Κωμικές σειρές για γέλια

Στο σημερινό άρθρο θα παρουσιάσουμε μερικές κωμικές σειρές, οι οποίες είναι σχετικά άγνωστες, σχετικά παλιές κ.α., αλλά είναι αγαπημένες σειρές του γράφοντα. Προφανώς δεν θα συμπεριληφθούν σειρές όπως το “Big Bang Theory”, “Two And A Half Men” κλπ, καθώς έγινε προσπάθεια να συμπεριληφθεί κάποια πιο άγνωστη ή υποτιμημένη σειρά ή ακόμα και παλιά, που μπορεί κάποιοι να μην την έχουν δει. Πολλά από αυτά που παρουσιάζονται μπορεί να σας είναι γνωστά, αλλά ας σκεφτούμε και τους συνανθρώπους μας που βλέπουν ακόμα “Friends” και “How I met your mother”, τα οποία καλά και χρυσά είναι, αλλά έχουμε 2018 διάολε.

 

Brooklyn 99

Για κάποιο λόγο δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τη σειρά και μάλιστα τη νόμιζα για κανονική αστυνομική, μέχρι που είδα τον πρωταγωνιστή. Όταν μιλάμε για τον Andy Samberg των Lonely Island, δεν νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις. Η σειρά έχει στο επίκεντρο το αστυνομικό τμήμα 99 του Brooklyn, από το οποίο δεν λείπουν οι παλαβές υποθέσεις και οι ακόμα πιο παλαβοί αστυνομικοί. Τρομερό χιούμορ, τρομεροί χαρακτήρες, 3 σαιζόν με 20λεπτα επεισόδια και την επανεκκίνηση της σειράς πλέον από το NBC. Ό, τι πιο αστείο έχω δει τα τελευταία χρόνια (Peralta: «ο τίτλος του sex tape σου;»).

 

Angie Tribeca

Πάρε το χιούμορ και την παρωδία από τις «Τρελές Σφαίρες», “Airplane” και ό,τι έχει κάνει ο Leslie Nielsen, συμπλήρωσε λίγο ακόμα χιούμορ από τον Steve Carell που είναι ο δημιουργός και έχεις μια ιδέα για το τι εστί “Angie Tribeca”. Μια παρωδία των πάντων που δεν αφήνει τίποτα όρθιο, guest star εμφανίσεις από τον Bill Murray, την Lisa Kudrow, τον Gene Simmons των KISS, τον Danny Trejo και και και. Αν σου αρέσει το χιούμορ των παραπάνω κωμωδιών, με άπειρα λογοπαίγνια και αστεία που λες «δεν μπορεί να το πε», μόλις βρήκες την επόμενη σειρά σου.

 

The Office

Ο πατέρας όλων. Όποιος δεν το έχει δει, διαβάζει γρήγορα το υπόλοιπο του αφιερώματος και πηγαίνει πάραυτα για την παρακολούθηση της σειράς. Ένας επικός Steve Carell, ως ο Michael Scott, ο διευθυντής του τοπικού παραρτήματος στο Scranton της εταιρείας χαρτιού “Dunder Mifflin”, μπλέκεται σε συνεχείς αμήχανες καταστάσεις, που σε συνδυασμό με τον αυτοσχεδιασμό όλων των πρωταγωνιστών, προκαλούν γέλιο. Η σειρά είναι γυρισμένη ως mockumentary με τους «εργαζόμενους» να γνωρίζουν ότι κινηματογραφούνται και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις γυρίζουν προς την κάμερα και κοιτάνε με απλανές ύφος ήρωα του Αρκά, όταν ο Michael κάνει κάτι. 9 πολύ καλές σαιζόν, με πρώτες εμφανίσεις από ηθοποιούς που θα αναγνωρίσεις εύκολα σήμερα.

 

Parks And Recreation

Το Parks and Recreation ξεκίνησε ως σκέψη για spin-off του The Office, αλλά ευτυχώς επικράτησε η άποψη της ξεχωριστής σειράς. Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο και συνταγή με το The Office (μονοκάμερο mockumentary), αλλά σε διαφορετικό χώρο. Ο Chris Pratt πριν γίνει γνωστός (και φέτες), η Rashida Jones πρωταγωνίστρια του Angie Tribeca,ο Rob Lowe, ο (θεός) Nick Offerman, ο Aziz Ansari και άλλοι πολλοί κάνουν τις πρώτες εμφανίσεις τους ή και αρκετά πιο επόμενες από την πρώτη (πχ Lucy Lawless). Πολύ αστεία σειρά, οι ατάκες και οι γκριμάτσες του Offerman έχουν γίνει memes, η Amy Poehler ως Leslie Knope είναι ιδανική και ο Adam Scott το ίδιο ως Ben. Τελειώνετε άμεσα “The Office” και προχωράτε με Parks.

 

The Good Place

Ο Michael Schurr που ήταν πίσω από τα “The Office” και “Parks and Recreation” είναι υπεύθυνος και για το “The Good Place”. Μια γυναίκα ξυπνάει και διαπιστώνει ότι είναι στον Παράδεισο, αλλά από λάθος, αφού σε καμία περίπτωση δεν θα πήγαινε εκεί με τη ζωή που έκανε. Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα είναι να προσπαθήσει να κρύψει αυτόν τον χαρακτήρα της και να γίνει ένας καλύτερος άνθρωπος, μπας και δεν περάσει την υπόλοιπη αιωνιότητα στην Κόλαση. Για μένα είναι ένα «τσακ» πιο κάτω από τα άλλα δύο, αλλά βλέπεται με μεγάλη ευχαρίστηση. Φυσικά κι εδώ κάνουν το πέρασμα τους γνωστά μας πρόσωπα.

 

Community

Μια σειρά πραγματικό έπος. Ο Donald Glover πριν γίνει διάσημος, ο Chevy Chase (Το τρελό θηριοτροφείο πάει διακοπές κλπ), ο Joel McHale, ο Ken Jeong, ο Danny Pudi και πολλοί άλλοι. Η σειρά είχε να κάνει με ένα κοινοτικό κολλέγιο στην Αμερική και κάθε λογής αστεία περιστατικά που μπορεί να συμβούν. Τρομερή χημεία μεταξύ των ηθοποιών, άπειρες αναφορές σε θέματα της pop κουλτούρας, geeks, ακόμα κι ένα ολόκληρο επεισόδιο αφιερωμένο στο Dungeons ‘n’ Dragons. Έξυπνη, γρήγορη, νεανική, geeky, αστεία. Μια από τις πιο «φρέσκιες» σειρές, ιδανική για τους geeks, αλλά εύκολα κατανοητή στην πλειονότητα των αστείων της και για τους λιγότερο πορωμένους.

 

The League

Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες για αυτή τη σειρά, αλλά θα αρκεστώ σε λίγες προτάσεις. Η σειρά καταπιάνεται με μια παρέα φίλων που παίζει fantasy football, αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο το πρόσχημα (της σειράς) για καφρίλες και αστεία διάρκειας 7 σαιζόν. Η σειρά παρουσιάζει όλες τις διαβολικές μηχανουργίες των παικτών, όχι μόνο για να κερδίσουν τον αντίπαλο, αλλά και για να κάνουν τη ζωή του δύσκολη. Τρομερό χιούμορ και σε αρκετά σημεία «κάφρικο», προφανώς χωρίς αυτό να το λέω αρνητικά.

 

It’s Always Sunny In Philadelphia

Η σειρά καταπιάνεται με τις ιστορίες μιας παρέας που έχουν ένα ιρλανδέζικο bar στη Νότια Φιλαδέλφεια, το “Paddy’s Pub”. Η παρέα δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς της, με κάθε μέλος να κάνει ό, τι χειρότερο μπορεί. Κάθε μέλος της παρέας μπορεί πολύ εύκολα να «πουλήσει» τον άλλον, για χάρη του προσωπικού κέρδους ή μόνο και μόνο για να γελάσει. Με 13 σαιζόν στην πλάτη, μάλλον κάτι πρέπει να κάνει καλά η σειρά. Κλασικό 20λεπτο sitcom με πολλές αστείες στιγμές και έναν Danny DeVito (από τη δεύτερη σαιζόν) να προσφέρει πολλού πόντους στην σειρά (pun intended).

 

Seinfeld

Μια από τις πιο αγαπημένες μου κωμικές σειρές και ευαγγέλιο για πολλές από τις επόμενες που ακολούθησαν τη συνταγή. Νευρωτικοί Νεοϋρκέζοι, αμήχανες καταστάσεις, ο Jerry Seinfeld, ο Larry David και 9 σαιζόν γεμάτες γέλιο και υπερβολές. Πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν σε όλους μας, τραβηγμένα από τα μαλλιά και αποτυπωμένα με γέλιο. Παλιά σειρά, που όμως αξίζει κάθε δευτερόλεπτο που θα της χαρίσεις.

 

Curb Your Enthusiasm

Ο Larry David μετά το Seinfeld, ακόμα πιο νευρωτικός, ακόμα πιο αστείος, ακόμα πιο υπερβολικός και πλέον και μπροστά από την κάμερα. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ, σε παλιότερο κείμενο – εκδήλωση αγάπης για αυτή τη σειρά.

 

The IT Crowd

Περνάμε στις σειρές με θέμα το αγαπημένο τμήμα κάθε εργαζομένου, το ΙΤ. 4 σαιζόν με 6 επεισόδια η κάθε μία και ένα ειδικό επεισόδιο μεγάλης διάρκειας, που βγήκε 3 χρόνια μετά το τέλος της σειράς. Η σειρά επικεντρώνεται σε 3 πρόσωπα-ΙΤάδες, έναν geek, έναν μάλλον λίγο τεμπελάκο και την προϊσταμένη τους, η οποία δεν ξέρει τίποτα από υπολογιστές, σαν κάθε καλός προϊστάμενος στο ελληνικό Δημόσιο. Βρετανικό χιούμορ και προφορές, βλέπεται πολύ ευχάριστα και χωρίς να έχεις ιδέα από υπολογιστές (δεν ξέρω πόσοι προϊστάμενοι Δημοσίου μας διαβάζουν).

 

Silicon Valley

Η δεύτερη σειρά σχετικά με το ΙΤ, αλλά και οτιδήποτε έχει να κάνει με προγραμματισμό. Αμερικάνικη αυτή τη φορά, επίσης βλέπεται χωρίς να είσαι ΙΤ, αλλά αν έχεις μερικές γνώσεις σχετικά με τη βιομηχανία της τεχνολογίας, θα καταλάβεις πολύ περισσότερα αστεία. Μια παρέα καμένων προγραμματιστών (όπως ακριβώς τους έχεις στο μυαλό σου) φτιάχνουν ένα πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να τους κάνει πλούσιους. 5 σαιζόν γεμάτες ιδιοφυείς nerds, startup εταιρείες και μπόλικα αστεία.

 

Rules Of Engagement

Παλιά σειρά, της οποίας πιθανότατα έχεις πετύχει επεισόδια στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV ή κάποιο αντίστοιχο κανάλι. 2 ζευγάρια που είναι γείτονες, με εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες και ένας μόνιμα εργένης δείχνουν πως είναι να συζείς με τον άλλον στην αρχή και αρκετά χρόνια μετά. Αρκετά αστεία σειρά, εμφανίζονται γνωστά πρόσωπα και αποτελεί μια 20λεπτη (αστεία) ματιά στον γάμο και τη συγκατοίκηση.

 

Master Of None

Μια σειρά με τον Aziz Ansari τόσο ως ιθύνοντα νου όσο και πρωταγωνιστή. Δεν είναι κωμωδία, αλλά έχει αρκετές κωμικές στιγμές, γλυκόπικρο χιούμορ και την αποτύπωση της ζωής ενός σύγχρονου 30ρη Νεοϋορκέζου-και μάλιστα παιδιού μεταναστών. Δώστε της λίγο χρόνο, μετά από 1-2 επεισόδια ο Ansari βρίσκει τα πατήματα του και η σειρά τον ρυθμό της. 2 σαιζόν μέχρι τώρα.

 

Santa Clarita Diet

Ένα ζευγάρι μεσιτών με ζωή πιο βαρετή κι από ομιλία πολιτικού, αλλάζει κάπως συνήθειες, όταν η σύζυγος γίνεται ζόμπι που διψάει για αίμα. Αρκετά αστεία σειρά, με μαύρο χιούμορ και την Drew Barrymore στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η σειρά είναι αστεία, αυτοσαρκάζεται, δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά και αυτό λειτουργεί υπέρ της.

 

Malcolm in the Middle

Μια ακόμα παλιά σειρά σχετικά με τον Malcolm, έναν πανέξυπνο πιτσιρικά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την δυσλειτουργική του οικογένεια. Αστεία, γλυκιά, ρομαντική, με καινοτομίες για την εποχή της, όπως το σπάσιμο του 4ου τοίχου, το γρήγορο μοντάζ, την χρήση μουσικών εφέ και πολλών άλλων. Βλέπεται εύκολα και θα αναγνωρίσεις αρκετούς ηθοποιούς.

 

Freaks And Geeks

Στην ίδια σχετικά λογική, με πάρα πολλά από τα τότε πιτσιρίκια (ίσως όλα) να κάνουν καριέρα σήμερα. Θα βλεπόταν μόνο και μόνο για να δεις πως ήταν όλοι αυτοί ως έφηβοι, αλλά είναι και πολύ καλή σειρά.

 

Love

Μια σειρά που εξετάζει τα ραντεβού και από τις δύο (δυσλειτουργικές) πλευρές με τον Paul Rust και την Gillian Jacobs του Community. Τρεις σαιζόν, γλυκόπικρο χιούμορ που οκ, δεν θα σε κάνει να κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια, αλλά βλέπεται χωρίς ενοχές.

 

Rick And Morty

Μια σειρά που ξεκίνησε ως παρωδία του “Back To The Future” και έγινε χιονοστιβάδα που παρέσυρε τα πάντα. Τρομερό χιούμορ, μαυρίλα, ματαιότητα και αλκοολισμός. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ και εδώ. Αν και το ιδανικό θα ήταν να την ξεκινήσετε ΤΩΡΑ.

 

Arrested Development

Μια από τις πιο υποτιμημένες, παράξενες και αστείες σειρές. Δυσλειτουργική αμερικάνικη οικογένεια, με ακόμα πιο δυσλειτουργικά μέλη, χιούμορ και πανέξυπνα αστεία. Αν δεν την έχετε δει, δώστε της μια ευκαιρία και δεν θα απογοητευτείτε.

gif04

Διαβάστε ακόμα:

6 thoughts on “Κωμικές σειρές για γέλια

    1. Τρομερή σειρά! Έξυπνη, μαύρη, κάφρικη 🙂 Να δεις και Bojack Horseman

      Like

      1. Να δούμε πως θα τα χωρεσω όλα με εσάς που έμπλεξα! Άμα σταματήσω να βγαίνω από το σπίτι θα κατηγορισω του Geek Cultura να ξέρεις!

        Liked by 1 person

Leave a comment