Ας μιλήσουμε για το 1ο επεισόδιο της σειράς ”Heels”

Εδώ στα κεντρικά του Geek Cultura έχουμε παρακολουθήσει το πρώτο επεισόδιο της νέας δραματικής σειράς του Starz με τίτλο ”Heels” και σήμερα θα μιλήσουμε για αυτό. Πρόκειται για μία σειρά που διαδραματίζεται στο Duffy, μία μικρή επαρχιακή πόλη στην Αμερική, γύρω από το τοπικό pro wrestling promotion με ονομασία DWL (Duffy Wrestling League).

Το pro wrestling για όσους δεν γνωρίζουν είναι αυτό που προβάλλει σε μεγάλο βαθμό το WWE ως η μεγαλύτερη εταιρεία σήμερα στον κόσμο, με αρκετούς πιο μικρούς οργανισμούς wrestling να λειτουργούν τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Όσο αφορά τον τίτλο της σειράς, ”Heels”, αυτός είναι ο όρος του pro wrestling που αναφέρεται στους «κακούς» μέσα στο ρινγκ, ενώ οι «καλοί» αναφέρονται ως ”face” ή ”babyface”.

Τα αδέλφια Spade…

Πρωταγωνιστές της σειράς είναι τα αδέρφια Spade. Ο Jack Spade, τον οποίο υποδύεται ο Stephen Amell (The Arrow) αποτελεί ένα ”heel” στον οργανισμό πάλης που ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης και επίσης διευθύνει. Στο πρώτο επεισόδιο ωστόσο μας δείχνει πως στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα άλλο άνθρωπο, από τον ρόλο τον οποίο ο ίδιος ερμηνεύει στα εβδομαδιαία σόου του DWL. Ο Jack Spade προσπαθεί παράλληλα να βρει λύσεις για το DWL ώστε αυτό να μην πτωχεύσει και να μπορέσει να φέρει περισσότερα έσοδα στο μέλλον.

Συμπρωταγωνιστής του είναι ο Ace Spade, τον οποίο υποδύεται ο Alexander Ludwig (Vikings), ο οποίος είναι ο μικρός αδελφός του Jack και αποτελεί ένα ”face” χαρακτήρα στο DWL, που ωστόσο δείχνει να έχει αρκετά άστατη ζωή εκτός του ρινγκ. Ο Ace φαίνεται αρκετά ταλαντούχος στο pro wrestling και έχει ως στόχο να φύγει από το χωριό του Duffy και να δοκιμάσει την τύχη του σε πιο μεγάλους οργανισμούς pro wrestling στις ΗΠΑ. Η σχέση του με τον αδελφό του φαίνεται πως δοκιμάζεται σε μεγάλο βαθμό, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Στην σειρά γίνονται αναφορές και για τον ιδρυτή του DWL, ο οποίος ήταν ο πατέρας των Jack και Ace, ο οποίος απεβίωσε. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς είχε διάρκεια περίπου μία ώρα.

Heels Alexander Ludwig and Stephen Amell

Κλείνοντας…

Προσωπικά μου έχει αρέσει πολύ το πρώτο επεισόδιο του ”Heels” και θα ανυπομονώ για την συνέχεια της σειράς. Θα κυκλοφορήσουν συνολικά 8 επεισόδια την φετινή σεζόν και εάν η σειρά πετύχει τους στόχους της, τότε πιθανότατα να ανανεωθεί για την επόμενη σεζόν. Οι δύο πρωταγωνιστές είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί, ενώ οι χορογραφίες από το κομμάτι της πάλης είναι αρκετά καλές επίσης. Το συμπληρωματικό καστ της σειράς είναι επίσης αρκετά καλό.

Δεν ξέρω σε τι βαθμό θα επηρεάσει τον κόσμο που δεν έχει σχέση με τον κόσμο του pro wrestling. Προσωπικά επειδή είμαι λάτρης της επαγγελματικής πάλης, η σειρά με έχει ήδη κερδίσει. Επίσης ανυπομονώ να δω εάν ο CM Punk θα έχει κάποιο ενεργό ρόλο στην σειρά στα επόμενα επεισόδια.

Leave a comment