάζουν ίδιες, έχουν πολλές διαφορές. Ο Philip J. Fry είναι ντελιβεράς στη Νέα Υόρκη, ο οποίος κατά λάθος ψύχεται σε θάλαμο κρυογονικής και ξυπνάει 1000 χρόνια μετά, πάλι στη Νέα Υόρκη, η οποία είναι γεμάτη με ρομπότ, εξωγήινους και ανθρώπους. Πιάνει δουλειά στην μεταφορική εταιρεία “Planet Express” που ανήκει σε έναν μακρινό απόγονό του, τον καθηγητή Farnsworth και μαζί με το αλκοολικό ρομπότ Bender, την Leela, τον Zoidberg και πολλούς άλλους.

Η σειρά είναι αρκετά αστεία, έχει επίσης πάρα πολλές αναφορές και κρυμμένα αστεία από τον τίτλο κάποιου επεισοδίου μέχρι κάποιο όνομα ή οτιδήποτε. Η σειρά είχε φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι έκαναν ό, τι μπορούσαν για να επαναφέρουν τη σειρά κάθε φορά που την έκοβαν. Έξυπνη σειρά, με έξυπνο χιούμορ βασισμένο σε παρωδίες, συγκρίσεις του μέλλοντος με το σήμερα, μαύρα αστεία, γρήγορο ρυθμό, sci-fi αναφορές και σενάριο και μια ματιά (pun intended) σε ένα επερχόμενο μέλλον. Έχουν προβληθεί 7 σαιζόν, ενώ αυτές τις μέρες ανακοινώθηκε η επιστροφή της σειράς με νέα επεισόδια.

Family Guy

Καφρίλα, χιούμορ, βία, κάθε είδους σωματικά υγρών, μάχες με γιγαντιαία κοτόπουλα, ένας σεξομανής γείτονας με τη χαρακτηριστική φράση “Giggity giggity”, ένα μωρό με ικανότητες κατασκευής χρονομηχανής και πάρα πολλά flashback συνθέτουν τον κόσμο του Family Guy.

Η οικογένεια των Griffin περιλαμβάνει τον χαζομπαμπά (κυριολεκτικά) Peter, την μαμά Lois και τα τρία παιδία Chris, Meg, Stewie, αλλά και τον Brian, τον σκύλο της οικογένειας ο οποίος μιλάει και θέλει να γίνει συγγραφέας. Η οικογένεια των Griffin μπλέκει σε περιπέτειες κυρίως λόγω του Peter, με τον δημιουργό Seth MacFarlane να κάνει χρήση κάθε πιθανού λογοπαιγνίου, καφρίλας και προσβλητικού αστείου μπορεί. Η σειρά ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1999 και ακυρώθηκε τον Νοέμβριο του 2003, λόγω χαμηλής τηλεθέασης. Όταν οι υπεύθυνοι είδαν τις υψηλές πωλήσεις των DVD, επανέφεραν τον Peter μαζί με όλη τη δυσλειτουργική οικογένειά του, τους γείτονες, το δήμαρχο, τα πεθερικά του, τον Χριστό, τον φιλικό παιδόφιλο Herbert και πολλούς άλλους.

Η σειρά είναι γεμάτη αστεία με προσβολές προς όλους και πολλά επεισόδια υπάρχουν μόνο και μόνο για να προβληθούν μια σειρά από gags. Το χιούμορ της σειράς για διάφορα αμφιλεγόμενα θέματα, επέφερε την απαγόρευση προβολής της στη Βενεζουέλα, ψήφιση της ως «Χειρότερη σειρά της Τηλεόρασης» και διαμαρτυρίες από πολλές ομάδες για τα δικαιώματα διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Αν και οι τελευταίες σαιζόν δεν έχουν την ποιότητα και το χιούμορ προηγούμενων ετών και τα επεισόδια βγαίνουν πιο αραιά και από τον ήλιο στο Λονδίνο, βλέπεται με μανία.

American Dad!

Ο Seth MacFarlane έχει την τιμητική του στο παρόν αφιέρωμα, καθώς «συμμετέχει» με 3 σειρές. Το American Dad! είναι το πιο διαφορετικό από τα 3, αφού βασίζεται περισσότερο στο σουρεάλ χιούμορ του, στους χαρακτήρες και τις οικογενειακές σχέσεις και λιγότερο στα flashback που έκαναν γνωστό το Family Guy. Πρωταγωνιστής η οικογένεια Smith, με τον Stan στοργικό πατέρα, φανατικό Ρεπουμπλικάνο και πράκτορα της CIA, τη γυναίκα του Francine και τα δύο παιδιά τους, τη φιλελεύθερη Hayley και τον Steve.

Μέλη της οικογένειας θεωρούνται τόσο ο Roger, ο ειδικός στις μεταμφιέσεις παράνομος εξωγήινος και ο Klaus το χρυσόψαρο, ο οποίος όμως είναι στην πραγματικότητα ένας Ανατολικογερμανός αθλητής, στον οποίον έγινε μεταμόσχευση σώματος ή μυαλού. Και μόνο τα μέλη της παράξενης αυτής οικογένειας σε προετοιμάζουν για το σουρεάλ χιούμορ που επικρατεί σε κάθε επεισόδιο.

Η σειρά βασίζεται στο παράλογο, το σουρεάλ, τις πολιτικές κόντρες πατέρα-κόρης, το μαύρο χιούμορ, τους άσχετους και άγνωστους χαρακτήρες που παραγκωνίζουν τους πρωταγωνιστές μεγαλώνοντας την αίσθηση του παραλόγου, στις ατάκες και μεταμφιέσεις του Roger και στις σεναριακές εκπλήξεις. Βγάλτε από το μυαλό σας τυχόν επιφανειακές ομοιότητες με το Family Guy στο στήσιμο της οικογένειας και επενδύστε άφοβα. Η σειρά βρίσκεται στην 14η χρονιά προβολής της.

Cleveland Show

Ο Cleveveland Brown εκμεταλλευόμενος την επιτυχία του Family Guy έκανε το μεγάλο βήμα και απέκτησε το δικό του show. Ο Cleveland Brown, η νέα του γυναίκα Donna Tubbs και τα παιδιά τους Cleveland Brown Jr., Roberta και Rallo Tubbs άντεξαν μόνοι τους για 4 χρονιές, πριν ο Cleveland Brown πάρει την απόφαση να γυρίσει κοντά στους φίλους του, ώστε να πίνουν μαζί στο Drunken Clam.

Η σειρά βασίζεται αρκετά στο χιούμορ του Family Guy με τις εμβόλιμες σκηνές, τα gags και τις περιπέτειες της οικογένειας να είναι όσο αστείες πρέπει. Η σειρά θα μπορούσε εν μέρει να χαρακτηριστεί ως Family Guy με μαύρους χαρακτήρες, αλλά λείπει η καφρίλα της οικογένειας Griffin και το παράλογο που επικρατεί σε κάθε επεισόδιο του Family Guy. Βλέπεται από φανατικούς οπαδούς του Family Guy, με τους υπόλοιπους να το παρακολουθούν αδιάφορα σαν τη ραχούλα που βλέπει τύπος που έχει ανέβει στο Everest.

Διαβάστε ακόμα:

Οι κορυφαίες σειρές τρόμου που πρέπει να δείτε!

Guilty Pleasure τηλεοπτικές σειρές

Οι ταινίες που πρέπει να γίνουν reboot άμεσα!

Το μέλλον που μας επιφυλάσσει το DC Extended Universe δείχνει… εντυπωσιακό!

Οι χειρότερες superhero ταινίες από το 2000 και μετά

Σκοτώνουν τις σειρές όταν γεράσουν;

Τότε VS Τώρα: Τα αστέρια του σινεμά στα 80s

Οι 80s ταινίες που αγαπήσαμε όσο λίγες (Μέρος Ά)

Οι 80s ταινίες που αγαπήσαμε όσο λίγες (Μέρος ΄Β)

Τηλεοπτικές σειρές των 80’s που άφησαν εποχή

gif04

48 thoughts on “Cartoon τηλεοπτικές σειρές μόνο για ενήλικες!

Leave a comment