Joker Origins: Η πρώτη ιστορία από το μακρινό 1951

Ο Τζόκερ αποτελεί τον πιο απρόβλεπτο και επικίνδυνο εχθρό που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει ο Μπάτμαν. Ο “Γελαστός Πρίγκιπας του Εγκλήματος” έχει αρκετές ιστορίες προέλευσης. Το Geek Cultura θα προσπαθήσει να σας μεταφέρει όλες τις origin ιστορίες του Τζόκερ μία προς μία. Και θα ξεκινήσουμε με την ιστορία που κυκλοφόρησε στο μακρινό 1951!

Detective Comics, Τεύχος 168

Ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν προσκαλούνται από Πανεπιστήμιο για να διδάξουν σε ένα σεμινάριο… εγκληματολογίας! Μετά από ένα μήνα μαθημάτων για την καταπολέμηση του εγκλήματος, ο Μπάτμαν αναφέρει στην τάξη του μία υπόθεση που δεν κατάφερε να εξιχνιάσει εδώ και δέκα χρόνια.

Ήταν η υπόθεση του εγκληματία με την ονομασία Red Hood, ο οποίος ξέφυγε από τον Μπάτμαν πριν από δέκα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, σε απόπειρα ληστείας στην εταιρία παρασκευής τραπουλόχαρτων ACE στο Gotham, ο Red Hood κατάφερε να ξεφύγει από τον Μπάτμαν πέφτοντας σε μία δεξαμενή με χημικά, ενώ στην συνέχεια δραπέτευσε χωρίς να συλληφθεί.

Μετά από χρόνια ο Μπάτμαν είχε μάθει πως ο Red Hood ήταν εργάτης, ο οποίος προσπαθούσε να γίνει πλούσιος κλέβοντας με στόχο να μαζέψει 1 εκατομμύριο δολάρια και να βγει στην σύνταξη. Όταν ο Red Hood έπεσε μέσα στην δεξαμενή με τα χημικά κατάλαβε πως το σώμα του είχε παραμορφωθεί, με το χρώμα του προσώπου του να γίνεται πιο άσπρο, και τα μαλλιά του να γίνονται πράσινα με αποτέλεσμα η εμφάνιση του να θυμίζει ένα διαβολικό κλόουν! Λόγω της εμφάνισης του, αλλά και της εταιρίας που έγινε το ατύχημα με τα χημικά αποφάσισε να πάρει το όνομα… Τζόκερ!

*** Η πιο πάνω ιστορία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 168 του Detective comics το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1951. ***

joker

detective-comics-vol-1-168-1951

19 thoughts on “Joker Origins: Η πρώτη ιστορία από το μακρινό 1951

Leave a comment