Σούπερμαν: Η κομμουνιστική έκδοση

Όλοι γνωρίζουμε την κλασική ιστορία του Superman, του παιδιού που όταν καταστράφηκε ο πλανήτης του ο Κρίπτον βρέθηκε στην γη και μεγάλωσε στο χωριό Smallville στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για να γίνει ο μεγαλύτερος ήρωας του πλανήτη Γη. Τι θα γινόταν όμως αν ο άνθρωπος από ατσάλι δεν προσγειωνόταν στις ΗΠΑ, αλλά στην Σοβιετική Ένωση;

Το Geek Cultura σήμερα θα σας παρουσιάσει μία διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου ήρωα, μέσα από το Superman: Red Son που κυκλοφόρησε το 2003.

Ο μεγαλύτερος υπερήρωας του κόσμου θα μεγάλωνε διαφορετικά, έχοντας ένα ρώσικο τρόπο ζωής. Θα συνέχισε να υπερασπίζεται την αλήθεια και την δικαιοσύνη, μέσα όμως από τον σοβιετικό τρόπο που έμαθε όλα αυτά τα χρόνια.

e035ebb845a1c7c15489c1de59c2ebda-_sx640_ql80_ttd_

Πως όμως θα αντιδρούσε η Αμερική, στο γεγονός ότι το αντίπαλο δέος, η Σοβιετική Ένωση, εν μέσω ψυχρού πολέμου, είχε στην διάθεση της ένα υπερόπλο όπως ο Σούπερμαν, που θα μπορούσε να καταστρέψει τον κόσμο εάν το επιθυμούσε;

Η απάντηση δίνεται μέσα από την πρόσληψη του Λεξ Λούθορ, του μεγαλύτερου επιστήμονα των ΗΠΑ, με μοναδικό σκοπό να δώσει στην Αμερική πλεονέκτημα απέναντι στον Κόκκινο Γιο των Σοβιετικών, τον Σούπερμαν.

Ο κόσμος βρίσκεται ένα βήμα πριν από την καταστροφή, μέχρι που ο Σούπερμαν ο ίδιος αναλαμβάνει την ηγεσία της Σοβιετικής Ένωσης, με μοναδικό σκοπό να ενώσει ολόκληρο τον πλανήτη υπό τα κομμουνιστικά ιδεώδη όπου ο ίδιος μεγάλωσε.

Ο κόκκινος ήρωας, ο Σούπερμαν, αντί του γνωστού “S” στο στήθος του (το οποίο συμβολίζει την ελπίδα) έχει το “σφυροδρέπανο”. Ο Σούπερμαν καταλήγει να γίνεται ένα εργαλείο προπαγάνδας του σταλινικού καθεστώτος, ωστόσο δεν θέλει τίποτα άλλο, παρά να βοηθάει τους συνανθρώπους του, ανεξαρτήτως φυλής, χώρας προέλευσης και πολιτικών απόψεων, με μοναδικό σκοπό να ενώσει τον κόσμο και να τον βοηθήσει να ζήσει ειρηνικά.

superman-red-son-batman

Οι καλύτεροι στρατιώτες των ΗΠΑ για την μάχη απέναντι στην Σοβιετική Ένωση και τον Σούπερμαν είναι οι Green Latern Marine Troops, που βρίσκονται υπό την Ηγεσία του Χαλ Τζόρνταν. Στην ιστορία συμμετέχουν επίσης μεταξύ άλλων ο Μπάτμαν και η Γουόντεργουμαν.

*** Η ιστορία “Superman: Red Son” κυκλοφόρησε το 2003 από τον Μαρκ Μίλλαρ και την DC Comics, οι οποίοι ήθελαν να δώσουν μία διαφορετική εκδοχή, στέλνοντας τον Σούπερμαν στην Σοβιετική Ένωση για να μεγαλώσει σε διαφορετικές συνθήκες από αυτές που έχουμε γνωρίσει στην κλασική ιστορία του ***

batman-vs-superman-red-son-3.jpg

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερες Origin ιστορίες από τον κόσμο των κόμικς

gif04

12 thoughts on “Σούπερμαν: Η κομμουνιστική έκδοση

Leave a comment