Ένα πολύ διαφορετικό πληκτρολόγιο

Συνήθως, περνάμε τις περισσότερες ώρες μας πάνω σε ένα πληκτρολόγιο. Ο τρόπος που είναι κατασκευασμένο ένα πληκτρολόγιο είναι αρκετά σημαντικός λόγω του ότι συμβάλει στην παραγωγικότητα και προσφέρει μεγαλύτερη άνεση χειρισμού. Μέσα από τα χρόνια, έχουν γίνει προσπάθειες βελτίωσης του κάθε πληκτρολογίου εκεί έξω, αλλά ποτέ δεν βρέθηκε κάτι που θα μπορούσε να ήταν το ιδανικό.

Στα τέλη του 2012, δημιουργήθηκε ένα πληκτρολόγιο που διαφέρει κατά πολύ από αυτά που ήδη γνωρίζουμε. Το Keyboardio είναι μια δημιουργία του Jesse Vincent ο οποίος έχει περάσει πάνω από δύο χρόνια ερευνώντας τον πιο άνετο τρόπο για την πληκτρολόγηση των λέξεων. Ο τρόπος κατασκευής μοιάζει με τη διάταξη μιας πεταλούδας που προσαρμόζει τα πλήκτρα και τα καλύπτει ελαφρά. Το εξωτερικό του είναι από ξύλο και ο Vincent πιστεύει, ότι το το υλικό, του δίνει την ιδιότητα ενός πρώτοτυπου κειμηλίου.

Typing on the Model 01

Χαρακτηριστικά του Keyboardio

Η τροποποίηση είναι το βασικό χαρακτηριστικό πίσω από το Keyboardio, ώστε να μπορεί να ρυθμίστεί το μοντέλο σε διάφορα ύψη ή να χωριστεί στα δύο εντελώς, η επιλογή είναι καθαρά προσωπική. Κάτω από το κάθε πλήκτρο υπάρχει μια προγραμματισμένη λυχνία LED, καθώς και ένας μηχανικός διακόπτης κλειδιού από την καναδική εταιρεία Matias. 

 We like adjustability. Your keyboard should fit you, not the other way around

  • Το πληκτρολόγιο διαμορφώνεται σε δύο θέσεις, αντίθετα με το συνηθισμένο επίπεδο. Θα είναι λιγάκι δύσκολο στην διαχείρηση αρχικά, αλλά σε μετέπειτα στάδιο θα είναι ότι πιο βολικό έχετε χρησιμοποιήσει.
  • Για να χωρίσετε το πληκτρολόγιο στην μέση, τοποθετείτε τα χέρια στα άκρα και πιέζετε ελαφρά στο κέντρο.
  • Ο καλύτερος τρόπος χρήσης του πληκτρολογίου είναι να τοποθετήσετε τα δύο μέρη περίπου σε 15cm απόσταση το ένα με το άλλο, έτσι ώστε να έχετε μια άνετη εμπειρία πληκτρολόγησης.

Περισσσότερες πληροφορίες για το  Keyboardio, θα βρείτε στο βίντεο που ακολουθεί, για να είστε σίγουροι ως προς την χρησιμότητά του. Εμείς σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Διαβάστε ακόμα:

gif01

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s