Νέα σειρά Dracula ετοιμάζει το BBC

Μετά από έξι κύκλους ως κύριος σεναριογράφος και παραγωγός στο Doctor Who κι άλλους τέσσερεις στο Sherlock, ο Steven Moffat αφήνει πίσω του το TARDIS και το διαμέρισμα της οδού Baker αντίστοιχα και καταπιάνεται με τον Dracula του Bram Stoker και το βικτωριανό Λονδίνο. Με τον Moffat έρχεται και ο Mark Gatiss, ο οποίος πέραν από ηθοποίος υπήρξε σεναριογράφος και παραγωγός για επεισόδια του Sherlock και του Game Of Thrones. Μαζί θα είναι τα δύο μεγάλα κεφάλια στον τομέα δημιουργίας για τη νέα σειρά. Την παραγωγή θα αναλάβουν οι Moffat, Gatiss, BBC One και Netflix μεταξύ άλλων. Τo Netflix θα αναλάβει και τη παγκόσμια διανομή της σειράς εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αναλυτικότερα  έχει ξεκινήσει η διαδικασία για μια σειρά Dracula στην φόρμα του Sherlock. Δηλαδή ένα mini series με κύκλο τριών 90λεπτων επεισοδίων.  Το πιθανότερο είναι να διαδραματίζεται το 1897 στο βικτωριανό Λονδίνο, όπως και η ιστορία του Stoker, αντί της μεταφοράς στον 21ο αιώνα. Φυσικά είναι πολύ νωρίς και δεν έχει επιλεχθεί ακόμα κάποιος ηθοποιός στον πρωταγωνιστικό ρόλο.  Οι Moffat και Gatiss είπαν σχετικά με τον Dracula του Stoker “Πάντα υπήρχαν ιστορίες για ένα μεγάλο κακό. Αυτό που είναι ξεχωριστό με τον Dracula, είναι πως ο Bram Stoker, έδωσε στο “κακό” τον δικό του ήρωα.” 

Αν και ακούγεται ενδιαφέρον το όλο εγχείρημα, δεν θα ήταν κακό να κρατήσουμε για την ώρα μικρό καλάθι. Ιδίως αν σκεφτούμε τους κακούς τελευταίους κύκλους από Doctor Who και Sherlock του Moffat και, ότι το BBC δεν τα πάει τώρα τελευταία και πολύ καλά με την ιστορικότητα – κι ας είναι μυθοπλασία – σε σειρές εποχής με το αισχρό Troy: Fall Of A City να έρχεται πρώτο κατά νου.  Να θυμίσούμε πως μια προσπάθεια τηλεοπτικής μεταφοράς του Dracula με τον Jonathan Rhys Meyers στον ομώνυμο ρόλο είχε κάνει δίχως επιτυχία το NBC το 2013. Η σειρά ακυρώθηκε μετά τον πρώτο της κύκλο.

Για την ώρα ας απολαύσουμε το ανατριχιαστικό soundtrack του Wojciech Kilar από το κλασικό κι αγαπημένο Bram Stoker’s Dracula (1992) του Francis Ford Coppola.

 

Διαβάστε ακόμα:

One thought on “Νέα σειρά Dracula ετοιμάζει το BBC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s