Συνδρομητικά κουτιά-Αξίζουν;

Αυτή είναι μια ερώτηση που δέχομαι τα τελευταία χρόνια, καθώς είμαι συνδρομητής σε κάποια κουτάκια που φυσικά έχουν Geek Merchandise. Η απάντηση που δίνω όμως πάντα σε όλους είναι το εξαρτάται και αυτό γιατί  πραγματικά εξαρτάται καθαρά από τον καθένα μας και το τι ακριβώς θέλει να συλλέξει.

Η ιστορία των συνδρομητικών κουτιών

αρχείο λήψης

Τα συνδρομητικά κουτιά ξεκίνησαν γύρω στο 2010 από μια εταιρεία ονόματι Birchbox που έστελνε κάθε μήνα σε άντρες και γυναίκες προϊόντα προσωπικής περιποίησης (καλλυντικά, αρώματα κλπ), στην προνομιακή τιμή των 10 δολαρίων για τις γυναίκες και των 20 δολαρίων για τους άντρες. Η εγγύηση που σου έδινε η εταιρεία ήταν ότι κάθε μήνα θα λαμβάνεις στην πόρτα σου μέσω courier ένα κουτάκι που θα έχει μέσα προϊόντα (όχι σε διαφημιστική μορφή αλλά κανονικά) πολλαπλάσιας αξίας από αυτή που πλήρωσες. Το κόλπο στην όλη υπόθεση, κανένα απολύτως. Τα προϊόντα που λάμβανες ήταν όντως πραγματικά και 100% νόμιμα – όχι παλιά ή περίσσευμα της εταιρείας – και όντως τα προϊόντα καμιά φορά έφταναν πάνω από δυο φορές την αξία της συνδρομής τους. Αυτή την στιγμή η εν λόγω εταιρεία αριθμεί πάνω από 800.000 ενεργούς συνδρομητές και ανεβαίνει.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε όταν μια καλή ιδέα τα πάει καλά, δεν αργεί να υιοθετηθεί και άλλους και σε άλλους τομείς. Μέσα σε αυτούς ήταν και ο τομέας του Geek όπου όχι μόνο δεν παρήκμασε όπως είχαν ισχυριστεί πολλοί ότι θα γίνει αλλά όσο πάει και περισσότερες εταιρείες ασχολούνται και «ρισκάρουν» να βγάλουν Geek συνδρομητικό κουτί. Το κουτί αυτό κάνει συνήθως από 20,00€ το μήνα έως και 60,00€ το τρίμηνο όμως, ανάλογα με το πια εταιρεία θα προτιμήσετε και έχει Staff που καμιά φορά πλησιάζει το τετραπλάσιο της αξίας της μηνιαίας συνδρομής. Τα προϊόντα είναι όλα original licensed και όχι φτηνές απομιμήσεις και σίγουρα βοηθάνε κάποιον να κάνει μια καλή συλλογή.

Τα καλά των συνδρομητικών κουτιών

Zbox-05418-1024x683

Και τώρα οι λόγοι που αξίζει κάποιος να ασχοληθεί και να γίνει συνδρομητής σε ένα τέτοιο κουτάκι. Αρχικά το σημαντικότερο όλων είναι η τιμή.Ένα καλό συνδρομητικό κουτάκι αρχικά θα έχει σίγουρα το διπλάσιο και ίσως το τριπλάσιο της αξίας της συνδρομής μας που συνήθως κυμαίνεται στα 20,00€. Μετά η συνδρομή που σου προσφέρει το Site είναι μεταβαλλόμενη, δηλαδή όσο πιο μεγάλο πλάνο συνδρομής κάνεις, τόσο σου μειώνει την τιμή της συνδρομής, π.χ. για 12 μήνες η συνδρομή σου είναι στα 16,00€ από 20,00€, χωρίς να αλλάζει το περιεχόμενο του κουτιού καθώς είναι ίδιο για όλους. Το πιο σημαντικό είναι το περιεχόμενο του κουτιού, το οποίο σου προσφέρει αντικείμενα τα οποία είτε δεν βρίσκεις στα καταστήματα (γιατί έχουν εξαντληθεί, δεν κυκλοφόρησαν στην χώρα μας κ.α.), είτε δεν σου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα ήθελες να τα έχεις στην συλλογή σου. Σημαντικό επίσης είναι ότι ξέρεις ακριβώς τι λαμβάνεις στα Geek κουτάκια, καθώς το περιεχόμενο είναι στάνταρ, ένα T-shirt με το θέμα του κουτιού (π.χ. Batman), μια φιγούρα ή ένα pop figure ή ένα άλλο αντικείμενο περίπου ίδιας αξίας με φιγούρα ή pop figure και τέλος διάφορα μικρό αντικείμενα τύπου μπρελόκ, ποτήρια, Comic κ.α. αντικείμενα που συμπληρώνουν το κουτί. Εάν βάλει κάποιος την αξία μόνο του T-shirt Που στην χονδρική ένα T-shirt με στάμπα (πολύ καλής ποιότητος) κάνει περίπου 10,00€ αμέσως έχει πάρει πίσω το 50% της συνδρομής του και εάν έχει και ένα pop όπου σε μια καλή περίοδο εκπτώσεων το παίρνει 9,90€ τότε αμέσως έχει βγάλει το 100% της συνδρομής άρα από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι κέρδος. Τέλος να τονίσω ότι διακόπτεις την συνδρομή σου όποτε εσύ θες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Loot-Crate-Geek-Subscription-Box-1

Τα κακά των συνδρομητικών κουτιών

Όπως όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή έτσι και τα κουτάκια αυτά δεν έχουν μόνο καλά αλλά και κακά.Ναι μεν δεν είναι πολλά αλλά υπάρχουν. Το σημαντικότερο ίσως μειονέκτημα ενός συνδρομητικού κουτιού είναι τα αντικείμενα που λαμβάνεις και αυτό γιατί ακριβώς δεν τα ξέρεις. Λαμβάνεις ένα κουτί  για το οποίο ξέρεις μόνο το θέμα του και πόσα προϊόντα θα έχει μέσα (2,3,4,5 αντικείμενα), άρα υπάρχει κίνδυνος να λάβεις αντικείμενα που δεν τα ήθελες ή δεν σε ενδιέφερε να αποκτήσεις. Το επόμενο κακό είναι τα επαναλαμβανόμενα θέματα.Οι εταιρείες των συνδρομητικών κουτιών, έχουν την τακτική να βγάζουν σε κάθε ειδική περίσταση (π.χ. Halloween ή Star Wars), το ίδιο θέμα αλλά με άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα να μαζεύεις κάθε τέτοια περίοδο ίδια αντικείμενα που μπορεί να αντιπαθείς.

Ετυμηγορία

Τα συνδρομητικά κουτιά είναι σίγουρα μια πολύ καλή περίπτωση ειδικά για άτομα που είτε ξεκινούν τώρα την συλλογή τους με geek staff είτε είναι παλιοί συλλέκτες και σίγουρα θα βρεθούν με μια πολύ καλή συλλογή έχοντας δώσει πολύ λίγα χρήματα. Όμως δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε πριν κάνουμε κάτι τέτοιο την πιθανότητα να μας πέσει στα χέρια ένα αντικείμενο που να το έχουμε ήδη (ένα pop ή μια φιγούρα) με αποτέλεσμα να μας χαλάσει την όρεξη – διάθεση. Για εσάς που θα θέλατε να δοκιμάσετε σας παραθέτω κάτωθι έναν εκπτωτικό κωδικό για το συνδρομητικό κουτί του site www.zavvi.com που κατόπιν αναζήτησης είναι το πιο safe και «τίμιο» συνδρομητικό κουτί που έχει πάντα τρομερή ποικιλία. Τον κωδικό τον βάζετε κάνοντας οποιαδήποτε παραγγελία στο Site στο τέλος λίγο πριν την πληρωμή.

Discount Code: LEONIDAS-RC

600x300-Exploding-Box-v2-062234-115202

Till next time…….

Διαβάστε ακόμα:

 

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s