Αρινέλα Κοτσίκο: Μία ταλαντούχα comic book artist (Συνέντευξη)

Σήμερα στο Geek Cultura θα έχουμε αφιέρωμα στην Αρινέλα Κοτσίκο, η οποία ασχολείται επαγγελματικά με τα κόμικς από το 2015. Μιλήσαμε με την Αρινέλα, η οποία σπούδασε Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και σκίτσου στην Σχολή Ορνεράκη.

Πως συνδυάζονται οι σπουδές σου στην Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης, με τον σχεδιασμό κόμικς;

«Πάντα μου άρεσε η ιστορία, όμως από μικρή ήξερα πως θέλω να ασχοληθώ με το σχέδιο. “Τυχαία” πέρασα στο ΙΦΕ, αλλά η σχολή αυτή σου δίνει ένα επίπεδο γνώσεων που ακόμα και αν δεν σκοπεύεις να ασχοληθείς με αυτό αργότερα, είναι ωφέλιμο να έχεις στη ζωή σου. Μαθαίνεις μια πιο ολοκληρωμένη γνώση και αντίληψη για τον κόσμο. Αγαπώ πολύ την ιστορία της Επιστήμης και θα ήθελα κάποια στιγμή να φτιάξω ένα κομικ με σχετικά με αυτό».

Μίλησε μας λίγο για το έργο σου, το Fallen Light.

«To Fallen Light είναι μια περιπέτεια σε έναν άλλο Γαλαξία στον πλανήτη Μάριερ. Η πόλη Αστερέλιον αντιμετωπίζει έναν θανάσιμο εχθρό και οι φύλακες του πλανήτη (οι Ecamors) πρέπει να την προστατευόσουν. Τα δυο πρώτα τεύχη μπορώ να πω είναι σαν μια εισαγωγή για αυτό που πρόκειται να επακολουθήσει. Σύντομα θα έχω έτοιμο και το 3ο τεύχος».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον στον χώρο των κόμικς;

«Θέλω να εξελιχθώ εγώ σαν σχεδιαστήρια, ακόμα έχω πάρα πολλά πράγματα να μάθω. Θέλω να βελτιώσω όσο περισσότερο μπορώ το σχέδιο και τις ιστορίες μου. Αγαπώ αυτό που κάνω και θέλω να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ, τα υπόλοιπα έρχονται μονά τους».

Ποιος θα ήταν ο αγαπημένος σου ήρωας/ηρωίδα, που θα ήθελες να σχεδιάσεις κόμικς για αυτόν/αυτήν;

«Ένας από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες που θα ήθελα να σχεδιάσω είναι η Wonder Woman. Μου αρέσει γιατί ήταν ένας δυναμικός γυναικείος χαρακτήρας που είναι πρότυπο για πολλά κορίτσια».

Πόσο εύκολο είναι για μία νεαρή κοπέλα από την Ελλάδα να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον σχεδιασμό κόμικς;

«Θέλει αφοσίωση και πολλές ώρες σχέδιο κάθε μέρα. Αυτό που παρουσιάζω πρώτα είναι η δουλειά μου, αν η δουλειά μου είναι καλή και αρέσει στον κόσμο, δεν έχει σημασία το φύλο ή ηλικία. Επαγγελματικά είναι δύσκολο στην Ελλάδα αλλά γενικότερα τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μεγάλη αποδοχή και εξέλιξη στον χώρο τον κόμικς, με περισσότερες δουλειές και ευκαιρίες».

Γνωρίζοντας την Αρινέλα Κοτσίκο:

Αγαπημένες ταινίες: Είναι πολλές, κάποιες είναι το Star Wars, Lion King, Harry Potter, Hacksaw Ridge, 3 Idiots, Lion.

Αγαπημένες σειρές: Doctor Who, Breaking Bad, Game of Thrones, Sherlock, Stranger Things, Daredevil, The Punisher, Sence8 και πολλές ακόμα.

Αγαπημένο ζώο: Σκύλος

Αγαπημένος ήρωας κόμικς: Luffy (One Piece)

Αγαπημένο μότο ζωής: «Όλα τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα εάν έχουμε το κουράγιο να τα κυνηγήσουμε» – Walt Disney

Αγαπημένο χρώμα: Πράσινο

Διαβάστε ακόμα:

gif03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s