Darksiders: Πόλεμος μεταξύ κολάσεως και παραδείσου σε ένα μοναδικό βιντεοπαιχνίδι

Σου αρέσουν τα hack ‘n slash παιχνίδια και έχει καιρό να βρεις ένα που να αξίζει την προσοχή σου; Μην μου ανησυχείς, γιατί έχουμε την λύση για εσένα! Το παιχνίδι που θα συζητήσουμε σήμερα λέγεται Darksiders, και είναι όντως πολύ… σκοτεινό! Ειδικά αν σου αρέσουν ιστορίες οι οποίες περιπλέκουν μέσα Θεούς και Δαίμονες, τότε το Darksiders είναι ένα παιχνίδι για εσένα!

Το στόρι του παιχνιδιού

Αιώνες τώρα ο Παράδεισος και η Κόλαση βρίσκονται σε πόλεμο χωρίς να έχουμε νικητή. Όμως σε περίπτωση που νικήσει κάποια πλευρά, υπάρχει το Charred Councilπου έχει δημιουργήσει μια συντροφιά από τέσσερις πολεμιστές: τον War, τον Death, τον Furry και τον Strife, τους γνωστούς σε όλους μας τέσσερις καβαλάρηδες της αποκάλυψης. Στο 1ο παιχνίδι της σειράς παίζεις ως War.

Η καταστροφή της 7ης σφραγίδας (επτά σφραγίδες της κόλασης που κρατάνε όλα τα κακά εκεί κάτω)  φέρνει στην Γη την αποκάλυψη πρόωρα και ξαφνικά ο τόπος γεμίζει με δαίμονες. Εκεί αναλαμβάνει δράση ο War και το τεράστιο σπαθί του. Τελειώνοντας, ο War καταδικάζεται σε θάνατο για το σπάσιμο της  7ης σφραγίδας, αλλά μέσω διαπραγμάτευσης καταφέρνει και τους πείθει να τον αφήσουν να ζήσει αρκεί να πάει στην Γη και να βρει ποιος βρίσκεται πραγματικά πίσω από όλη αυτή την δολοπλοκία! Βέβαια για να μπορούν να ξέρουν ανά πάσα στιγμή που είναι και τι κάνει, τον κάνουν «δέσμιο» του δαίμονα Vulgrimο οποίος τον έχει σαν σκυλάκι.

Γυρνώντας λοιπόν στην γη, ο War αντιλαμβάνεται ότι  πλέον βρίσκονται στρατιές ολόκληρες της Κόλασης αλλά και του Παραδείσου!  Αυτός  βέβαια από την στιγμή που δεν μπορεί να πάρει το μέρος κανενός, απλώς θα πρέπει να φέρει την ισορροπία, τότε αναλαμβάνει δράση και… δέρνει και τις δύο πλευρές.

Πως μας έχει φανεί το όλο project

Το συγκεκριμένο παιχνίδι μας έχει αρέσει πραγματικά πολύ, διότι είναι ένα από τα λίγα που μπλέκουν Παράδεισο και Κόλαση με τόσο ωραίο και λιτό story! Το gameplay του θυμίζει πολύ παιχνίδια του τύπου devil may cry και παίζεται άνετα με χειριστήριο. Πολύ ωραίο είναι το γεγονός ότι ενώ σαν βασικό όπλο έχεις το σπαθί, το παιχνίδι σου δίνει εναλλακτικές για να κάνεις τρελά combo, όπως ένα μεγάλο δρεπάνι, ένα μεγάλο shuriken και μια πιστολάρα!

Για άλλη μια φορά η δυσαναλογία στα σώματα με κέρδισε. Χαρακτήρες με κανονικό σώμα, αλλά μεγάλες παλάμες και πλατιά κεφάλια! Επίσης μια πολύ ωραία πινελιά του παιχνιδιού είναι το άλογο του War, το οποίο είναι υπέροχο, έχει μαύρο χρώμα με φλεγόμενες οπλές και ρουθουνίζει φωτιά! Προσπαθώντας να εντάξει μάχες καβάλα στο άλογο, ενώ μάλιστα στο 2ο παιχνίδι της σειράς είναι ακόμα πιο καλό! Τα finisher moves είναι πραγματικά θεαματικά αλλά και πολύ brutal. Με λίγα λόγια ένα παιχνίδι που έλειπε τόσο καιρό και ίσως να μην είχε την προσοχή που θα έπρεπε!

Α ναι , προειδοποίηση: Το παιχνίδι είναι δύσκολο! Θα χρειαστεί αρκετή υπομονή, για να μην σπάσετε το πληκτρολόγιο ή τον μοχλό σας!

Κλείνοντας θα σας κάνουμε θετική εισήγηση για το παιχνίδι. Ο υπογράφον έχει περάσει όμορφα παίζοντας το, αφού είναι ένα στυλ βιντεοπαιχνιδιών που πάντα μου άρεσαν. Το εξαιρετικό στόρι του, σε συνδυασμό με το gameplay και τα σχέδια, κάνουν το Darksiders απλά μοναδικό.

gif2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s