Έρχεται σειρά Sandman στο Netflix

Όπως μας μεταφέρει το The Hollywood Reporter, μόλις λίγες μέρες μετά την αποχώρηση της Marvel με τον τελευταίο κύκλο Jessica Jones το Netflix ανακοίνωσε επισήμως την εξαγορά των δικαιωμάτων του Sandman της εμβληματικής σειράς κόμικς του Neil Gaiman, με τις πηγές να μιλούν για πολύ μεγάλη οικονομική συμφωνία μεταξύ της πλατφόρμας και της Warner Bros. Η σειρά Sandman θα αποτελέσει την πιο ακριβή τηλεοπτική παραγωγή μέχρι στιγμής για την DC Entertainment. Θυμίζουμε, ότι το Sandman εκδίδεται από την θυγατρική της DC, Vertigo.

Το Netflix ήδη παρήγγειλε έναν πρώτο κύκλο 11 επεισοδίων. Την γενική επιμέλεια της σειράς και το σενάριο θα αναλάβει ο Allan Heinberg (Wonder Woman, The Catch, Greys Anatomy) ενώ την παραγωγή  – και μέρος του σεναρίου – θα αναλάβουν ο Gaiman μαζί με τον David S. Goyer (Batman v Superman, Dark Knight Trilogy). Δεν είναι η πρώτη φορά, που γίνεται προσπάθεια μεταφοράς του Sandman στην οθόνη. Έχουν γίνει αρκετές μες στις δεκαετίες κυρίως για τον κινηματογράφο με την πιο πρόσφατη αυτή του 2016 από τη New Line Cinema.

Η ιστορία του Sandman μιλά για τον Morpheus τον άρχοντα των ονείρων, που ελευθερώνεται έπειτα από 70 χρόνια αιχμαλωσίας και την οικογένεια του, τους Endless, οι οποίοι αποτελούνται από τους Destiny, Death, Despair, Destruction, Desire, Dream, και Delirium. Οντότητες, που ενσαρκώνουν λίγο πολύ κοσμικές αρχές. Από τον κόσμο του Sandman έχουμε και τον χαρακτήρα του Lucifer Morningstar της ομώνυμης σειράς (πλέον) του Netflix. Ο Gaiman τα τελευταία χρόνια έχει την τιμητική του, με το Sandman να αποτελεί την τρίτη μεταφορά έργου του στην οθόνη έπειτα από το American Gods και τον Ιούνιο, που πέρασε, το Good Omens.

Με αυτή την είδηση σε συνδυασμό με το κενό, που αφήνουν οι σειρές της Marvel, εγείρονται κάποια εύλογα ερωτήματα. Το πρώτο από αυτά είναι το εξής: Με την WB να μην δείχνει και την ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στην πλατφόρμα της DC Universe, αν κρίνουμε από την ακύρωση του Swamp Thing, είναι πιθανό να δούμε κι άλλες μεταφορές χαρακτήρων της DC στο Netflix δημιουργώντας ένα ακόμα μικρό σύμπαν κι εκεί; Ο χρόνος θα δείξει.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s