Φαλακρός Γκουρού: «Μέρα με την μέρα πιο μεγάλο το Pro Wrestling στην Ελλάδα» (Συνέντευξη)

Άλλοι πιο λίγο, άλλοι πιο πολύ, όλοι έχουμε έρθει σε επαφή με το Pro Wrestling τα προηγούμενα χρόνια. Οι πιο παλιοί θα θυμούνται τις μονομαχίες των ηρώων (στα δικά μας μάτια) Ultimate Warrior και Hulk Hogan, αλλά και τα εντυπωσιακά storyline που ακολούθησαν χρόνια αργότερα, στα Monday Night Wars, και στην κορυφαία εποχή κατά πολλούς, την attitude era.

Φυσικά υπάρχουν και οι πιο νεαροί λάτρεις της επαγγελματικής πάλης που μεγάλωσαν με τους πιο σύγχρονους παλαιστές. Το συμπέρασμα είναι ένα, ότι το pro wrestling έχει μεγάλο και φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο.

Και δεν θα μπορούσε από αυτό το φανατικό κοινό να λείψει και η Ελλάδα, που έχει την δική της ιστορία στον χώρο του κατς. Τα τελευταία χρόνια είδαμε ένα ανεξάρτητο οργανισμό pro wrestling να κάνει την εμφάνιση του. Ο λόγος για το ΖΜΑΚ, το οποίο προσπαθεί να φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στην κουλτούρα του Pro Wrestling.

Το Geek Cultura επικοινώνησε με ένα performer από το ΖΜΑΚ, τον Φαλακρό Γκουρού, ο οποίος μας παραχώρησε συνέντευξη για το τι είναι ακριβώς γίνεται στον χώρο του pro wrestling στην Ελλάδα.

falakros guru 1

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Pro-Wrestling;

«Παρακολουθώ από πολύ μικρός WWE. Τον Σεπτέμβριο του 2016 εντάχθηκα στο ZMAK».

Ποια είναι η συμμετοχή των φιλάθλων στο ZMAK; Έρχεται κόσμος και βλέπει τους αγώνες;

«Έχουμε σταθερά 160 θεατές σε κάθε μηνιαίο show με εξαίρεση τα super-shows που γίνονται ανά τρεις μήνες όπου οι θεατές ξεπερνάνε τους 350. Ο κόσμος είναι ζεστός με τους performers και αυτό δημιουργεί μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα την ώρα του αγώνα».

Τι πιστεύεις πως χρειάζεται για να μεγαλώσει το Pro-Wrestling στην Ελλάδα;

«Μέρα με την μέρα το pro-wrestling στην Ελλάδα μεγαλώνει και περισσότερο, από πλευράς κόσμου γιατί σε κάθε show βλέπουμε νέα πρόσωπα στο κοινό, από πλευράς του promotion που το επίπεδο των performers αναπτύσσεται συνεχώς, ακόμη και από την αναγνώριση που δέχεται κάθε ένας από εμάς».

falakros guru 3

Ποιοι είναι οι δικοί σου προσωπικοί στόχοι, όσο αφορά την ενασχόληση σου με το Pro-Wrestling;

«Για τον καιρό που ασχολούμαι (σ.σ. 17 μήνες) πιστεύω πως βρίσκομαι σε ένα ικανοποιητικό στάδιο όσον αφορά τα όσα κατάφερα και βάσει αυτού είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή θα κατακτήσω κάποιον τίτλο του ZMAK».

Υπάρχουν ταλέντα στην Ελλάδα στον χώρο;

«Φυσικά, μεγάλο ποσοστό των performer και ειδικά οι νεαροί σε ηλικία βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, πάντα υπάρχουν πλαίσια βελτίωσης σε όλους τους τομείς αλλά όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό προϊόν  που έχει να δώσει το ZMAK».

Πιστεύεις πως θα μπορέσουν οι Έλληνες Pro-Wrestlers στα επόμενα χρόνια να κάνουν το βήμα παρακάτω και να προσπαθήσουν για καριέρα στο WWE;

«Δύσκολη ερώτηση, δεν είμαι σίγουρος να πω συγκεκριμένα αν κάποιος μπορεί να φτάσει στο WWE αν και θα το ήθελα πάρα πολύ, αλλά σίγουρα κάποιοι έχουν τις δυνατότητες ώστε σε μερικά χρόνια να καταφέρουν να αγωνιστούν σε κάποιο ανεξάρτητο promotion της Ευρώπης ή ακόμα και της Αμερικής».

Αν θέλει κάποιος να γίνει Pro-Wrestler στην Ελλάδα, τι πρέπει να κάνει;

«Σε πρώτη φάση πρέπει να γνωρίζει περί τινός πρόκειται αυτό που θέλει να ασχοληθεί. Εφόσον ξέρει το σπορ, πρέπει να προπονηθεί σε μεγάλο βαθμό στις τεχνικές του pro-wrestling καθώς και στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης, ευλυγισίας και μυϊκής δύναμης. Από εκεί και πέρα χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα».

falakros guru 6

Γνωρίστε τον Φαλακρό Γκουρού

Αγαπημένοι Pro Wrestlers:  Jinder Mahal, Braun Strowman

Αγαπημένες ταινίες:  American History X, Full Metal Jacket

Αγαπημένες σειρές:  LOST, Breaking Bad

Αγαπημένα video game:  Silent Hill 2, Final Fantasy VIII

Αγαπημένο φαγητό:  Everything

Αγαπημένος ήρωας κόμικς:  The Punisher

Αγαπημένο μότο ζωής: “Nobody’s perfect. We’re all just one step up from the beasts and one step down from the angels”

Αγαπημένο χρώμα: Μαύρο

Συνδέσμοι που ενδιαφέρουν:

  1. Επίσημη σελίδα του Φαλακρού Γκουρού στο Facebook
  2. Ιστοσελίδα ΖΜΑΚ
  3. Σελίδα ΖΜΑΚ στο Facebook

Διαβάστε ακόμα:

gif03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s