Ένα παραμύθι . . . αλλιώς . . .

Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα φανταστικό βασίλειο, με ευγενείς, χωρικούς, ιππότες, μάγους, καλούς και κακούς, ζούσε ένας βασιλιάς αγαπητός στον λαό, που εκδιώχτηκε με δόλιο τρόπο από τον θρόνο του… Η πράξη αυτή, άραγε, θα μείνει ατιμώρητη;

Και κάπως έτσι, το παραμύθι αρχίζει… Ένα παραμύθι από μια μακρινή εποχή, με απρόοπτα και κωμικές καταστάσεις. Στο βασίλειό αυτό, λοιπόν, κάπου στον Μεσαίωνα, η πανούργα βασίλισσα (Λένια Σορόκου) καταφέρνει να κατακτήσει τον θρόνο και να χρίσει βασιλιά τον αδέξιο άντρα της (Γιάννης Μποσταντζόγλου), εξορίζοντας από το αξίωμα τον νόμιμο δικαιούχο. Μαζί με αυτόν, φυσικά, και όλους τους υποστηρικτές του.

Παράλληλα, ένας άγνωστος άνδρας (Νίκος Κουρής) δραπετεύει από μια κοντινή χώρα και καταλήγει στις ακτές του βασιλείου. Εκεί, συναντά τρεις απογόνους των ιπποτών τού «καλού» βασιλιά (Λώρης Λοϊζίδης, Μάριος Δημητρίου, Φώτης Γεωργίδης), οι οποίοι κρύβονται στο χωριό περιμένοντας και μεθοδεύοντας τη ρήξη του καθεστώτος.
Ποιος είναι, όμως, στ’ αλήθεια αυτός ο άνδρας και τι προσπαθεί να πετύχει;
Και ακόμα, τι θα συμβεί όταν η καρδιά του χτυπήσει για τη νεαρή πριγκίπισσα (Κατερίνα Παπουτσάκη); Πώς θα ξεφύγουν από τα νύχια της πανούργας, μεγάλης αδελφής της (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου);

Και κάπως έτσι ξέκινησε η άνοιξη μας φέτος. Με μυστήριο, έρωτα, πάθος, ίντριγκα αλλά και πολύ γέλιο στην «μεσαιωνική» κωμωδία του Alpha. Πρωσοπικά είχα δει τυχαία κάποια τρέϊλερ στην τηλεόραση, αλλά δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που με έστειλε να το ψάξω το θέμα ήταν το ” θάψιμο ” που έγινε για την συγκεκριμένη σειρά άπο άτομοα που ασχολούνται με το Dnd και τα Rpg. Σχόλια του στυλ, άσχημη αντιγραφή των παιχνιδιών ρόλων, πρόχειροι διάλογοι και προβλεπόμενο σενάριο.

Έψαξα να βρω τον σεναριογράφο και δημιουργό της σειράς να διαβάσω και την δική του άποψη. «Ας ξαναγίνουμε όλοι παιδιά. Ας αφεθούμε να τρέξουμε πάνω σε άλογα, να ζήσουμε σε δάση, να παλέψουμε με μάγους και ξωτικά. Ας ερωτευτούμε. Ας βρούμε τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσά μας. Ας ζήσουμε αυτό το δικό μας παραμύθι. Αφήστε το όνειρό μου να γίνει και δικό σας», παρότρυνε ο σεναριογράφος της σειράς, Λώρης Λοϊζίδης.

Όπερ και εγένετο. Είμαι παίκτρια σε παιχνίδια ρόλων εδώ και πολλά χρόνια. Είδα 6 επισόδεια σε ενα απόγευμα. Γέλασα με την ψυχή μου και άρχισα φανατικά να ψάχνω στο διαδύκτιο και στις ανάλογες ηλεκτρονικές σελίδες των τηλεοπτικών καναλιών ALPHA και ALPHA Κύπρου  για όλα τα επισόδεια. Τα κουστούμια, τα σκηνικά, τα εξωτερικά γυρίσματα και οι διάλογοι συνέβαλαν  στο να περνάει ευχάριστα η ώρα. Ναι, εκάνα σκεψεις πάνω σε σέσσιον που έχω παίξει, άλλα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Ειλικρινά όμως πόσο τέλειες ήταν οι σιαμαίες ταβερνιάρισες; Ακόμη και οι ατάκες με θέματα του σήμερα έδεναν όμορφα. Και πόσο υπέροχα κακιά η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Να προσθέσω εδώ ότι η πρεμιέρα της σειράς καθήλωσε τους Κύπριους τηλεθεατές, αφού ήταν η πιο ακριβή παραγωγή μυθοπλασίας στην ιστορία της κυπριακής τηλεόρασης. Μάλιστα πήρε κολακευτικότατες κριτικές από κοινό και τηλεκριτικούς και στο twitter προκλήθηκε ένας χαμός, κάτι που αποδεικνύει έμπρακτα πως ο κόσμος περίμενε την σειρά πως και πως. Όμως δεν έτυχε της ίδιας θερμής υποδοχής από τους τηλεθεατές του Alpha Ελλάδος παρόλο που δεν τα πήγε καθόλου άσχημα.

Οι δημιουργοί της σειράς «Παραμύθι αλλιώς»,δούλεψαν πολύ σκληρά ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αληθοφανές το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό απέφυγαν εντελώς το στούντιο και τα γυρίσματα να έγιναν σε φυσικούς, ρεαλιστικούς χώρους. Παράλληλα, οι ηθοποιοί εκπαιδεύτηκαν συστηματικά στην ιππασία και στην ξιφασκία. Τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς έγιναν στην περιοχή Παρσάτα της Κύπρου. «Πραγματικά, η παραγωγή έχει κάνει θαύματα. Εχει αναστηλώσει από την αρχή ένα γκρεμισμένο χωριό, το οποίο αποτελεί το φυσικό σκηνικό ενός μεσαιωνικού κάστρου. Το ερειπωμένο χωριό έγινε βασίλειο». Τα λιγοστά σπιτάκια του χωριού ξαναχτίστικαν, ενώ έχουν δημιουργήθηκαν στάβλοι με ζώα, κάνοντας τον χώρο πιο ρεαλιστικό και κοντά στην εποχή που θα διαδραματιζόταν. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λώρης Λοϊζίδης και οι συνεργάτες του πραγματοποιούν τα γυρίσματα σε χωριά τα οποία έχουν, ή σχεδόν έχουν, εγκαταλειφθεί, όπως έγινε και με το χωριό Φικάρδου για την «Αίγια Φούξια». Η παραγωγή επίσης δημιούργησε ολόκληρα βασιλικά δωμάτια στην πιο ρεαλιστική τους μορφή στο χώρο του Chateau Status.

Η σείρα κατά την άποψη μου ήταν ένα ευχάριστο διάλλειμα από το τετριμένο στυλ που βλέπουμε εδώ και χρόνια στην τηλεόραση. Ζήσαμε για λίγο το δικό μας παραμύθι και γίναμε πάλι παιδιά. Και θα ήταν ώραιο να γινόταν μια επανάληψη των επισοδείων είτε από τον ALPHA είτε από ALPHA Κύπρου. Έστω και στην Web Tv των καναλιών. Ήταν ένα παραμύθι που αν και τελειώσε γρήγορα μας έκανε να δούμε τα πράγματα αλλιώς.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s