Οι αιμοχαρείς Βίκινγκς διψούν για πλούτο και δόξα

Το Vikings είναι μία σειρά η οποία άρχισε να κατακτά μικρούς και μεγάλους φίλους της μικρής οθόνης. Έχει εκατομμύρια πιστούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο που περιμένουν με ανυπομονησία να βγουν τα καινούργια επεισόδια της σειράς.

Η ομάδα του Geek Cyprus έχει παρακολουθήσει όλα τα επεισόδια της σειράς και ο υποφαινόμενος είναι ανάμεσα στους πιστούς οπαδούς της. Θα σας παρουσιάσουμε τους κύριους πρωταγωνιστές αλλά και μία σύντομη περίληψη για την μέχρι τώρα πορεία της σειράς.

160484415_f63b0f

Η σειρά είναι μία παραγωγή του History Chanel και δεν πρόκειται για ντοκιμαντέρ αλλά για μία κανονική ιστορία. Εμπνευσμένο από τον διάσημο μύθο του βασιλιά των Viking, Ragnar Lodbrok (Travis Fimmel), ο οποίος ξεκίνησε από αγρότης και στο τέλος κατέληξε να λεηλατεί εκτάσεις γης της Αγγλίας και Γαλλίας. Στο πλευρό του θα είναι και άλλοι Vikings, όπως ο αδερφός του Rollo (Clive Standen), o Floki (Gustaf Skarsgard), η Lagertha (Katheryn Winnick) και αρκετοί άλλοι.

Μέχρι στιγμής έχουν βγει 4 σεζόν. Η πρώτη σεζόν περιέχει 9 επεισόδια, ενώ από την 2 μέχρι την 4 έχουν βγει 10 επεισόδια σε κάθε σεζόν. Στα σκαριά είναι και το δεύτερο μέρος της 4ης σεζόν, την οποία περιμένουμε με ανυπομονησία. Το πρώτο επεισόδιο του δευτέρου μέρους της 4ης σεζόν έχει κυκλοφορήσει σήμερα (1/12/2016). Πρόκειται για μία σειρά που συγκαταλέγεται στις κατηγορίες: Περιπέτεια και Δράμα.

Spoiler Alert!

Ακολούθως θα υπάρχει ανάλυση των πρωταγωνιστών της σειράς. Ενδεχομένως μάλιστα να υπάρχουν και spoilers. Επειδή σε κανέναν δεν αρέσουν τα spoilers, αυτή είναι μία προειδοποίηση για να μην πέσετε επάνω τους αν θέλετε να δείτε την σειρά και να μην σας την χαλάσουμε! Η απόφαση είναι δική σας!

vikings-news

Οι πρωταγωνιστές της σειράς

Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel)

Ο Ragnar Lothbrok είναι ο κύριος πρωταγωνιστής της σειράς. Είναι ο μικρός χωρικός ο οποίος θα κατακτήσει στο τέλος των θρόνο των Βίκινγκς και στη συνέχεια θα έχει σαν όραμα να ταξιδέψει. Εκεί θα βρεθεί πρώτα στην Αγγλία, ενώ στη συνέχεια έχει όραμα να λεηλατήσει το Παρίσι και να γίνει ο μεγαλύτερος βασιλιάς. Είναι ατρόμητος και δεν φοβάται να εμπλακεί σε μάχες, ενώ έχει μεγάλη περιέργεια στο να μάθει τους άλλους λαούς και ειδικά τους Χριστιανούς. Έχει αρκετούς πιστούς φίλους, οι οποίοι τον ακολουθούν παντού, ενώ έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει αποκτήσει αρκετά παιδιά.

vikings-2016-cast

Rollo (Clive Standen)

Ο Rollo είναι ο αδερφός του Ragnar και είναι ένας χαρακτήρας ο οποίος είναι αμφιλεγόμενος. Είναι ένα «κτήνος» καθώς έχει σωματότυπο αρκετά μεγάλο και είναι σχεδόν αδύνατο να τον νικήσεις στην μάχη. Είναι πάντοτε στην σκιά του αδερφού του, πράγμα που τον κάνει αρκετές φορές να ζηλεύει. Στη μάχη είναι ατρόμητος και αλίμονο εάν βρεθείς απέναντι του. Έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον αδερφό και τον έχει νικήσει. Στην τελευταία σεζόν, γίνεται προστάτης του Παρισιού και έτσι θα στραφεί εναντίον όλων των Βίκιγκς. Ο Rollo στην τελευταία σεζόν μάλιστα μαθαίνει την Γαλλική γλώσσα και παντρεύεται την κόρη του βασιλιά.

vikings

 Floki (Gustaf Skarsgård)

Ο Floki είναι ο πιστός φίλος του Ragnar, τον ακολουθεί σε όλες του τις περιπέτειες. Όσες φορές και να τον πλήγωσε ο Ragnar, ο Floki είναι πάντοτε πιστός. Μάλιστα στην αρχή της σειράς είναι αυτός που του φτιάχνει τα πρώτα πλοία, τα οποία θα διέσχιζαν την θάλασσα για να πάνε στην Αγγλία. Πράγμα ανήκουστο για την τότε εποχή, να διασχίσουν την μεγάλη θάλασσα. Ο Floki δεν γούσταρε τους Χριστιανούς και όταν ο Ragnar γνώρισε τον Athelstan (George Blagden), τότε ήθελε απλά να τον σκοτώσει. Πράγμα που έκανε και ο Ragnar τον τιμώρησε σε μία σπηλιά. Στο τέλος της τέταρτης σεζόν τον ελευθερώνει και ο Floki αποφασίζει να ταξιδέψει μαζί του στις νέες πολιορκίες στο Παρίσι.

vikings-news1

 Lagertha (Katheryn Winnick)

Ο Lagertha είναι η πρώτη γυναίκα του Ragnar. Είναι από την πιο σέξι γυναίκες της σειράς αλλά συνάμα και η πιο επικίνδυνη. Έχει σκοτώσει αρκετούς αντιπάλους ενώ δεν διστάζει να σκοτώσει και τους ίδιους της τους συζύγους. Καταστρώνει διάφορα σχέδια για τους δικούς της σκοπούς και κάνει τα πάντα για να πάρει την εξουσία που άλλοτε είχε (πριν να αρχίσουν οι πολιορκίες). Στην σειρά παρουσιάζεται ως η πιο ατρόμητη Βίκινγκ γυναίκα. Παρόλο που ο Ragnar την πλήγωσε συναισθηματικά, αυτή τον ακολουθά σε όλες τις περιπέτειες και τον στηρίζει σε κάθε εκστρατεία.

vikings_still_1

Helga (Maude Hirst)

Η Helga είναι η γυναίκα του Floki. Στη πρώτη σεζόν δεν έχει και τόσο πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά στη συνέχεια παίρνει πιο ενεργό ρόλο. Είναι πάντοτε δίπλα στον άντρα της και παρ’ όλες τις κακουχίες του στέκεται. Χάνει την κόρη της σε μία εκστρατεία αλλά παρόλη την θλίψη μένει πιστή και δεν τρελαίνεται. Μάλιστα στην τελευταία σεζόν, δεν ξεκολλάει δίπλα από τον άντρα της παρά τα βάσανα που περνάει. Σε αντίθεση με την Lagertha δεν σκοτώνει, ενώ περιορίζεται κυρίως στα του οίκου της.

vikings-maude-hirst-helga-e1455573986748

 Princess Aslaug (Alyssa Sutherland)

Η Princess Aslaug είναι η δεύτερη γυναίκα του Ragnar. Ο Ragnar σε μία εκστρατεία του, την γνώρισε και αφού την αποπλάνησε, πλάγιασε μαζί της. Έτσι έκαναν ένα παιδί. Η ίδια στη συνέχεια ζήτησε την προστασία της και την φροντίδα της, πράγμα που ήταν και η αιτία χωρισμού του Ragnar με την Lagertha. Είναι κυρίως στο σπίτι και όπως βλέπουμε στην σειρά δεν πολυαγαπάει τον Ragnar. Έχει αποκτήσει όμως αρκετά παιδιά μαζί του. Ένα από αυτά έχει πρόβλημα αναπηρίας και ο  Ragnar φτάνει ένα βήμα πριν το σκοτώσει. Η Princess Aslaug στις τελευταίες σεζόν την βλέπουμε να έχει ερωτικές σχέσεις με ένα περαστικό.

31988c4d261a06414ceada07802b2e41

 Bjorn Lothbrok (Alexander Ludwig)

Ο Bjorn είναι ο μεγάλος γιος του Ragnar. Στη πρώτη σεζόν τον βλέπουμε μικρό αλλά στη συνέχεια μεγαλώνει και σε κάποια στιγμή παίρνει και τις αποφάσεις. Είναι ατρόμητος όπως όλοι οι Βίκινγκς ενώ δεν διστάζει να τα βάλει με αντιπάλους πολύ μεγαλύτερους του ακόμα και με αρκούδα. Έχει παντρευτεί μία φορά αλλά η γυναίκα του είχε ένα ατύχημα και δεν μπορεί να δεχθεί της συνέπειες, έτσι τον εγκαταλείπει. Στη συνέχεια ο Bjorn κλέβει την γυναίκα κάποιου άλλου Βίκινγκ που τον προκάλεσε. Στη τελευταία σεζόν τον βλέπουμε να δίνει μάχες για την κατάκτηση του Παρισιού, ενώ ανακάλυψε ένα χάρτη (εκ πρώτης όψεως δείχνει να είναι η Μεσόγειος θάλασσα) και έχει ως όραμα να ταξιδέψει εκεί.

alexander-ludwig-vikings-history

 Athelstan (George Blagden)

Ο Athelstan ήταν ένας μοναχός, ο οποίος μετά από πολιορκία βρέθηκε στο χωριό των Βίκινγκς. Εκεί έμαθε τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής. Ο Athelstan είναι Χριστιανός και λόγω της διαφορετικότητας του, οι Βίκιγκς τον βλέπουν με διαφορετικό μάτι. Ο Athelstan έγινε φίλος στο τέλος με τον Ragnar και του έμαθε αρκετά πράγματα για τη ζωή, την θρησκεία ακόμα και την φιλία. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το Παρίσι, έτσι και η πολιορκία στην Γαλλία. Ο Floki όμως δεν τον συμπαθούσε λόγω της θρησκείας του και στο τέλος τον σκοτώνει. Ωστόσο στην τέταρτη σεζόν τον βλέπουμε ως όραμα να εμφανίζεται ξανά.

george-blagden-vikings-s3-athelstan

 King Ecbert (Linus Roache)

Ο King Ecbert είναι βασιλιάς στην Αγγλία. Έχει τους δικούς του κατακτητικούς σκοπούς. Γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τα βάλει με τους Βίκινγκς έτσι συνεργάζεται μαζί τους. Είναι ύπουλος βασιλιάς και βλέπει μόνο το δικό του συμφέρον.

maxresdefault2

Σχόλιο Geek Cyprus:

Το «Vikings» είναι μία σειρά η οποία σου κρατάει το ενδιαφέρον. Έχει πολλές εναλλαγές στην πλοκή και γενικά όλο και κάτι συνταρακτικό θα γίνει. Έχει αρκετό μυστήριο και είναι μία αρκετά απρόβλεπτη σειρά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μάχες δεν είναι και λίγες καθώς πρόκειται για αιμοδιψείς Βίκινγκς. Υπάρχουν οι σκοτωμοί, οι σεξουαλικές συμπτύξεις, το δράμα αλλά και η πολιτική. Ο υποφαινόμενος θεωρεί ότι αξίζει και με το παραπάνω να δεις την σειρά αυτή καθώς έχει αρκετά καλή πλοκή και οι ηθοποιοί είναι αρκετά καλοί. Πρόκειται για μία αρκετά καλή παραγωγή, με καλή σκηνοθεσία και αρκετά καλές ερμηνείες που θα σας κρατήσουν σε αγωνία από τα πρώτα επεισόδια μέχρι και τα τελευταία.

gif2

Leave a comment