Series Review: The Cleveland Show

Το «The Cleveland Show» είναι σειρά κινουμένων σχεδίων αμερικάνικης παραγωγής του δημιουργού του Family Guy και του American Dad, Seth MacFarlane. Όπως και οι προηγούμενες σειρές του δημιουργού, η σειρά εμπεριείχε αρκετά ρατσιστικά σχόλια, φυλετικές διακρίσεις και άλλα πολλά. Παρόλα αυτά όμως, η σειρά ήταν αρκετά καλή και ορισμένες φορές τα αστεία της ήταν πολύ ωραία.

Η σειρά άρχισε να προβάλλεται το 2009 στο Fox και σταμάτησε να προβάλλεται μετά το τέλος της 4ης σεζόν το 2013. Το γεγονός ότι η σειρά τερματίστηκε είναι ότι ο δημιουργός της, δεν μπορούσε να λειτουργεί ταυτόχρονα τρεις σειρές.

Η σειρά έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το Family Guy, αλλά έχει μικρότερο αριθμό επεισοδίων. Υπάρχει και η ευχάριστη νότα στη σειρά και αυτή είναι ότι περιστασιακά, εμφανίζονται χαρακτήρες απ’ το Family Guy σε ρόλους έκπληξη.

Ας πάμε να δούμε όμως τους κύριους χαρακτήρες της σειράς

Cleveland Brown (Mike Henry)

Ο Cleveland Brown είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς. Στο πρώτο επεισόδιο τον βλέπουμε να μετακομίζει στην Καλιφόρνια με το γιο του, αλλά κατέληξε στην γενέτειρά του, το Stoolbend. Εκεί γνώρισε την Donna και έζησε με τα δυο παιδιά της. Σαν γνήσιος φίλος του Peter Griffin την μέρα δουλεύει στην Καλωδιακή του Γουότερμαν και το βράδυ να τα πίνει με του φίλους του. Του αρέσει να τρώει σαχλαμάρες όλη την ώρα και κλαίει με το παραμικρό.

Cleveland Brown Jr (Mike Henry)

Ο Cleveland Brown Jr (Τζούνιορ) είναι ο δεκατετράχρονος γιος του Cleveland. Υπάρχουν αμφιλεγόμενες σκέψεις για αυτόν. Από τη μία μπορεί να είναι ο πιο χαζός άνθρωπος στο κόσμο ενώ από την άλλη βρίσκει λύσεις σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Καλός και ευγενικός αλλά άμα τα “πάρει” γίνεται χαμός.

Donna Tubbs (Sanaa Lathan)

Η Donna Tubbs είναι η σύζυγος του Κλίβελαντ. Όπως ανάφερα και πιο πάνω έχει δύο παιδιά και σε κάποιο επεισόδιο έμαθε ότι ο πρώην σύζυγός της την απατούσε. Ως χαρακτήρας είναι αρκετά δυναμική, οξύθημη και δίκαιη γυναίκα. Η αγαπημένη της ασχολία είναι να πίνει ένα μπουκάλι κρασί κάθε μέρα με το φαγητό της.

Roberta Tubbs (Reagan Gomez-Preston)

Η Roberta Tubbs είναι η έφηβη κόρη της Ντόννα. Είναι όμορφη και δημοφιλή τόσο στο σχολείο της αλλά και στην περιοχή στην οποία ζει. Τα έχει με τον επίσης έφηβο Federline Jones, έναν λευκό που θέλει να γίνει μαύρος. Αρκετές φορές οι επιμονές της, την βάζουν σε κίνδυνο, ενώ πρέπει να προσέχει και τον μικρό της αδερφό.

Rallo Tubbs (Mike Henry)

Ο Rallo Tubbs είναι ο πεντάχρονος γιος της Ντόννα. Ο  Κλίβελαντ προκαλεί κακή επιρροή στο μικρό καθώς μαζί  παρακολουθούν γυμνές γυναίκες στο διαδίκτυο. Έχει ένα φίλο τον Murray, έναν εβραίο 80 χρονών που ζει σε γηροκομείο. Τον επισκέπτεται συχνά πυκνά και δοκιμάζονται σε διάφορες δοκιμασίες και ιστορίες.

Robert Tubbs (Corey Holcomb)

Ο Robert Tubbs είναι ο πρώην σύζυγος της Donna. Συνεχώς την απατούσε αλλά για ένα παράξενο λόγο κατάφερε να πάρει υπέρ του μία δικαστική απόφαση και η Donna του πληρώνει διατροφή. Είναι πλέον εργένης και πηγαίνει να μεθάει σε στριπιτζάδικο. Αργότερα θα τον δούμε να δουλεύει ως ο μπάρμαν του «Μεθυσμένου Στριδιού» στη σειρά Family Guy.

Tim (Seth MacFarlane)

Ο Tim είναι μια αρκούδα που δουλεύει μαζί με τον Κλίβελαντ και τα βράδια τα πίνουν στο μπαράκι. Είναι αρκετά θρησκόληπτος και είναι παντρεμένος με την Arianna. Ως αρκούδα έχει μέσα της το “άγριο” ένστικτο, έτσι μπορεί να ξεφύγει αρκετά. Έχει επίσης και ένα γιο στην εφηβεία που όλη την ώρα τον βλέπουμε να είναι μαστουρωμένος.

Lester Krinklesac (Kevin Michael Richardson)

Ο Lester Krinklesac είναι ένας χωριάτης γείτονας. Την νύκτα είναι ένας από τα φιλαράκια του Cleveland Brown, ενώ την μέρα τσακώνονται αρκετά.  Ζει σε ένα σπίτι σε αρκετά κακή κατάσταση με την σύζυγο του Kendra, η οποία είναι τόσο υπέρβαρη που βρίσκεται σε ηλεκτρικό καροτσάκι και το γιο του Ernie. Μάλιστα αρκετές φορές τον βλέπουμε να παίρνει το δίκαννο του και να απειλεί τον κόσμο.

Holt Richter (Jason Sudeikis)

O Holt Richter είναι ο τελευταίος της παρέας. Είναι εργένης και ζει με την μητέρα του. Εμφανισιακά είναι σχετικά κοντός στο ύψος και έχει πολλά οιδιπόδεια συμπλέγματα. Τις περισσότερες φορές μιλάει με ατάκες και κανείς δεν τον καταλαβαίνει τι λέει.

LaVar “Freight Train” Brown (Craig Robinson)

Ο LaVar “Freight Train” Brown είναι ο πατέρας του Κλίβελαντ. Σε αντίθεση με τον γιο του είναι βαρύς χαρακτήρας και του αρέσει να γκομενίζει. Λόγω αυτής της αντίθεσης του με τον  Cleveland Brown, δεν τον συμπαθάει. Δεν διστάζει να απατάει την γυναίκα του με κάθε ευκαιρία.

Cookie Brown  (Frances Callier)

Τέλος έχουμε την Cookie Brown, η οποία είναι η μητέρα του Κλίβελαντ και σύζυγος του “Freight Train”. Ως πεθερά είναι κακιά. Κρίνει συνεχώς την Donna ενώ λατρεύει τον γιο της. Συγχωρεί συνέχεια τον άντρα της και υπομένει την απιστία του άντρα της ευλαβικά

Σχόλιο Geek Cultura

Από την μία είναι κρίμα που κόπηκε ως σειρά αλλά από την άλλη είχε αρκετά παρόμοια στοιχεία με το Family Guy, έτσι την έχρισε ως «απομίμηση» της. Παρόλα αυτά, ήταν αρκετά καλή, και περιείχε αρκετά κωμικά στοιχεία. Αξίζει να της ρίξετε μια ματιά, ειδικά αν είστε λάτρης του χιούμορ του Seth MacFarlane.

gif2

Leave a comment