Δελτίο τύπου για το Comicdom CON Athens 2019

Aκολουθεί τo επίσημο δελτίο τύπου για την αποχή μας από το panel του Comicdom CON Athens 2019  με τίτλο «The New Culture War» έπειτα από την πρόσκληση του κ. Δημήτρη Σακαρίδη.

Η συντακτική ομάδα και λοιποί συντελεστές του Geek Cultura αποφασίσαμε ομοφώνως να μην συμμετάσχουμε στο άνω αναφερόμενο panel, το οποίο θα επικεντρώνεται στο άρθρο με τίτλο «“Πολιτικά ορθό”, ποιοτικά για κλάματα…», που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας στις 25/11/2018 από τον συντάκτη μας με το ψευδώνυμο Centinel και δέχτηκε την κριτική από συντάκτη/ες της ιστοσελίδας Smassing Culture μέσω του άρθρου με τίτλο «Mας χαλάνε οι μαύροι και οι γυναίκες τις ταινίες; Mια αναγκαία απάντηση», που δημοσιεύτηκε αντιστοίχως στην ιστοσελίδα του Smassing Culture στις 09/12/2018.

Η αποχή μας από το panel και τη συζήτηση αυτού δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, ότι  αποδεχόμαστε τις βωμολοχίες, τα ψεύδη και τους διάφορους – πολιτικά φορτισμένους και μη – χαρακτηρισμούς, τους οποίους προσπάθησαν να μας προσάψουν με τόσο κόπο οι συντάκτες του Smassing Culture. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του καθενός να ασκήσει την οποιαδήποτε κριτική επί του περιεχομένου της ιστοσελίδας μας και την καλωσορίζουμε, αρκεί αυτή να γίνεται με τον στοιχειώδη σεβασμό και εγκυρότητα. Στην περίπτωση, που εξετάζουμε, αυτό δε συνέβη ποτέ κατά τη γνώμη μας. Το άρθρο του Smassing Culture δεν αποτελεί μια απλή κριτική, αλλά μια επίθεση γεμάτη διαστρεβλώσεις των όσων εγράφησαν στο άρθρο του Centinel, λασπολογίες και χυδαίες ύβρεις για την ιστοσελίδα μας κι εμάς τους ίδιους. Συνεπώς αρνούμαστε την πρόσκληση του κ. Δημήτρη Σακαρίδη στο εν λόγω panel, καθώς θεωρούμε , ότι δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να εμπλακούμε σε μια αντιπαράθεση τέτοιου τύπου και στο να δώσουμε συνέχεια στο όλο ζήτημα.

Τέλος ξεκαθαρίζουμε, ότι το αντικείμενο, με το οποίο ασχολούμαστε στο Geek Cultura, ήταν, είναι και θα είναι ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, τα κόμικς, τα βιβλία τα gadgets κτλ  και φυσικά το geek/nerd στοιχείο ευρύτερα, τίποτα παραπάνω αλλά και τίποτα λιγότερο. Όποιος παρακολουθεί τη δουλειά μας, θα καταλάβει αμέσως, πότε ακούγονται ψεύδη και πότε όχι για το Geek Cultura και γιατί δεν υπάρχει λόγος να βρισκόμαστε στο εν λόγω panel.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Η συντακτική ομάδα του Geek Cultura

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s