Οι επίσημοι πρεσβευτές των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 στο Τόκιο

Έχουμε ακόμα τρία χρόνια έως ότου οι πολυαναμενόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 πραγματοποιηθούν στο Τόκιο, αλλά ήδη είναι πολλά που μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι πρέπει να οργανωθούν. Τα ξενοδοχεία, τα πολυκαταστήματα και οι επιχειρήσεις όλων των ειδών προσπαθούν να κάνουν τις υπηρεσίες τους πιο φιλικές προς τους αλλοδαπούς εγκαίρως για τους Αγώνες, από την παροχή μενού και περιγραφών τροφίμων στα αγγλικά μέχρι λίγες αλλαγές στους χάρτες με την ελπίδα ότι θα είναι λίγο πιο εύκολοι για τους ξένους να τους καταλάβουν.

Κάποιοι από τους επίσημους πρεσβευτές της Ολυμπιακής του 2020 έχουν ήδη επιλεγεί και οι οπαδοί της ιαπωνικής ποπ κουλτούρας είναι πολύ ενθουσιασμένοι για την αποκάλυψη. Το Ολυμπιακό κανάλι στο Facebook εισήγαγε τους χαρακτήρες σε ένα βίντεο που έχει ήδη προβληθεί πάνω από δύο εκατομμύρια φορές!

 

Οι πρεσβευτές είναι οι Astro Boy, Sailor Moon, Luffy από το One Piece, Naruto, Goku από το Dragon Ball, Crayon Shin-chan, δύο από τα μαγικά κορίτσια του Pretty Cure και ο Jibanyan από το Yokai Watch. Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την Ιαπωνία και την ιαπωνική ποπ κουλτούρα είχαν αρχικά ενδιαφερθεί με μερικούς από αυτούς τους εικονικούς χαρακτήρες και το αντίστοιχο anime τους, υπήρξε πολύς ενθουσιασμός γύρω από την ανακοίνωση, με τους ξένους οπαδούς να αφήνουν σχόλια ενθουσιασμού.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 γοήτευσαν τον κόσμο το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe βγήκε από έναν σωλήνα ντυμένος σαν Super Mario στην τελετή λήξης των Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να έρχονται στο Τόκιο το 2020, οι υποψήφιοι ήθελαν μια στιγμιαία αναγνωρίσιμη εικόνα της ζωντανής ιαπωνικής ενέργειας, έναν ρόλο που η εικόνα της Nintendo, σταθερή στο μυαλό πολλών ανθρώπων, γέμισε τέλεια.

 

 

Και όμως όταν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο δημιούργησαν μια σειρά προϊόντων με διάσημους φανταστικούς χαρακτήρες από την Ιαπωνία, πολλοί υπέθεσαν ότι ο ηρωικός υδραυλικός και ο Pikachu θα είναι στην ομάδα. Ωστόσο, στο επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα Tokyo 2020 και στην πρόσφατα αποκαλυφθείσα σειρά προϊόντων, δεν φαίνεται να εμπλέκεται κανένας χαρακτήρας της Nintendo.

Αλλά αν αυτή η έλλειψη αναγνώρισης είναι αναμφισβήτητα ενοχλητική για τους οπαδούς της Nintendo, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι Mario και Pikachu απομακρύνονται εντελώς από τις εορταστικές εκδηλώσεις. Προς το παρόν, η σειρά φαίνεται να στοχεύει τους Ιάπωνες αγοραστές, δεδομένου ότι σε τρία χρόνια μέχρι τους Αγώνες του Τόκυο, δεν θα είναι πάρα πολλοί ξένοι θαυμαστές που θα έχουν την διάθεση να αγοράσουν επίσημα αναμνηστικά. Αυτό θα εξηγούσε επίσης γιατί οι Pretty Cure, Yo-kai Watch, Crayon Shin-chan, γνωστοί στην ενδοχώρα, θα έχουν πολύ πιο περιορισμένη επιτυχία στο εξωτερικό.Ως εκ τούτου, εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα οι χαρακτήρες της Nintendo να εμφανιστούν αργότερα σε πιο διεθνείς διαφημιστικές προσφορές καθώς πλησιάζουμε στην τελετή έναρξης του 2020. Προς το παρόν, όμως, η εμπλοκή του Mario και του Pikachu με τον αθλητισμό μοιάζει σαν να περιορίζεται στην παραμονή τους στο αθλητικό μπαρ και στην αναμονή μέχρι να ζητηθούν οι υπηρεσίες τους.

Διαβάστε περισσότερα:

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s