Ας γνωρίσουμε την Έλενα Γώγου και το Bloodfest: Bad Blood

Η Έλενα Γώγου είναι μια ταλαντούχα σχεδιάστρια και βρίσκεται πίσω από το “Bloodfest: Bad Blood”. Βαμπίρ, αίμα, δράση, κυνηγοί βρικολάκων και άλλα τέτοια όμορφα περιμένουν τη σειρά τους να γίνουν χάρτινοι. Τo Geek Cultura μίλησε στην Έλενα για το Bloodfest, το Indiegogo και άλλα πολλά και σας την παρουσιάζει.

Θες να μας αναφέρεις μερικά πράγματα για το “Bloodfest: Bad Blood”; Ιστορία, χαρακτήρες;

“Λοιπόν! Το Bloodfest: Bad Blood είναι η ιστορία ενός ημίαιμου βρικόλακα ονόματι Νέιτ, ο οποίος ξυπνάει μια μέρα σε ένα κελί μαζί με δύο κυνηγούς βρικολάκων. Οι τρεις τους έχουν φυλακιστεί από την Αδελφότητα, μια εγκληματική οργάνωση βαμπίρ, και τώρα πρέπει να ξεφύγουν. Πέρα από τον Νέιτ οι άλλοι χαρακτήρες μας είναι ο Μπερνάρντ και η Ντάνι, οι δύο κυνηγοί βρικολάκων, και η Κασσάνδρα, η μυστηριώδης κακία της ιστορίας, η οποία έχει παρελθόν με τον Νέιτ… Δεν λέω άλλα για να το διαβάσετε!”

Το “Bloodfest: Bad Blood” κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο στην μορφή του webcomic, αλλά τώρα κάνεις προσπάθεια να βγει και σε έντυπη μορφή, σωστά;

“Ναι. Πάντα ήθελα να το βγάλω σε έντυπη μορφή. Αλλά αποφάσισα να το βγάλω αρχικά σαν webcomic, για να αποκτήσει κοινό και στο εξωτερικό.”

Undead ( Η πρώτη σου δουλειά), vampires τώρα, πρέπει να αγαπάς λίγο τον τρόμο, έτσι; Αγαπημένες ταινίες του είδους;

“Λατρεύω τον τρόμο! Από τις αγαπημένες μου ταινίες είναι τα Blade, που αποτελούν και πηγή έμπνευσης για το Bloodfest. Επίσης Alien, American Mary, The Descent, Get Out και πολλές πολλές άλλες.”

Το “Bloodfest” θα έχει και συνέχεια ή η επόμενη δουλειά θα αφορά σε κάτι διαφορετικό;

“Τώρα γράφω τη συνέχεια βασικά! Αν όλα πάνε καλά και δεν μου προκύψει κάποια άλλη δουλειά, θα συνεχιστεί πολύ σύντομα.”

Ελλάδα, γυναίκα, χώρος των comics. Λέξεις ασύνδετες μεταξύ τους ή τα πράγματα βελτιώνονται;

“Σίγουρα βελτιώνονται. Ειδικά μεταξύ των ελλήνων σχεδιαστών υπάρχει μεγάλη υποστήριξη. Μόνο το ελληνικό κοινό αργεί λίγο να συνηθίσει την παρουσία μας και το βλέπεις καμιά φορά στα φεστιβάλ. Αλλά δεν μασάμε!”

Αγαπημένος χαρακτήρας που θα ήθελες να σχεδιάσεις στο μέλλον ή να είχες σχεδιάσει;

“Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Korra από το The Legend of Korra, που είναι και μια από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες. Αλλά γενικά θα προτιμούσα να σχεδιάζω νέες ιστορίες.”

Πως και πήρες την απόφαση να χρησιμοποιήσεις το indiegogo; Είσαι ευχαριστημένη από τη συμμετοχή του κόσμου;

“Η αλήθεια είναι ότι δεν το έψαξα πάρα πολύ. Το διάλεξα, γιατί το έχουν χρησιμοποιήσει και άλλοι έλληνες σχεδιαστές. Η συμμετοχή, κυρίως του ελληνικού κοινού, είναι μεγαλύτερη απ’ ότι περίμενα. Όταν αποφάσισα να το κάνω, πραγματικά δεν ήξερα αν θα το υποστήριζε κανείς! Ο στόχος είναι μακριά ακόμα, αλλά χαίρομαι που καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εδώ.”

Πώς μπορεί να βοηθήσει κάποιος την καμπάνια σου μέσω του indiegogo;

“Αγοράζοντας ένα perk! Το πιο απλό είναι το βιβλίο με σελιδοδείκτες που κάνει 13$, γύρω στα 10€. Επίσης υπάρχει και το eBook που κάνει 6$. Μετά υπάρχουν συνδυαστικά perks με το βιβλίο και αφίσες ή commission που κοστίζουν περισσότερο. Και φυσικά τα share στα social media βοηθάνε επίσης πολύ. Α, και όποιος θέλει να το παραλάβει στο Comicdom Con, τα μεταφορικά θα του επιστραφούν. Υπάρχουν οδηγίες στη σελίδα της καμπάνιας.”

Περισσότερα για το “Bloodfest: Bad Blood” βρίσκετε εδώ, όπου και μπορείτε να δείτε τις σχετικές επιλογές.

Καλή επιτυχία στην Έλενα και ελπίζουμε σύντομα να δούμε το βιβλίο και στην «υλική» μορφή του.

gif03

Διαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s