Grimm: Μια φορά και έναν καιρό…

«Μια φορά και έναν καιΑποτέλεσμα εικόνας για brother grimmρό . . . », μια φράση που ακούστηκε πάμπολες φορές στην παιδική ηλικία του καθενός. Η αρχή μιας ιστορίας ή ενός παραμυθιού που σχετίζεται με δράκους, πριγκίπισσες, γίγαντες, κάστρα και καταλήγει στο επιθυμητό, ευτυχισμένο τέλος. Οι αδελφοί Γριμ, ο Γιάγκομπ και Βίλχελμ, ήταν αυτοί που μετέφεραν στο κοινό την εικόνα του φανταστικού, με κύριο στόχο την δημιουργία βιβλίων που βασίζονταν στο συναίσθημα και θα αποκτούσαν μια σημαντική θέση, στην τρυφερή ψυχή των παιδιών. Αυτή είναι η γλυκιά και φωτεινή όψη του νομίσματος, γιατί πίσω από αυτά τα παραμύθια κρύβεται μια εποχή σκοταδισμού, βίας, μαγείας και βαρβαρότητας.  

Η φαντασία των αδελφών Γριμ, παίρνει «σάρκα και οστά», μέσα την καινούργια σειρά μυστηρίου και μεταφυσικού «GRIMM». Ο κύριος πρωταγωνιστής και ντετέκτιβ Nick Burkhardt (τον υποδύεται ο David Giuntoli), μέσα από μια σειρά γεγονότων ανακαλύπτει πώς κάποια άτομα έχουν την ικανότητα να μεταμορφώνονται σε υπερφυσικά όντα.  Μέσα από αναζήτηση του οικογενειακού παρελθόντος, ανακαλύπτει πως είναι απόγονος των Γκριμ (κυνηγοί τεράτων), οι οποίοι στην σειρά έχουν συμβολικό ρόλο.  Τι συμβαίνει λοιπόν όταν οι ήρωες των ιστοριών αρχίζουν να ζωντανεύουν και τα παραμύθια γίνονται πραγματικές ιστορίες; Ο Nick, προσπαθεί να εξοντώσει αυτές τις οντότητες και να διατηρήσει την ισσοροπία ανάμεσα σε ανθρωπότητα και μυθολογία.

Αποτέλεσμα εικόνας για grimm

Η ζωή του Nick με τα μυθικά πλάσματα, γίνεται τοσό περίπλοκη που διατηρείται κρυφή, αλλά κανείς δεν είναι ασφαλής. Είναι ο μοναδικός που μπορεί να  δει το πραγματικό τέρας που βρίσκεται μέσα στους ανθρώπους και να καταφέρει να το σταματήσει ή ακόμη και να το σκοτώσει μια για πάντα. Είναι ουσιαστικά η αποστολή του, είναι η αυτό που απαιτεί η ζωή από έναν Γκριμ!!!

Οι χαρακτήρες της σειράς:

Κατά την διάρκεια της σειράς ο Nick δεν είναι μόνος, εφόσον έχει στο πλευρό του τον βοηθό του Hank Griffin (τον υποδύεται ο Russell Hornsby), ο οποίος δεν γνωρίζει τις ικανότητες και το παρελθόν του. Επίσης, σημαντική πρωταγωνίστρια είναι και η αρραβωνιαστικιά του Nick, η Juliette Silverton (την υποδύεται η Bitsie Tulloch), η οποία και πάλι δεν γνωρίζει την κρυφή ζωή του συντρόφου της. Για τον αγώνα του εναντίον των υπερφυσικών τεράτων, σημαντικό ρόλο λαμβάνει ο έμπιστός φίλος του Monroe (τον υποδύεται ο Silas Weir Mitchell). Ο Monroe, θεωρείται και ο βασικός πληροφοριοδότης του Nick. Στην σειρά «GRIMM», είναι επίσης βασικοί ηθοποιοί:  Drew Wu (τον υποδύεται ο Reggie Lee) και Sean Renard (τον υποδύεται ο Sasha Roiz).

Αποτέλεσμα εικόνας για Hank Griffin Αποτέλεσμα εικόνας για Juliette Silverton Αποτέλεσμα εικόνας για Monroe grimmΑποτέλεσμα εικόνας για Drew Wu      Αποτέλεσμα εικόνας για Sean Renard

Η σειρά «GRIMM» αποτελείται μέχρι στιγμής από 5 σαιζόν, όπου η κάθεμια περιλαμβάνει 21 με 22 επεισόδια. Το 1ο επεισόδιο της σειράς, προβλήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2011, ενώ στις 6 Ιανουαρίου 2017, αναμένεται να προβληθεί το 1ο επεισόδιο της 6ης σαιζόν.  Η σειρά θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2017.

Πιο κάτω ακολουθεί σύντομο στιγμιότυπο απο το πρώτο επεισόδιο της νέας σαιζόν

Η σειρά «GRIMM», επικεντρώνεται σε φανταστικά τέρατα όπου οι κοινοί θνητοί δεν μπορούν να αντιληφθούν. Στηρίζεται σε μια εξαιρετική υπόθεση η οποία διατηρεί το ενδιαφέρον, μέσω των εκπληκτικών ειδικών της εφέ. Υπάρχει έντονη δράση και ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνουν τα γεγονότα βοηθούν τον θεατή να λάβει μέρος στις εξελίξεις. Το χιούμορ και ο ρομαντισμός δεν είναι υπερβολικά, ενώ το δέσιμο μεταξύ των χαρακτήρων είναι τόσο καλά κτισμένο, που ο θεατής εύκολα συνδέεται μαζί τους, ταξιδεύει στο παραμύθι, αισθάνεται τον φόβο και την αγωνία.

gif2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s