Hollywood: Η πολυσυζητημένη σειρά του Netflix που ταράζει τα νερά

Έχουμε παρακολουθήσει την καινούργια σειρά εποχής του Netflix με τίτλο «Hollywood» και σήμερα εδώ στο Geek Cultura θα σας μιλήσουμε γι’ αυτή. Στο παρακάτω κείμενο δεν θα βρείτε spoilers σχετικά με την εξέλιξη της σειράς. Άρα μην φοβάστε, μπορείτε να διαβάσετε ελεύθερα το κείμενο και στην συνέχεια να την προσθέσετε στο watchlist σας!

Μπορείτε να βρείτε το Geek Cultura στο Instagram στο Facebook και στο Twitter

Πρόκειται για μία σειρά 7 επεισοδίων, η οποία έγινε διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο από την 1η Μαΐου 2020. Δημιουργός της είναι ο Ryan Murphy, ο ίδιος τύπος που είναι πίσω από το Glee και το American Crime Story. Με λίγα λόγια το στόρι αφορά ένα γκρουπ από ανερχόμενους ηθοποιούς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του 50’, προσπαθούν να πετύχουν στον χώρο με κάθε κόστος.

Η σειρά διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ φυσικά, λίγο μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και περιπλέκει αληθινά πρόσωπα και ιστορίες, σε συνδυασμό με μυθοπλασία. Κάποιοι από τους ήρωες δηλαδή ήταν υπαρκτά πρόσωπα με σπουδαίες καριέρες, άλλοι όμως προστέθηκαν ώστε να δημιουργηθούν ενδιαφέροντες ιστορίες, σε ένα μίγμα πραγματικότητας και μυθοπλασίας.

Στο «Hollywood» βλέπουμε τις συνθήκες που υπήρχαν στην αμερικάνικη κοινωνία στην τότε εποχή, σε διάφορα θέματα όπως για παράδειγμα αυτά που αφορούσαν την ισότητα των δύο φύλων, ή πως αντιμετωπίζονταν τα μέλη της LGTB κοινότητας που ήθελαν να κάνουν καριέρα στο κινηματογράφο και πόσο ελεύθεροι ήταν να εκφράζονται; Μπορούσε ένας μαύρος σεναριογράφος και μία μαύρη ηθοποιός να ονειρεύονται σε μία καριέρα στο Χόλιγουντ;

Για την σημερινή εποχή σίγουρα τα πιο πάνω ερωτήματα θεωρούνται αυτονόητα, όμως μέσα στο «Hollywood» βλέπουμε τον τρόπο αντιμετώπισης τους στην χρυσή εποχή του κινηματογράφου των ΗΠΑ. Και είναι ένας τομέας ο οποίος η σειρά στέλνει ισχυρά μηνύματα υπέρ της ισότητας και κατά όποιου είδους διάκρισης.

Στα επτά επεισόδια που διαρκεί λοιπόν αυτή η μίνι σειρά, βλέπουμε την εξέλιξη των ιστοριών των πρωταγωνιστών που ξεκινούν ως άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και στη πορεία μπλέκονται μεταξύ τους. Μπορεί να υπάρχει ορισμένη υπερβολή σε μερικά σημεία κατά την διάρκεια της αφήγησης, όμως πρόκειται για μία σειρά που έχει καλό σενάριο, είναι γυρισμένη όμορφα και έχει εξαιρετικές ερμηνείες.

Εμείς ως Geek Cultura σας την προτείνουμε να την παρακολουθήσετε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το «Hollywood» έχει γίνει μία από τις πιο αγαπημένες binge worthy σειρές των τελευταίων ημερών.

Να αναφέρουμε επίσης κάτι για τους φίλους του Big Bang Theory. Στο «Hollywood» θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον αγαπημένο σε όλους μας Sheldon Cooper, ή κατά κόσμο Jim Parsons, ο οποίος ερμηνεύει τον ρόλο του ελεεινού ατζέντη του Χόλιγουντ, του Henry Wilson, σε ένα ρόλο πολύ διαφορετικό από αυτόν που τον είχαμε συνηθίσει και που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο. Καλή θέαση!

Διαβάστε ακόμα:

gif01

Leave a comment