Το Μυστικό πίσω απο το φως του Lightsaber

Μετά απο μια σειρά καταπληκτικών ταινιών Star Wars, ήρθε η στιγμή να αποκαλύψουμε και το μυστικό πίσω απο τη λάμψη του Lightsaber. Ίσως για κάποιους που δεν είναι και αρκετά ενημερωμένοι σχετικά με τις ταινίες, το Lightsaber να είναι απλά ένα φως με χρώματα. Η πραγματικότητα όμως διαφέρει κατά πολύ και είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε τι κρύβετε απο πίσω:

Φαίνεται δεδομένο ότι η απόκτηση ενός Lightsaber, είναι μια ιεροτελεστία για όσους ακολουθούν το μονοπάτι των Jedi. Είδαμε νεαρούς που πήγαν στο Ilum για να βρουν τους κρυστάλλους kyber, έτσι ώστε να μπορούν να μάθουν πώς να κατασκευάζουν το δικό τους φως. Δεν ήταν όμως τόσο απλό. Οι νεαροί άντρες έπρεπε να αντιμετωπίσουν δοκιμασίες  για να αποκτήσουν τους κρυστάλλους τους και να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για lightsaber gif

Τα σπήλαια Ilum ήταν γεμάτα από κρυστάλλους κυβέζης που έβγαιναν από τον τοίχο. Οι Younglings δεν μπόρεσαν να τρέξουν και να αρπάξουν το πρώτο που είδαν. Έπρεπε να ακούσουν τον κρύσταλλο να τους καλεί. Κάθε ένας από τους χιλιάδες κρυστάλλους kyber ήταν διαφορετικός και “ζωντανός”.

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε δημιουργήθηκε το πρώτο φως, αλλά έχουμε μια ιδέα για το πόσο καιρό επεκτείνεται η ιστορία τους. Ο σχεδιασμός της  φλόγας του Kylo Ren στο The Force Awakens έγινε πολύ καιρό πριν, όταν ο Kanan, η Ezra και η Ahsoka επισκέφτηκαν τον Malachor στο φεστιβάλ του Πολέμου και η Ezra βρήκε πράσινες λεπίδες σε ένα αρχαίο πεδίο πολέμου.

Σχετική εικόνα

 

Αν έχετε κοιτάξει τις εικόνες των φωτοβολίδων ή των δικών τους αντιγράφων, γνωρίζετε ότι είναι συνήθως κατασκευασμένα από μέταλλο. Ο καθηγητής Huyang, μας έμαθε για τα κατάλληλα υλικά για τα μαχαίρια όταν δίδαξε τους νεαρούς. Ο Gungi, ένας Wookiee, έκανε το Lightsaber του από το ξύλο ενός δέντρου Brylark. 

Όπως αναφέρθηκε, ένα κρύσταλλο kyber είναι άχρωμο όταν ληφθεί για πρώτη φορά. Παίρνει χρώμα με βάση τον χρήστη. Οι κρύσταλλοι επιθυμούν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον ευθυγραμμισμένο με την πλευρά του φωτός της Δύναμης, οπότε όταν οι σκοτεινές οπαδοί θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον κρύσταλλο, πρέπει να αναγκαστούν να υποταχθούν. Οι ενέργειά τους τότε κάνει τον κρύσταλλο να “αιμορραγεί”. Γι ‘αυτό οι φωτισμοί τους είναι κόκκινοι. Η Ahsoka μας έδειξε ότι οι κρύσταλλοι μπορούν να θεραπευθούν. Στο μυθιστόρημα, η Ahsoka Tano καθαρίζει δύο κρυστάλλους που έχουν ληφθεί από τη φλέβα του Inquisitor και τους άλλαζει από κόκκινο σε λευκό.

Αποτέλεσμα εικόνας για lightsaber gif

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s