Το Robotech ξανά στην ζωή μας

Όλοι οι γεννημένοι την δεκαετία του 80’ , που έχουμε μεγαλώσει με παλιά καλά «παιδικά» σίγουρα έχουμε δει το Robotech (την απαρχή των Mecha μαζί με το mobile suit gundam και άλλα) στην ΕΡΤ. Οι πιο νέοι που ασχολούνται με τα anime σίγουρα έχουν δει το Macross, που στην ουσία είναι  η αρχή του Robotech και προβάλλεται μέχρι και σήμερα με πιο πρόσφατο το Macross Delta του 2015. Εμείς όμως θα μιλήσουμε για το Robotech που εκδίδεται από την Titan Comics (γνωστή και για τα comic Doctor Who, Quake, Warhammer 40000 κλπ) σε σενάριο Brian Wood και σχέδιο Marco Turini. Το συγκεκριμένο comic είναι adaptation του original anime του 1985 και ο Wood μας παρουσιάζει μια νέα μορφή διαστημικής ρομπότομάχης.

Robotech_Thumb

 

Το comic ξεκινάει όπως ακριβώς και το anime το έτος 1999 όπου ένα διαστημόπλοιο συγκρούεται στο Macross island και έτσι σηματοδοτείται η πρώτη επαφή των γήινων με εξωγήινη μορφή ζωής. Μάρτυρας της σύγκρουσης γίνετε ο πιλότος Roy Fokker, του οποίου η ζωή θα αλλάξει ριζικά μετά από αυτό το ατύχημα. Εκτός από την ζωή του Roy Fokker, αλλάζει και η ζωή στην Γη, όπου για πρώτη φορά όλες οι κυβερνήσεις ενώνονται, για να δουν τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί μια επικείμενη επίθεση από τους εξωγήινους, οι οποίοι όπως φαίνεται είναι γιγαντιαίων διαστάσεων.

Robotech-1-page-1

Αμέσως μεταφερόμαστε στο έτος 2009, όπου το διαστημόπλοιο έχει αναστηλωθεί πλήρως και έχει πλέον ονομαστεί SDF-1 Macross (Super Dimensional Fortress Macross ) και τα Ηνωμένα έθνη, που είναι πλέον ενωμένα, έχουν δημιουργήσει την RDF (Robotech Defense Forces)  και την U.N. Spacy που αφορά την διαστημική δύναμη των ηνωμένων εθνών και γύρω από το SDF-1, αναπτύχθηκε μια πόλη με την ονομασία Macross City. Εκείνη την στιγμή γνωρίζουμε τον 2ο σημαντικό χαρακτήρα της σειράς με το όνομα Rick Hunter προστατευόμενο του Roy Fokker. Όμως ταυτόχρονα με τον Rick ήρθαν και οι εξωγήινοι που άνηκε το SDF-1 και ξεκίνησαν επίθεση που οδήγησε σε ένα διαστημικό άλμα του SDF-1 για να απομακρύνει τους εξωγήινους από την Γη .

Διαβάζοντας το Comic, ξυπνάν πολλές και ευχάριστες μνήμες και σε αυτό βοήθησε όχι μόνο το σενάριο, αλλά και το σχέδιο που ξεφεύγει τελείως από το κλασσικό anime, cartoonish στυλ και προχωράει σε πιο σκοτεινό και σοβαρό στυλ. Αυτό φυσικά, σε συνδυασμό με τις μικροαλλαγές που έχει κάνει ο Wood,  περνάει το comic σε άλλο επίπεδο και μάλιστα το κάνει πιο ενδιαφέρον.

Robotech-1-page-7

Δεν θα προχωρήσουμε σε περισσότερες πληροφορίες, χωρίς να κάνουμε spoiler και δεν θα θέλαμε να σας αποτρέψουμε  από το να το διαβάσετε. Εάν μπορείτε, αναζητήστε στο πρώτο τεύχος το εξώφυλλο που έχει φιλοτεχνήσει ο Μιχάλης Διαλυνάς  (γνωστός για την δουλειά του στο The Woods και Teenage Mutant Ninja Turtles). Να τονίσουμε ότι το Robotech έχει γνωρίσει τρομερή επιτυχία και ετοιμάζεται real action movie (με αληθινούς ηθοποιούς), από την Sony. Μέχρι την επόμενη φορά happy reading!!!!

Robotech-Issue-1-Cover-D-Mike-Dialynas-600x910

 

 

Διαβάστε ακόμα:

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s