Οι πρωταγωνιστές του Justice League κάνουν έκκληση για το Snyder cut!

Σε DC και WB τον τελευταίο καιρό θα λέγαμε, ότι πρέπει να έχουν ένα χαμόγελο ως τα αυτιά. Το Joker του Todd Phillips και του Joaquin Phoenix σημείωσε μια τεράστια  – και απρόσμενη – επιτυχία, γινόμενο η πρώτη R-rated ταινία στην ιστορία, που ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις δίχως την αγορά της Κίνας μάλιστα, όπου δεν προβλήθηκε καθόλου λόγω του ακραίου περιεχομένου. Μάλιστα τα κέρδη, που σημείωσε, σε αναλογία κόστος/εισπράξεις ξεπέρασαν κι αυτά του Avengers: Endgame!  Ενώ βρισκόμαστε λοιπόν στον απόηχο αυτής της επιτυχίας συμπληρώθηκαν πριν λίγες μέρες δύο χρόνια από την πρεμιέρα του Justice League στους κινηματογράφους και το κίνημα για την εκδοχή του Snyder cut «αναζωπυρώθηκε».

Πλέον είναι γνωστό, ότι η ταινία, που είδαμε, δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με αυτή του Zack Snyder. Ο Snyder απομακρύνθηκε με πρόφαση την αυτοκτονία της κόρης του – απολύθηκε ουσιαστικά από τη WB – από τη σκηνοθετική καρέκλα και ο Joss Whedon πήρε τη θέση του, έχοντας ως στόχο να φέρει εις πέρας κάτι αντίστοιχο με το Avengers για το τότε κινηματογραφικό σύμπαν της DC. Το εγχείρημα απέτυχε φυσικά και το DCEU άλλαξε και πάλι ρότα. Τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε αυτά. Τί απέγινε, όμως η εκδοχή του Snyder, το λεγόμενο Snyder cut; Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με αυτό. Στην αρχή λεγόταν, ότι απλά ήταν ένα μάταιο όνειρο των φαν “του οράματος Snyder” και ότι υπάρχουν μόνο κάποιες σκηνές, οπότε πρέπει να το ξεχάσουμε. Έπειτα ξεκίνησαν οι δηλώσεις από άτομα, που εργάστηκαν στην ταινία (ηθοποιοί, τεχνικοί, παραγωγοί κτλ), οι οποίες υποστήριζαν την ύπαρξη ολοκληρωμένης ταινίας. Τότε οι φήμες άλλαξαν και έκαναν λόγο, ότι η ταινία ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο παραγωγής και δε γίνεται να βγει. Τελικά όλα αυτά ξεκαθαρίστηκαν από τον ίδιο τον Snyder, ο οποίος δήλωσε, πως υπάρχει ολοκληρωμένη και έτοιμη ταινία.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν έχοντας ως αφορμή την επέτειο των δύο ετών από την πρεμιέρα είχαμε μια μικρή έκρηξη στην εκστρατεία υπέρ της προβολής του Snyder cut, το λεγόμενο #ReleaseTheSnyderCut. Η έκκληση για το Snyder cut ήρθε αυτή τη φορά, όχι από κάποιους φαν ή κάποιους τεχνικούς παραγωγής αλλά από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές και τον σκηνοθέτη. Συγκεκριμένα ο Ben Affleck, η Gal Gadot, o Ray Fisher και ο Joe Manganiello με δημοσιεύσεις τους (βλ. παρακατω) στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο twitter και Instagram αντιστοίχως εντάχθηκαν ανοικτά στο κίνημα κάνοντας έκκληση για το Snyder cut. Ο Jason Momoa από την πλευρά του εδώ και καιρό είναι ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας αυτής, έχοντας αναφερθεί πολλάκις στο ζήτημα. Μάλιστα δήλωσε πριν κάποιους μήνες, ότι έχει εμμονή με το Snyder Cut. Ο Henry Cavill* τώρα δεν έκανε κάποια σχετική ανάρτηση, πράγμα το οποίο είναι λογικό, καθώς βρίσκεται σε περίοδο προώθησης του Witcher για το Netflix και μάλλον δεν δύναται λόγω συμβολαίου. Με παλιότερες δημοσιεύσεις του πάντως έχει δείξει το ενδιαφέρον του να συνεχίσει ως Superman.  Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί φυσικά και ο ίδιος ο Snyder, ο οποίος αναρτά περιστασιακά αλλά σταθερά φωτογραφίες και υλικό από το Justice League του απαντώντας ενίοτε και σε σχετικές ερωτήσεις των φαν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αναδημοσίευσε τις αναρτήσεις των Affleck και Gadot.

Το ερώτημα, που δημιουργείται λοιπόν από όλη αυτή τη «φασαρία» είναι το εξής… Μήπως το Snyder cut είναι πολύ πιο κοντά, από όσο νομίζουμε ή ευελπιστούν και οι πιο αισιόδοξοι φαν; Μακάρι να ισχύει κάτι τέτοιο. Σίγουρα υπάρχει φαινομενικά τουλάχιστον πίεση προς τη WB από όλες τις πλευρές πλέον είτε αν μιλάμε για ενεργά μέλη των ταινιών της DC, όπως η Gadot και ο Momoa είτε για αποσυρθέντα όπως είναι ο Affleck. Δεν φαντάζει τόσο απίθανο λοιπόν να δούμε στο μέλλον το πραγματικό Justice League κι ας μην υπάρχει πια το οικοδόμημα του DCEU.

View this post on Instagram

#releasethesnydercut

A post shared by JOE MANGANIELLO (@joemanganiello) on

* Ενημέρωση 20/11/19: O Henry Cavil δήλωσε στο Men’s Health, ότι δεν έχει παρατήσει τον ρόλο του Superman και ότι έχει πολλά ακόμα να δώσει. Αναφερόμενος στις ταινίες είπε “Το Man of Steel; Μια σπουδαία αρχή… Aν γύριζα πίσω δε νομίζω, ότι θα άλλαζα κάτι. Το BvS; Είναι σε μεγάλο βαθμό μια ταινία Batman. Πιστεύω αυτή η σκοτεινή ατμόσφαιρα ταιριάζει πολύ για ταινία Batman. Το Justice League; Απλά δε δούλεψε

Διαβάστε ακόμα:

gif01

Leave a comment