Μπορείτε και εσείς να φτιάξετε τη διάσημη μπύρα του Harry Potter!

Είναι η πιο μυστική συνταγή του κόσμου: Το αφρώδες ποτό παρουσιάζεται σε όλες τις ταινίες του Harry Potter. Όταν τα Universal Studios δημιούργησαν τον Wizarding World του Harry Potter, το δημοφιλές θεματικό πάρκο στο Ορλάντο, αποφάσισε ότι το βούτυρο θα αποτελούσε  το βασικό συστατικό στοιχείο της συνταγής.

Ο Steven Jayson, ο διευθύνων σύμβουλος της Universal Parks και Resorts, είναι ο άνθρωπος πίσω από το κρεμώδες ποτό. Ο Jayson άρχισε να επεξεργάζεται τη συνταγή απο το 2008, συζητώντας τις γεύσεις με την ίδια τη Ρόουλινγκ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εργάστηκε για την τελειοποίηση της συνταγής για τρία χρόνια. Η Rowling ήθελε το ποτό να περιέχει ζάχαρη αντί για σιρόπι καλαμποκιού, ενώ ο Jayson ήθελε να χρησιμοποιήσει γαλακτοκομικά προϊόντα (συμπεριλαμβανομένου του βουτύρου).

Αποτέλεσμα εικόνας για harry potter butterbeer recipe

Στο μεγάλο άνοιγμα του πάρκου το 2012, ο Jayson εξήγησε πώς, μετά απο αρκετές μαγειρικές απόπειρες, δημιούργησε την τέλεια συνταγή. Όταν η Ρόουλινγκ δοκίμασε το ποτό χαμογέλασε και είπε: “Ναι, Σεφ, αυτό είναι.”

Το ποτό αποτελείται από δύο στρώματα, ένα υγρό στο κάτω μέρος και μια επικάλυψη κρέμας στο πάνω μέρος, όπως όλες οι μπύρες. Δυστυχώς για τα εκατομμύρια οπαδούς του Potter, η επίσημη butterbeer είναι διαθέσιμη μόνο στο πάρκο Wizarding World, το μοναδικό μέρος που εξυπηρετεί την αρχική συνταγή του Jayson. Η διατήρηση της αληθινής συνταγής και η πώλησή της μόνο σε ένα μέρος είναι ιδανική για το πάρκο, το οποίο αποκομίζει πολλά κέρδη από το ποτό.

Αποτέλεσμα εικόνας για harry potter butterbeer recipe

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πολλοί δεν έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν τη δική τους μπύρα βουτύρου. Εμείς, μετά απο μεγάλη αναζήτηση σας βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για την τέλεια butterbeer. Το μόνο που σας απομένει είναι να την δοκιμάσετε.

Η συγκεκριμένη συνταγή αναλογεί σε έξι μερίδες:

Για το στρώμα βουτύρου:
6 μπουκάλια σόδας κρέμα
3 κουταλάκια βούτυρο (σε μέτρια θερμοκρασία)
3 κουταλάκια ρούμι

Για το στρώμα κρέμας:
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές ζάχαρης
1 βανίλια
2 κουταλάκια βούτυρο (σε μέτρια θερμοκρασία)

  • Μείγμα 1:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε την σόδα, το βούτυρο και το ρούμι.

  • Μείγμα 2:

Σε ένα μίξερ βάλτε τη κρέμα σε μεσαία-υψηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει όγκο. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται πολύ μαλακές κορυφές, για άλλα 4-5λεπτά. Προσθέστε τη βανίλια, το βούτυρο και στη συνέχεια χτυπήστε για άλλα 30 δευτερόλεπτα περίπου.

Σε έξι μεγάλα ποτήρια μοιράστε το μείγμα 1 προσεκτικά και σερβίρετε αμέσως απο πάνω το μείγμα 2, με ένα μεγάλο κουτάλι!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s