Parks and Recreation

Κάποιος πριν χρόνια είχε την ιδέα να φτιάξει μια σειρά για το τμήμα Πάρκων και Αναψυχής μιας φανταστικής πόλης στην πολιτεία της Indiana.

Με κάποιο μαγικό τρόπο αυτή η σειρά έγινε απόλυτα επιτυχημένη, χαρίζοντας μας 7 σεζόν.

Αν και υπάρχουν πολλά sitcom από το 1994 και την μόδα που ξεκίνησε η επιτυχία του Friends, υπάρχουν λίγα με τόσο πρωτότυπο σενάριο και αγαπητούς χαρακτήρες.

Επίσης σημαντικό είναι να τονιστεί ότι η σειρά είναι γυρισμένη σαν mockumentary (American Vandal, Office). Δηλαδή μετά από πολλές σκηνές οι πρωταγωνιστές μιλάνε στην κάμερα σαν να τους παίρνουν συνέντευξη, συνήθως δηλώνουν κάτι για την προηγούμενη σκηνή ή για ένα άλλον χαρακτήρα.

leslie

Πλεονεκτήματα

Προφανώς εκτός από το πρωτότυπο σενάριο, το καστ αποτελείται από απίστευτα ταλαντούχους ηθοποιούς. Μερικούς έμπειρους ηθοποιούς ιδιαίτερα στον τομέα των sitcom αλλά και νέους που ξεκίνησαν την καριέρα τους μέσα από την σειρά με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Chris Pratt, ο οποίος πλέον θεωρείτε μεγάλο ταλέντο στο Hollywood και πρωταγωνιστεί σε δύο μεγάλα Franchise.

Οι χαρακτήρες είναι εξαιρετικοί και εκπροσωπούν διάφορες ομάδες ανθρώπων. Η κοπέλα με τα ατελείωτα όνειρα, η κοπέλα που παριστάνει ότι μισεί τα πάντα, οι δύο εθισμένοι με την τεχνολογία και το κυριότερο από όλα ο Ron. Δεν χρειάζεται κάποια περιγραφή άμα δώσετε μια ευκαιρία στην σειρά θα είναι ξεκάθαρο γιατί υπάρχουν αμέτρητα meme για αυτόν.

Το ξεκαρδιστικό γέλιο του Ron είναι ακόμα μια σπάνια πηγή γέλιου, δημιουργώντας στον κόσμο την απορία αν αυτό το γέλιο θα μπορούσε να είναι πραγματικό.

ron-swanson-quotes-1

Επίσης εξαιρετικές ήταν οι αποφάσεις σχετικά με κομμάτια που δεν ταίριαζαν με το υπόλοιπο “puzzle”, αλλά και η προσθήκη του Chris και του Ben σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η παραγωγή πήρε την απόφαση να διακόψει την σειρά πριν πέσει στην ίδια παγίδα με άλλες εξίσου φημισμένες και επιτυχημένες sitcom σειρές όπως τα Friends και το Office, οι οποίες δεν έκοψαν τις σειρές τους όσο ακόμα απέδιδαν αλλά προτίμησαν να πάρουν αυτήν την απόφαση μετά από μια απότομη πτώση στην ποιότητα των τελευταίων τους σεζόν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι υπάρχει μια σκηνή όπου ένας Έλληνας επιτίθεται λεκτικά στην ελληνική γλώσσα αλλά και η στιγμή που ο Ron δηλώνει τον έρωτα που ένιωσε με την πρώτη ματιά για τον ελληνικό γύρο.

Μειονεκτήματα

Φυσικά υπάρχουν και κάποια αρνητικά στην σειρά.

Πρώτο από όλα δυστυχώς η πρώτη σεζόν δεν είναι καθόλου διασκεδαστική αν και αποτελείται μόνο από έξι επεισόδια. Πολλοί από τους μελλοντικούς φαν της σειράς αποφάσισαν να αγνοήσουν την πρώτη σεζόν, βλέποντας μόνο το πρώτο και τελευταίο επεισόδιο.

Ένα ακόμα αρνητικό της σειράς είναι ότι σε έναν μικρό αριθμό επεισοδίων η σειρά επικεντρώνεται υπερβολικά πάνω στην πρωταγωνίστρια Leslie, στερώντας πολύτιμα λεπτά από τους υπόλοιπους χαρακτήρες και οδηγώντας την να φαίνεται κουραστική.

Επίσης ένα ακόμα μειονέκτημα, χωρίς να είναι ιδιαίτερα σημαντικό, είναι η απουσία του Jerry και της Donna από τους τίτλους αρχής.

donna

Αγαπημένες σκηνές

  • Η αντίδραση του Andy όταν καλείται στο Halloween της Diane
  • Η αντίδραση της Leslie (Spoiler) σε μια ανακοίνωση του Ron για το μέλλον του.
  • Η επανένωση του Ron με την Tammy #2

andy

Διαβάστε ακόμα:

Οι ταινίες που πρέπει να γίνουν reboot άμεσα!

Το μέλλον που μας επιφυλάσσει το DC Extended Universe δείχνει… εντυπωσιακό!

Οι χειρότερες superhero ταινίες από το 2000 και μετά

Σκοτώνουν τις σειρές όταν γεράσουν;

Τότε VS Τώρα: Τα αστέρια του σινεμά στα 80s

Οι 80s ταινίες που αγαπήσαμε όσο λίγες (Μέρος Ά)

Οι 80s ταινίες που αγαπήσαμε όσο λίγες (Μέρος ΄Β)

Τηλεοπτικές σειρές των 80’s που άφησαν εποχή

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s