Οrigin story ταινία για τον Joker ετοιμάζουν οι DC και Warner Bros

Μια μικρή βόμβα έσκασε χθες από την Deadline. Δημοσίευμα της σελίδας μας μεταφέρει άκρως ενδιαφέροντα νέα από τον κινηματογραφικό κόσμο της DC. Συγκεκριμένα η Warner Bros ετοιμάζει ένα νέο κινηματογραφικό τοπίο με ιστορίες της DC, ξεχωριστό του DCEU. Εντός του προβλέπονται ανεξάρτητες ιστορίες ηρώων και κακών της DC, που δεν θα έχουν σχέση για την ώρα με τα δρώμενα του DCEU.

Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται και ένα spin off για τον Joker. Τον Joker ΔΕΝ θα υποδυθεί ο Jared Leto. Όσοι δεν συμπαθείτε τον Joker του Leto, μην βιαστείτε να χαρείτε, καθώς παραμένει για την ώρα ο Joker του DCEU και θα τον δούμε στο sequel του Suicide Squad. Η εν λόγω νέα spin off  ταινία θα διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1980 σε ένα προσγειωμένο, σκληρό και γεμάτο έγκλημα Gotham City και θα έχει αρκετά διαφορετική ατμόσφαιρα από αυτήν που έχουμε συνηθίσει από την DC. Θα πλησιάζει σύμφωνα με τις πληροφορίες την ατμόσφαιρα του Taxi Driver και λοιπών ταινιών της εποχής εκείνης. Όσον αφορά την ιστορία θα διηγείται το ξεκίνημα του Joker, πιθανώς να δούμε και το κλασσικό story του Red Hood gang. Σκηνοθέτης της ταινίας  ορίστικε ο Todd Phillips, ενώ το σενάριο θα γράψουν από κοινού με τον Scott Silver. Το μεγαλύτερο όνομα όλων είναι στον χώρο της παραγωγής, όπου η WB φέρνει τον Martin Scorsese.

Σύμφωνα με αυτή την τροπή στον κόσμο της DC, θα δούμε αρκετές από τις αγαπημένες ιστορίες ανεξάρτητες μεταξύ τους και ήρωες με διαφορετικούς ηθοποιούς στον ρόλο. Τι σημαίνει αυτό; Πρώτον ότι η DC δοκιμάζει τα νερά για κάτι καινοτόμο και ίσως ρίχνει άδεια για πιάσει γεμάτα για τυχόν αλλαγές στο μέλλον. Για παράδειγμα να δει ποιος θα ήταν κατάλληλος και αρκετά δημοφιλής να αντικαταστήσει με επιτυχία κάποιον ήδη ενεργό κεντρικό χαρακτήρα του DCEU. Δεύτερον και ίσως το σημαντικότερο όλων,  με αυτήν την κίνηση της η DC ίσως ετοιμάζει κάτι πραγματικά γιγαντιαίο. Κάνω λόγο για ένα DC Multiverse, μεταφέροντας έτσι τον κόσμο των comics της και στη μεγάλη οθόνη. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, η επόμενη δεκαετία θα είναι γεμάτη μεγάλες συγκινήσεις, ιδίως αν δούμε και την κατάρρευση αυτού του Multiverse σε κάποιο Crisis τύπου event. Ίσως να ξεπηδήσει αυτό το νέο κινηματογραφικό imprint της DC από τα γεγονότα στο επερχόμενο Flashpoint. Ίσως, ίσως, ίσως…. Μεγάλος ο ενθουσιασμός, μακάρι να ισχύουν όσα διαβάζουμε. Υπομονή!

Διαβάστε ακόμα:

gif01

One thought on “Οrigin story ταινία για τον Joker ετοιμάζουν οι DC και Warner Bros

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s