Red Dead Redemption: Η άγρια Δύση ζωντανεύει!

Εκατομμύρια είναι ο κόσμος που μεγάλωσε παίζοντας Grand Thief Auto εδώ και πολλά χρόνια. To Red Dead Redemption είναι λοιπόν ένα παιχνίδι που σε πολλά πράγματα θυμίζει το GTA. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα μικρό του αδελφάκι.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το GTA (υπάρχει στα αλήθεια κάποιος που να μην γνωρίζει αλήθεια;) πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο ο χρήστης μπορεί να εκτελέσει διάφορες αποστολές, είτε είναι με τους κακούς είτε με τους καλούς, ενώ μπορεί να κλέψει αυτοκίνητα, να διαλύσει μία ολόκληρη πόλη και πολλά άλλα.

Φανταστείτε λοιπόν ένα παιχνίδι το οποίο θα έχει τις ίδιες δυνατότητες που σας προαναφέραμε, αλλά η ιστορία να διαδραματίζεται στην άγρια δύση. Αυτό το παιχνίδι είναι το Red Dead Redemption.

157553

Rockstar Games

Το Red Dead Redemption είναι γουέστερν βιντεοπαιχνίδι δράσης περιπέτειας τρίτου προσώπου, το οποίο σχεδιάστηκε από τη Rockstar San Diego και εκδόθηκε από τη Rockstar Games. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 18 Μαΐου του 2010 στη Βόρεια Αμερική και στις 21 στην Ευρώπη.

Πρωταγωνιστής είναι ο John Marston, ο οποίος είναι ένας πρώην καταζητούμενος καουμπόι. Μία οργάνωση της τοπικής κυβέρνησης θα του δώσει αμνηστία εάν φέρει ζωντανούς όλους τους παλιούς του φίλους.

Το καινούργιο χαρακτηριστικό

Το Red Dead Redemption σε αντίθεση με άλλα παρόμοια παιχνίδια της σειράς έχει κάτι το διαφορετικό. Μία μπάρα φήμης. Εάν στο παιχνίδι κάνεις κάτι κακό τότε η μπάρα φήμης γέρνει προς την μεριά του παράνομου και το αντίστοιχο εάν κάνεις κάτι καλό. Που βοηθάει αυτό; Πολύ απλά η φήμη σου διαδίδεται ανάμεσα στον κόσμο και σε γνωρίζουν εάν πας σε κάποιο χωριό ή πόλη, έτσι σε φοβούνται ή σε σέβονται.

torquemada

Αρκετά θανατηφόρα όπλα

Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να ξεκλειδώσει ή να αγοράσει όπλα. Κάποια από αυτά είναι πιστόλια Revolver, καραμπίνες, πολυβόλα, όπλα sniper, μαχαίρια, δυναμίτες και μολότοφ. Είσαι στην άγρια Δύση, δεν θα μπορούσε να λείπει το λάσο από τα όπλα του χρήση. Αυτό το κάνει ακόμα πιο ρεαλιστικό. Το λάσο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο να ακινητοποιήσεις κάποιο άλογο ή ακόμα και κάποιο κακοποιό.

1

Τζόγος και καζίνο

Δεν λέει να είσαι στην άγρια Δύση και να μην έχεις την δυνατότητα να παίζεις τζόγο και σε άλλα τυχερά παιχνίδια της εποχής. Έτσι το Red Dead Redemption σου δίνει και αυτή την δυνατότητα.

Μπορείς να κερδίσεις πολλά λεφτά μέσα από τα τυχερά παιχνίδια, όμως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χάσεις και μεγάλο μέρος των χρημάτων σου, εάν δεν είσαι προσεκτικός.

Εντυπωσιακή μουσική εμένδυση

Ένα ακόμα θετικό στοιχείο που έχει το παιχνίδι είναι η αρκετά καλογραμμένη μουσική του επένδυση, που σου δίνει την δυνατότητα να ζήσεις πιο έντονα τις περιπέτειες σου στην Άγρια Δύση, με μουσική η οποία αντικατοπτρίζει την εποχή που διαδραματίζεται το παιχνίδι.

Wild West in action

Φυσικά δεν μπορείς να κυκλοφοράς στην άγρια Δύση χωρίς να είσαι σε ένα άλογο. Μπορείς να έχεις το δικό σου άλογο, ή αν δεν έχεις τότε μπορείς να κλέψεις ένα. Με το άλογο μπορείς να μετακινηθείς από πόλη σε πόλη, ακόμα και να πας κυνήγι στην άγρια Δύση.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις καταδιώξεις που μπορεί να κάνει κάποιος καβάλα στο άλογο του. Μπορείς να καταδιώξεις τους κακοποιούς ή ακόμα και να συνοδεύσεις κάποιους άλλους πολίτες σε κάποιες αποστολές.

Τέλος, εκτός από τις πολλές μάχες , μπορείς να ταξιδέψεις σε αρκετούς τόπους μέσα από το παιχνίδι. Από την ζεστή έρημο, στους βάλτους και μετά στα χιόνια, μέχρι και το Μεξικό.

did-the-accidental-xbox-one-release-of-red-dead-redemption-point-to-red-dead-2-red-dead-844689

Φυσικά σας το προτείνω!

Εάν δεν έχετε παίξει ακόμα το συγκεκριμένο παιχνίδι, τότε τρέξτε άμεσα να το αγοράσετε και να λιώσετε πάνω του!  Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία κατά πολλούς παιχνίδια που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια, που είναι γεμάτο δράση, μυστήριο, σκοτωμούς, τζόγο, καταδιώξεις, πολιορκίες και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς για την Άγρια Δύση.

reddeadredemption2

To be continued…

Έχουμε όμως και καλά νέα σε όσους ήδη έχουν παίξει το παιχνίδι και (σίγουρα) ξετρελάθηκαν μαζί του. H Rockstar Games έχει ανακοινώσει πως σύντομα θα κυκλοφορήσει το sequel του με τίτλο «Red Dead Redemption 2» το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2017. Ελπίζουμε πάντως το νέο παιχνίδι να είναι αντάξιο με το παλιό!

 gif

Leave a comment