Τα Ιαπωνικά γλυκάκια που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις

Η ιαπωνική κουζίνα είναι αρκετά ιδιαίτερη και δεν αρέσει σε πολλούς. Οι περισσότεροι απο εμάς το μόνο που γνωρίζουν απο την σχετική κουζίνα είναι τα γνωστά σε όλους σούσι. Η πραγματικότητα είναι πως εάν το ψάξουμε περισσότερο θα δούμε πως πέρα απο το φαγητό, οι ιάπωνες τα καταφέρνουν αρκετά καλά και στα γλυκά, λόγω των ιδιαίτερων υλικών και χρωμάτων που χρησιμοποιούν. Εμφανισιακά, τα γλύκα τους είναι τόσο εντυπωσιακά που τις περισσότερες φορές, λυπάσαι να τα δοκιμάσεις. 

Εμείς έχουμε να σας ενημερώσουμε πως εάν δείτε κάπου ιαπωνικά γλυκά, μην το σκεφτείτε καθόλου και “ορμήξτε” τους……και για όσους είστε λιγάκι ιδιότροποι στην γεύση, μην ανυσηχείτε, θα βρείτε κάτι που σίγουρα θα σας ικανοποιήσει τον ουρανίσκο. 

Η ομάδα του Geek Cultura, έψαξε και βρήκε για εσάς τα καλύτερα ιαπωνικά γλυκά που μπορείτε να βρείτε και σε τοπικά καταστήματα που έχουν σχέση με την ιαπωνική κουζίνα. Επίσης, εάν σας αρέσουν τόσο πολύ μπορείτε να τα φτιάξετε και οι ίδιοι, μέσα απο τις συνταγές που βρήκαμε εμείς, για εσάς. 

Απολαύστε τις . . . . 

Mochi Ice Cream

Το εξωτερικό μέρος του γλυκού αυτού αποτελείται γλυκό ρύζι που και στη μέση υπάρχει γέμιση απο παγωτό. Συνήθως στην Ιαπωνία, το σερβίρουν στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. 

Image result for Mochi Ice Cream
http://wokshop.gr/syntagi/36/mochi-ice-cream/

Yokan
Αποτελείται απο ζελατίνη, πάστα φασολιών και ζάχαρη. Ένα πολύ ελαφρύ και μαλακό γλυκάκι για τα κρύα βράδια του χειμώνα, μαζί με μια κούπα καφέ.

Image result for Yokan
https://www.thespruce.com/mizu-yokan-2031140

Imagawayaki
Το ζυμαράκι αυτό γεμίζεται με πάστα φασολιών, κρέμα βανίλιας, μαρμελάδα, κρέας ή λαχανικά. Είναι μια εύκολη συνταγή και ένα τέλειο γλυκάκι για πάρτυ.

Image result for Imagawayaki
https://www.justonecookbook.com/imagawayaki-obanyaki/

Anmitsu
Αποτελείται από ζαχαρωμένη πάστα κόκκινου φασολιού, αγάρ-αγάρ, φρούτα και απο ένα  γλυκό σιρόπι που ονομάζεται kuromitsu. Τα φρούτα επιλέγονται ανάλογα με τις προσωπικές σας γεύσεις.

Image result for Anmitsu
https://www.thespruce.com/anmitsu-2031110

Sakura Mochi
Πρόκειται για mochi, γεμιστό με πάστα κόκκινου φασολιού και τυλιγμένο σε ένα φύλλο ανθού κερασιάς. Μην σας φοβίζει η πάστα του φασολιού, όταν την δοκιμάσετε, θα σας μείνει αξέχαστη.

Image result for Sakura Mochi
https://www.justonecookbook.com/sakura-mochi/

Manju
Η παραδοσιακή αυτή συνταγή αποτελείται απο αλεύρι και σκόνη ρυζιού. Θεωρείται απο τα πιο εύκολα γλυκά και τα πιο αγαπημένα στην Ιαπωνία.

Image result for manju food
http://www.geniuskitchen.com/recipe/anko-manju-145594

Namagashi
Το συγκεκριμένο γλυκάκι είναι φτιαγμένο από αμυγδαλόπαστα, πάστα κόκκινου φασολιού και ζελέ. Σερβίρεται σε διάφορα μεγέθη, χρώματα, γεύσεις και σχήματα. 

Image result for Namagashi
https://cookpad.com/us/search/namagashi

 

Τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε:

Για Κύπρο: Japanese Flavors (https://www.japaneseflavours.com/)

Για Ελλάδα: Soya Athens (https://www.soyaathens.gr/)

gif03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s